konyvkiadas

A könyvkiadás menete a Smaragd Kiadóval

konyvkiadas

A könyvkiadás menete a Smaragd Kiadóval

A könyvkiadás izgalmas és összetett folyamat, amely számos lépésből áll, és több munkafolyamatot foglal magába. A Smaragd Kiadó kiemelkedő lehetőséget kínál a szerzők számára, hogy álmaik könyvének megvalósításához szakmai támogatást kapjanak.

Természetesen mielőtt elkezdődhetnének a könyvkiadáshoz kapcsolódó munkálatok, a kéziratok egy véleményezésen esnek át, amelyről minden esetben visszajelzünk, még akkor is, ha nem tudjuk vállalni az adott kézirat kiadását.

És most lássuk, milyen lépései vannak a könyvkiadásnak, miután pozitív elbírálásban részesült a kézirat!

Szerkesztés

A könyvkiadás első lépése a szerkesztés, amely során szakértő szerkesztők foglalkoznak a kézirattal. Áttekintik a tartalmat, ellenőrzik a nyelvhelyességet, a stílust és a történetvezetési összefüggéseket. A szerzővel együttműködve csiszolják a kéziratokat. A szerkesztő és a szerző közös munkájáról írtunk már korábban. A cikket IDE kattintva megtalálod.

Korrektúra

Miután a szerkesztő és a szerző közösen úgy dönt, hogy a szerkesztéssel végeztek, a kézirat a korrektorhoz kerül. A korrektúra során a helyesírási hibák, nyelvtani hibák és a formázási problémák ellenőrzése történik. A szerző ebben a folyamatban is részt vesz, hiszen a végleges jóváhagyás az ő feladata.

Tördelés

A jóváhagyott kézirat ezután a tördelőhöz vándorol, aki elrendezi a szöveget, hogy megfeleljen a szerző által választott könyvformátumnak, valamint a nyomda elvárásainak. Ebben a szakaszban történik a betűtípus, a betűméret kiválasztása, a bekezdések elrendezése és a margók beállítása. Természetesen a végső formát itt is a szerzőnek kell jóváhagyni.

Tördelés utáni korrektúra

A tördelés után a korrektor még egyszer átnézi a nyomdakész fájlokat, hogy ellenőrizze a tördelés során esetlegesen keletkezett elválasztási és egyéb hibákat. A hibák javítása előtt és után a szerző is megkapja a fájlokat ellenőrzésre. Ez is jól mutatja, hogy a könyvkiadás során mennyire fontos, hogy a korrektúra jó legyen. A szöveg minősége nagy mértékben befolyásolja az olvasási élményt, és később a könyv és vele együtt a szerző megítélését is.

Borítótervezés

Ez a folyamat végbe mehet a korrektúrával vagy a tördeléssel párhuzamosan is. Ebben a szakaszban a borítótervező elkészíti a könyv borítóját. Az egyedi dizájnelemek, a cím, a szerző neve és az egyéb kötelező elemek, mint az ISBN-ből generált vonalkód itt kerülnek a grafikai anyagra. A gerincméretet a tördelés után lehet csak a végleges méretre állítani, de a marketing megkezdéséhez szükséges képek már elkészíthetőek az előlapi borító felhasználásával.

Nyomdai előállítás

Miután minden, szöveggondozással, tördeléssel és borítóval kapcsolatos lépés lezárult, mehet a teljes anyag a nyomdába, ahol nyomdai partnereink kiváló minőségben állítják elő a könyvet.

Terjesztés

Az elkészült könyvet a Smaragd Kiadó különböző terjesztési csatornákon és az ország legnagyobb terjesztőin (Líra, Libri, Book24, Könyvtárellátó, DiBook, eKönyvek Magyarország…) keresztül értékesíti, bizományi értékesítés keretein belül.

A Smaragd Kiadónál megjelenő kiadványok az online és hagyományos könyvesboltokban egyaránt elérhetővé válnak. Emellett a szerző is részt vehet az értékesítésben a saját platformjain, ide értve saját üzemeltetésű webáruházát is.

Marketing

A könyvkiadás sikere érdekében elengedhetetlen a hatékony marketing. A Smaragd Kiadó marketingcsapata támogatást nyújt a könyv promóciójában. A könyvek sikeres értékesítéséhez nagyban hozzájárul, ha a szerző is aktívan részt vesz a marketingkampányokban a közönség elérése érdekében.

A Smaragd Kiadóval való együttműködés a könyvkiadás folyamatának minden fontos lépését tartalmazza. Az általunk nyújtott szolgáltatások lehetővé teszik, hogy a szerzők szakmai segítséget kapjanak a könyv elkészítéséhez. A fent említett lépések végigjárása során a szerző a könyv elkészültétől a terjesztésig minden lépésnek aktív résztvevője, és a megjelenést követően is igyekszünk mindenben támogatni azokat, akik bizalmat szavaznak nekünk.

A könyvkiadás költségeit sokminden befolyásolja, például a kézirat hossza és minősége, ezért mi minden kéziratra egyedi árajánlatot adunk. Ha a költségekről tájékozódnál, IDE kattitva megtalálod a cikket, amit az átlagos költségekről készítettünk.

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

K. László Szilvia bemutatkozó

“A szavakkal való játék végigkíséri az életemet. Folyamatosan alkotok, mindig dolgozom valamin. Óvodás korom óta írok verseket, kis füzetek őrzik a korai próbálkozásokat. Később meséket, novellákat, hosszabb történeteket is írtam.” – K. László Szilvia

bővebben
0

KOSÁR