fbpx

Szerzőknek

„Írj olyat, amit érdemes elolvasni, vagy tégy olyat, amit érdemes leírni.”
– Benjamin Franklin –

A Smaragd Kiadó elsősorban szerzői kiadásokkal foglalkozik.

Tiéd a jó ötlet, mi hozzátesszük, amitől sikerkönyv lehet!
Megtervezzük az izgalmas borítót és illusztrációt, segítünk a szöveg korrektúrájában, összeállítjuk a bombabiztos marketing kampányodat és a könyvterjesztés feladatait is levesszük a válladról.

Szolgáltatásaink, amelyekkel Tiéd lehet a következő sikerkönyv:

 

Szerkesztés/korrektúra

“A szerkesztő képes az író szemével látni a történetet, és annak ábrázolásának sajátosságai alapján értelmezni az egészet.”

Talán az irodalom az egyetlen művészet, ahol az alkotást nem szokták érintetlenül hagyni, ahogyan a festészetben, szobrászatban. Az irodalomban elfogadott, hogy egy hozzáértő személy – aki az olvasó és az író közti híd szerepét tölti be – módosítási javaslatokat tesz az író számára.

Logikai ellentmondások, narrációs eltérések, történetvezetés, információ-adagolás, karakter kidolgozottság, párbeszédek ellenőrzése. Ezekkel a szerkesztői feladatokkal segítünk, hogy közös munkánk eredménye egy letisztultabb, olvasmányos történet legyen.

A korrektor nyelvtanilag, nyelvhelyességileg ellenőrzi a történetet, végig figyelve arra, hogy az író sajátos fogalmazása megmaradjon.

A szöveggongozásban partnerünk: Stílus és Technika

stilusestechnika.hu

Grafika és tördelés

“Meglátni és megszeretni.”

A könyved borítója szimbolizálja a belső tartalmat is, a leendő olvasód ezzel találkozik először. A cím és a grafika segít kitűnni a tömegből. Grafikus kollégánk megtalálja az arculathoz illeszkedő, egyúttal kiválóan olvasható betűtípust és a könyvednek egyedi megjelenést biztosító könyvborítót alkot.

A történet átláthatósága nagyon fontos az olvasói élmény szempontjából, ezért a kézirat tördelése rengeteg odafigyelést és precizitást igényel. Szakavatott tördelőnk a sorvégek elhelyezésén kívül figyel a nyomdai követelményekre, a megfelelő betűméret és betűtípus kiválasztására, az illusztrációk elhelyezésére, illetve arra, ha az író egy-egy részletet a megszokottól eltérően akar megjeleníteni a könyvében.

Nyomda

A legmodernebb nyomdatechnikai megoldásokkal dolgozó partnereinkkel nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a gyártási folyamatok olyan minőséget nyújtsanak, amely hozzájárul a könyved, mint termék értékének növeléséhez. Jól ismerjük a nyomdai követelményeket, fél szavakból is értjük egymást. Neked ezzel nem kell bajlódnod, a kész, friss és illatos könyvet kapod kézhez.

Marketing

A könyved megírása és megjelenése még nem jelenti azt, hogy az sikeres is lesz. Ehhez mindenképpen szükséges, hogy az olvasókhoz eljusson a könyv híre, kiváltsuk az érdeklődést iránta. Bár előfordulnak átfedések, más olvasót vonz a klasszikus krimi és a romantikával vegyített krimi, a noir regények, vagy az ezoterikus könyvek szintén más emberek érdeklődését keltik fel. Mi folyamatosan figyeljük a trendeket és gondozzuk azokat a felületeket, ahol a könyved legszélesebb olvasóréteget érheti el.

Több könyves bloggerrel, podcast készítővel működünk együtt, akik elolvassák a kész könyvedet, értékelést írnak közösségi oldalaikra, blogjaikra, így segítve Téged közönséghez, míg a jó történetre vágyó olvasót remek könyvhöz jutni.

Egy jó történet olvasását követően sokáig velünk maradhat a regénybeli világ hangulata, ezért nem ritka, hogy az olvasók a hétköznapokban is szeretnék megőrizni azt. A könyved borítójával díszített könyvjelzők, bögrék, hűtőmágnesek, egy-egy idézet a kedvelt történetből, esetleg az író aláírása mind olyan remek kiegészítő, amellyel még sikeresebbé tehetjük.

Havi megjelenésű magazinunkban vállalkozó szellemű íróink, új szerzőink cikkek, interjúk elkészítésében is kipróbálhatják magukat és az általunk forgalmazott könyveket ajánló formájában is megismerhetik az olvasók.

Könyvterjesztés

A legnagyobb hazai könyvesboltok és szakmai partnerek hálózatában terjesztjük a kiadványainkat:

Eredmények

2021 – 10 szerzői kiadású könyv, 2 kiadói kiadású e-könyv, 15 magánkiadású könyv terjesztése.

2022 – 13 tervezett kiadvány, ebből 5 kiadói kiadású e-könyv, 4 kiadói kiadású könyv (kisregény, regény, novelláskötet), 4 szerzői kiadású könyv, és még csak február van. Ráadásul ez a pályázatunk még fut, ahová szeptember 30-ig lehet kéziratokat küldeni:

I. Smaragd regényíró pályázat

 

Zsiros-Petróczki Kitti

 

Kiadó vezető

Az Ikerláng, a Lujzi élete, az Alfonz ikerlángja
könyvek írója.
A Smaragd Kiadó megálmodója, vezetője.

Amikor 2019-ben befejeztem első könyvemet, elvarázsoltak a kiadáshoz kapcsolódó feladatok, szerelem lett minden mozzanat, ahogy a kéziratból nyomtatott könyv lett. Nagyon sok biztatást kaptam a könyv írása közben, miközben én is segítettem más írókat álmaik megvalósításában. 2020 nyarán fogalmazódott meg bennem egy saját kiadó alapítása, így született meg a Smaragd Kiadó. Elsősorban szerzői kiadással foglalkozunk.

Szolgáltatásunk a könyvkiadás összes területére kiterjed, de részfeladatok kidolgozásában, megvalósításában is számíthatsz ránk.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!
Keress minket bizalommal!

0

KOSÁR