fbpx

Könyvkiadás, könyvterjesztés

leaf frame 2

„Írj olyat, amit érdemes elolvasni, vagy tégy olyat, amit érdemes leírni.”
– Benjamin Franklin –

A Smaragd Kiadó elsősorban szerzői könyvkiadással foglalkozik.

Tiéd a jó ötlet, mi hozzátesszük, amitől sikerkönyv lehet!
Megtervezzük az izgalmas borítót és illusztrációt, segítünk a szöveg korrektúrájában, összeállítjuk a bombabiztos marketing kampányodat és a könyvterjesztés feladatait is levesszük a válladról. 

Könyvkiadás lépései

Szerkesztés/korrektúra

“A szerkesztő képes az író szemével látni a történetet, és annak ábrázolásának sajátosságai alapján értelmezni az egészet.”

Talán az irodalom az egyetlen művészet, ahol az alkotást nem szokták érintetlenül hagyni, ahogyan a festészetben, szobrászatban. Az irodalomban elfogadott, hogy egy hozzáértő személy – aki az olvasó és az író közti híd szerepét tölti be – módosítási javaslatokat tesz az író számára.

Logikai ellentmondások, narrációs eltérések, történetvezetés, információ-adagolás, karakter kidolgozottság, párbeszédek ellenőrzése. Ezekkel a szerkesztői feladatokkal segítünk, hogy közös munkánk eredménye egy letisztultabb, olvasmányos történet legyen.

A korrektor nyelvtanilag, nyelvhelyességileg ellenőrzi a történetet, végig figyelve arra, hogy az író sajátos fogalmazása megmaradjon.

A szöveggongozásban partnerünk: Stílus és Technika

stilusestechnika.hu

Grafika és tördelés

“Meglátni és megszeretni.”

A könyved borítója szimbolizálja a belső tartalmat is, a leendő olvasód ezzel találkozik először. A cím és a grafika segít kitűnni a tömegből. Grafikus kollégánk megtalálja az arculathoz illeszkedő, egyúttal kiválóan olvasható betűtípust és a könyvednek egyedi megjelenést biztosító könyvborítót alkot.

Grafikus: Zsiros-Petróczki Kitti

lujzielete.hu

A történet átláthatósága nagyon fontos az olvasói élmény szempontjából, ezért a kézirat tördelése rengeteg odafigyelést és precizitást igényel. Szakavatott tördelőnk a sorvégek elhelyezésén kívül figyel a nyomdai követelményekre, a megfelelő betűméret és betűtípus kiválasztására, az illusztrációk elhelyezésére, illetve arra, ha az író egy-egy részletet a megszokottól eltérően akar megjeleníteni a könyvében.

Tördelő partnerünk: Stílus és Technika

stilusestechnika.hu

Nyomda

A legmodernebb nyomdatechnikai megoldásokkal dolgozó partnereinkkel nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a gyártási folyamatok olyan minőséget nyújtsanak, amely hozzájárul a könyved, mint termék értékének növeléséhez. Jól ismerjük a nyomdai követelményeket, fél szavakból is értjük egymást. Neked ezzel nem kell bajlódnod, a kész, friss és illatos könyvet kapod kézhez.

Marketing

A könyved megírása és megjelenése még nem jelenti azt, hogy az sikeres is lesz. Ehhez mindenképpen szükséges, hogy az olvasókhoz eljusson a könyv híre, kiváltsuk az érdeklődést iránta. A marketing épp úgy a könyvkiadás része, mint a szöveggondozás, a borítótervezés vagy a nyomdai előállítás. Bár előfordulnak átfedések, más olvasót vonz a klasszikus krimi és a romantikával vegyített krimi, a noir regények, vagy az ezoterikus könyvek szintén más emberek érdeklődését keltik fel. Mi folyamatosan figyeljük a trendeket és gondozzuk azokat a felületeket, ahol a könyved legszélesebb olvasóréteget érheti el.

Több könyves bloggerrel, podcast készítővel működünk együtt, akik elolvassák a kész könyvedet, értékelést írnak közösségi oldalaikra, blogjaikra, így segítve Téged közönséghez, míg a jó történetre vágyó olvasót remek könyvhöz jutni.

Egy jó történet olvasását követően sokáig velünk maradhat a regénybeli világ hangulata, ezért nem ritka, hogy az olvasók a hétköznapokban is szeretnék megőrizni azt. A könyved borítójával díszített könyvjelzők, bögrék, hűtőmágnesek, egy-egy idézet a kedvelt történetből, esetleg az író aláírása mind olyan remek kiegészítő, amellyel még sikeresebbé tehetjük.

Könyvterjesztés

A könyvterjesztés nem csupán a Smaragd Kiadó által kiadott könyvek esetén, hanem magán könyvkiadás keretein belül megjelent könyvek esetében is vállaljuk. A legnagyobb hazai könyvesboltok és szakmai partnerek hálózatában terjesztjük a kiadványainkat:

bookline
book24.hu
Libri

Eredmények

2021 – 10 szerzői kiadású könyv, 2 kiadói kiadású e-könyv, 15 magánkiadású könyv terjesztése.

2022 – 13 tervezett kiadvány, ebből 5 kiadói kiadású e-könyv, 4 kiadói kiadású könyv (kisregény, regény, novelláskötet), 4 szerzői kiadású könyv, és még csak február van. Ráadásul ez a pályázatunk még fut, ahová szeptember 30-ig lehet kéziratokat küldeni:

I. Smaragd regényíró pályázat

 

Zsiros-Petróczki Kitti

 

Kiadó vezető

Az Ikerláng, a Lujzi élete, az Alfonz ikerlángja
könyvek írója.
A Smaragd Kiadó megálmodója, vezetője.

Amikor 2019-ben befejeztem első könyvemet, elvarázsoltak a kiadáshoz kapcsolódó feladatok, szerelem lett minden mozzanat, ahogy a kéziratból nyomtatott könyv lett. Nagyon sok biztatást kaptam a könyv írása közben, miközben én is segítettem más írókat álmaik megvalósításában. 2020 nyarán fogalmazódott meg bennem egy saját kiadó alapítása, így született meg a Smaragd Kiadó. Elsősorban szerzői kiadással foglalkozunk.

Szolgáltatásunk a könyvkiadás összes területére kiterjed, de részfeladatok kidolgozásában, megvalósításában is számíthatsz ránk.

76717512 685985865244210 8181344440347000832 n

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!
Keress minket bizalommal!

leaf frame 14
0

KOSÁR