Könyvkiadás, könyvterjesztés

konyvkiadas

„Írj olyat, amit érdemes elolvasni, vagy tégy olyat, amit érdemes leírni.”
– Benjamin Franklin –

A Smaragd Kiadó elsősorban szerzői könyvkiadással foglalkozik.

Tiéd a jó ötlet, mi hozzátesszük, amitől sikerkönyv lehet!
Megtervezzük az izgalmas borítót és illusztrációt, segítünk a szöveg korrektúrájában, összeállítjuk a bombabiztos marketingkampányodat és a könyvterjesztés feladatait is levesszük a válladról. 

Kézirat fogadás

Ahhoz, hogy el tudjuk dönteni, hogy egy mű illik-e a kiadó portfóliójába és vállalnánk-e a kiadást, valamint pozitív elbírálás esetén mindenre kiterjedő árajánlatot tudjunk adni, mindenképpen meg kell kapnunk a kéziratot és szinopszist. Ezekre azért van szükség, hogy szakembereink lássák a szöveg terjedelmét és minőségét, ami alapján kalkulálni tudnak.

Könyvkiadás lépései

Szerkesztés

A szerkesztés folyamata egy kaland, már amennyiben a szerzőben megvan a kalandvágy és szomjazik a fejlődésre. Sok esetben a szerkesztő a mumus, aki feltárja a logikai hibákat, a karakteralkotás hiányosságait, rámutat az információadagolás helyes ritmusára és még sorolhatnánk. Gyakorlatilag ízekre szedi az addig késznek gondolt történetet és segít, hogy a darabjaiból egy gördülékenyebb, még élvezhetőbb történet születhessen.

Vojcskó Sarolta „Charlotte”

szerkesztő

Korrektúra

A korrektor helyesírásilag, nyelvtanilag vizsgálja át a történetet. Figyel az olyan kis apróságnak tűnő dolgokra, mint a szóismétlések, nem a szövegkörnyezethez passzoló kifejezések, írásjelek helyes használata…

Oltay Zsuzsanna

korrektor

Grafika

A könyv borítója nem más, mint a könyved egyedi tervezésű ruhája. Minden elemében illeszkedik a történethez, hozzásimul és kifejezi mindazt, amit az olvasó érezni fog a könyv olvasása közben. Egyedinek és utánozhatatlannak kell lennie, mint a beltartalomnak. Grafikus kollégánk ezek figyelembevételével megalkotja a tökéletes „ruhát”, amely különlegessé teszi a könyved első pillantásra.

Preiml-Hegyi Hajni

szerkesztő és korrektor

Tördelés

Amikor az olvasó kezébe veszi a megfelelően felöltöztetett művet, első dolga lesz belelapozni. A látottak alapján azonnal levonja majd a konzekvenciát, hiszen ha rendezett sorok és olvasható betűtípus fogadja, máris kialakul benne egy kép arról, hogy milyen színvonalat képvisel az adott könyv. A tördelés során a sorok rendezésén, a megfelelő betűtípus és betűméret kiválasztásán felül, ebben a szakaszban kerülnek elhelyezésre az illusztrációk. Grafikusunk a borító elkészítésekor és a tördeléskor kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a nyomdai követelményeknek megfeleljenek az elkészült anyagok.

Zsiros-Petróczki Kitti

grafikus

Nyomda

A legmodernebb nyomdatechnikai megoldásokkal dolgozó partnereinkkel nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a gyártási folyamatok olyan minőséget nyújtsanak, amely hozzájárul a könyved mint termék értékének növeléséhez. Jól ismerjük a nyomdai követelményeket, félszavakból is értjük egymást. Neked ezzel nem kell bajlódnod, a kész, friss és illatos könyvet kapod kézhez.

Marketing

A könyved megírása és megjelenése még nem jelenti azt, hogy az sikeres is lesz. Ehhez mindenképpen szükséges, hogy az olvasókhoz eljusson a könyv híre, kiváltsuk az érdeklődést iránta. A marketing éppúgy a könyvkiadás része, mint a szöveggondozás, a borítótervezés vagy a nyomdai előállítás. Folyamatosan figyeljük a trendeket és gondozzuk azokat a felületeket, ahol a könyved a legszélesebb olvasóréteget érheti el.

Több könyves bloggerrel működünk együtt, akik elolvassák a kész könyvedet, értékelést írnak közösségi oldalaikra, blogjaikra, így segítve Téged közönséghez, míg a jó történetre vágyó olvasót remek könyvhöz jutni.

Kiemelt partnereink:

BookTime

blogger

falakmögött

blogger

E. K. Mindaleth

blogger

Könyvelvonó

blogger

Olvasólámpás

blogger

BKNpieces

blogger

Magyar Szerzők könyvei Blog

blogger

Pesubooks

blogger

Könyvszenvedély

blogger

Könyvmolylány20

blogger

Könyvterjesztés

A könyvterjesztést kizárólag a Smaragd Kiadó által kiadott könyvek esetén vállaljuk. Ez alól kivételt képeznek azon kiadványok, amelyek szerzői új kiadványát a Smaragd Kiadó adta ki és korábbi kiadványaik terjesztését is ránk bizzák. A legnagyobb hazai könyvesboltok és szakmai partnerek hálózatában terjesztjük a kiadványainkat:

bookline
book24.hu
dibook
Libri
ekonyv

A kiadó vezetői

Amikor 2019-ben befejeztem első könyvemet, elvarázsoltak a kiadáshoz kapcsolódó feladatok, szerelem lett minden mozzanat, ahogy a kéziratból nyomtatott könyv lett. 2020 nyarán fogalmazódott meg bennem egy saját kiadó alapítása, így született meg a Smaragd Kiadó. 2022 októberében megalakult a Smaragd Global Bt. és azóta Oltay Zsuzsannával karöltve vezetjük a kiadót. – Zsiros-Petróczki Kitti

A kiadó indulásától figyelemmel kísértem Kitti munkáját, így amikor adódótt a lehetőség, nem volt kérdés számomra, hogy csatlakozni szeretnék. A magyar nyelv szépsége és sokszínűsége mindig is lenyűgözött. Szeretem a jó történeteket és örülök, hogy része lehetek egy-egy alkotás tökéletesítésének. – Oltay Zsuzsanna

Szolgáltatásunk a könyvkiadás összes területére kiterjed, de részfeladatok kidolgozásában, megvalósításában is számíthatsz ránk.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!
Keress minket bizalommal!

leaf frame 14
0

KOSÁR