Mentorálási program

konyvkiadas

„Írj olyat, amit érdemes elolvasni, vagy tégy olyat, amit érdemes leírni.”
– Benjamin Franklin –

smaragd-mentoralasi-program

Üdvözlünk a Smaragd Kiadó Mentorálási Program oldalán!

Az írás épp olyan foglalkozás, mit bármelyik másik szakma. A legtöbb része tanulható.

Nekünk a Smaragd Kiadónál a kezdetektől fontos volt, hogy minden lehetséges módon és eszközzel támogassuk a szerzőinket. 2023 tavaszán elkezdtünk dolgozni azon, hogy ez az írástechnikára is kiterjedhessen, és így született meg a Smaragd Mentorálási Program tematikája.

Álmodoztál már arról, hogy egy izgalmas és lenyűgöző történetet írj? Vagy talán már el is kezdtél írni egyet, de megtorpantál? Ha igen, akkor jó helyen jársz! A Smaragd Mentorálási Program célja, hogy segítsen elindítani az íróvá válás útján, vagy éppen továbbfejlődni írói képességeidben, mindeközben megfelelő támogatást nyújtani a könyved megírásában.

Miért válaszd a Smaragd Mentorálási Programot?

Személyre szabott mentorálás

Itt nem vagy egyedül. A program során személyre szabott mentorálást kapsz egy tapasztalt írótól, aki segít kibontakoztatni a kreatív potenciált és megtalálni a regényed egyedi hangját.

Strukturált útmutatás és folyamat

A Smaragd Mentorálási Program egy jól kidolgozott folyamatot kínál, amely végig vezet téged a regényírás folyamatán. Az alaposan felépített struktúra mentén lépésről lépésre haladva el tudjuk kerülni a káoszt, a buktatókat, és a mentorod végig segít, hogy ne veszítsd szem elől a célt az írás során.

Visszajelzés és fejlődési lehetőség

A mentorálási program keretében folyamatos visszajelzést kapsz az írásaidról. A mentorod konstruktív kritikával és értékes tanácsokkal lát el, hogy fejlődjön az írói készséged. A visszajelzések által finomíthatod a karaktereket, a cselekményt, ami a kéziratod javára válik majd.

Motiváció és elkötelezettség

A Mentorálási Program segít fenntartani a motivációdat és elkötelezettségedet az írás folyamán. A mentorod támogatást nyújt, amikor nehézségekbe ütközöl vagy elakadsz, és segít átlendülni az írói blokkokon. Lehetőséged van a programban résztvevő íróközösséggel is kapcsolatba lépni, akikkel tapasztalatokat cserélhetsz és inspirálhatnak téged.

A Smaragd Mentorálási Program tematikájának megálmodója Vojcskó Sarolta, aki amellett, hogy gyakorló szerkesztő, 4 sikeres könyv szerzője is. Bejárta a kezdő írók útját a pályázatokon, és kiadókeresésen át, a megjelenés beteljesítő pillanatáig.

Ismeri azokat a kételyeket, amik minden elsőkönyves szerzőben felélednek. Tudja milyen hezitálni, mielőtt rányomnál a küldés gombra, amikor elküldenéd a kéziratodat egy könyvkiadónak.

vojcsko-sarolta-charlotte-szerkeszto

Vajon a történetem elég jó?

Ha elég bátor vagy és valóban érdekel, hogy a kéziratod megállná-e a helyét a könyvpiacon, akkor a mentorálást neked találták ki. A kézirat kiértékelése után te is látni fogod, hol kell módosítanod a kívánt hatás eléréséhez, amihez a választott program függvényében 6 illetve 12 hónapon keresztül szakértő segítséget kapsz.

Fogalmam sincs hogyan kell párbeszédet írni.

A jól megírt, izgalmas és gördülékeny dialógusok rengeteget hozzátesznek az olvasási élményhez.  Az nem megoldás, ha kihagyod ezeket csak azért, mert nem tudod hogyan kell megírni, vagy nehézkesnek, kevésbé gördülékenynek, esetleg elégtelen információtartalmúnak érzed. Többek között ezt is megtanulhatod a mentorodtól.

Van egy ötletem, de hogy lesz ebből könyv?

A kezdő mentorálási programot épp ezekre a helyzetekre szabtuk. 12 hónap alatt lépésről lépésre bontakoztatjuk ki a történet. Felépítjük a cselekmény ívét, beleillesztjük az előre kidolgozott karaktereket, majd megfűszerezzük csodás párbeszédekkel, izgalmas jelenetekkel, mindezeket megfelelő környezetbe és helyszínekre helyezve.

Jelentkezéshez vagy kérdés esetén vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap segítségével, vagy írj a vojcskosarolta@smaragdkiado.hu e-mail címre.

0

KOSÁR