zspk-konykiadas

Zsiros-Petróczki Kitti – kiadóvezető és marketinges

zsiros-petroczki-kitti

Zsiros-Petróczki Kitti

Kiadóvezető

Az Ikerláng, a Lujzi élete, az Alfonz ikerlángja és az Elképzelt terápia
könyvek írója.
A Smaragd Kiadó megálmodója, vezetője.

Amikor 2019-ben befejeztem első történetemet, elvarázsoltak a kiadáshoz kapcsolódó feladatok. Nagyon sok biztatást kaptam írás közben, és idővel egyre több hozzám hasonló elsőkönyves szerző fordult hozzám tanácsot kérni.

A második regényem kiadásának munkálatai közben úgy határoztam, hogy bevonok egy kiadót. Szétnéztem a lehetséges cégek között, és rengeteg kétes, inkorrekt, nagyot ígérő, de semmit nem nyújtó ajánlatot kaptam. Ennek okán 2020 nyarán fogalmazódott meg bennem egy saját kiadó alapítása, így született meg a Smaragd Kiadó.

A célom az volt, hogy legyen egy olyan könyvkiadó, ahol a szerző megkapja a megfelelő tájékoztatást, szakmai segítséget, és nem az ablakon fogja kidobálni a pénzét. Idővel megtaláltam azokat a partnereket, akikkel karöltve ezt meg is tudom valósítani.
Azt csinálom, amit szeretek. Én tartom a kapcsolatot a szerzőkkel, beszélgetek velük, kiderítem, mire vágynak és elmondom neki, hogyan és kik segítségével lehet elérni, hogy az álmuk valósággá váljon. És persze néha azt is én mondom el egy-egy írónak, hogy a kézirat még nem érett a megjelenésre, és felesleges pénz, idő és energiaráfordítás lenne, ha belefogna a kiadásba. Ez nem egy hálás feladat, de hiszem, hogy ez a fajta őszinteség még mindig jobb, mint a hiú ábrándok táplálása némi profit reményében.
A kiadóvezetői teendőkön kívül marketingesként és grafikusként, azon belül tördelőként és tartalomgyártóként is dolgozom, valamint néhány Smaragdos könyv borítóját is én készítem el.

0 hozzászólás

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Beleolvasó: Varázslatos Mesketék 1. MeseErdő

30 díjnyertes mese és 6 csodaszép vers, 36 profi illusztráció és 40 gyönyörű gyerekrajz várja a leendő könyvtulajdonosokat ebben a kemény borítós, 144 oldalas, A4-es méretű, cérnafűzött kötetben. Szerzők:Bakó Judit, Balogh Edit, Besnyei Júlia, Bodnár Gyöngyi, Bubenkó...

bővebben

Beleolvasó: Simon Rita – Holló szerelme

A zöldszínű, lepketestű tündérlányok fürdéshez készülődtek, miután álmosan kikeltek mohaágyukból. Egyikük, Pille - talán mind közül a legszebb -, mozgást vett észre a túlsó parton. Kiterjesztette világító szárnyait, a magasba emelkedett, úgy próbált a fák mögé lesni....

bővebben

Beleolvasó: Bálint Mariann – Rossz/csont

Bevezetés Hiába vágnak ki belőlünk egy darabot, ami addig fájt. Amikor eltávolítanak egy „beteg” részt anélkül, hogy a testrésznek megfelelő tudati terület át lenne fényesítve, az addig testi tünetként, betegségként megnyilvánuló feladat egy nyisszantással a meg nem...

bővebben
0

KOSÁR