zspk-konykiadas

Zsiros-Petróczki Kitti – kiadóvezető és marketinges

zsiros-petroczki-kitti

Zsiros-Petróczki Kitti

Kiadóvezető

Az Ikerláng, a Lujzi élete, az Alfonz ikerlángja és az Elképzelt terápia
könyvek írója.
A Smaragd Kiadó megálmodója, vezetője.

Amikor 2019-ben befejeztem első történetemet, elvarázsoltak a kiadáshoz kapcsolódó feladatok. Nagyon sok biztatást kaptam írás közben, és idővel egyre több hozzám hasonló elsőkönyves szerző fordult hozzám tanácsot kérni.

A második regényem kiadásának munkálatai közben úgy határoztam, hogy bevonok egy kiadót. Szétnéztem a lehetséges cégek között, és rengeteg kétes, inkorrekt, nagyot ígérő, de semmit nem nyújtó ajánlatot kaptam. Ennek okán 2020 nyarán fogalmazódott meg bennem egy saját kiadó alapítása, így született meg a Smaragd Kiadó.

A célom az volt, hogy legyen egy olyan könyvkiadó, ahol a szerző megkapja a megfelelő tájékoztatást, szakmai segítséget, és nem az ablakon fogja kidobálni a pénzét. Idővel megtaláltam azokat a partnereket, akikkel karöltve ezt meg is tudom valósítani.
Azt csinálom, amit szeretek. Én tartom a kapcsolatot a szerzőkkel, beszélgetek velük, kiderítem, mire vágynak és elmondom neki, hogyan és kik segítségével lehet elérni, hogy az álmuk valósággá váljon. És persze néha azt is én mondom el egy-egy írónak, hogy a kézirat még nem érett a megjelenésre, és felesleges pénz, idő és energiaráfordítás lenne, ha belefogna a kiadásba. Ez nem egy hálás feladat, de hiszem, hogy ez a fajta őszinteség még mindig jobb, mint a hiú ábrándok táplálása némi profit reményében.
A kiadóvezetői teendőkön kívül marketingesként és grafikusként, azon belül tördelőként és tartalomgyártóként is dolgozom, valamint néhány Smaragdos könyv borítóját is én készítem el.

0 hozzászólás

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Haffner Orsolya bemutatkozó

“Éppen betöltöttem a nyolcadik évemet, amikor felfedeztem, micsoda kalandot rejt az írás. Naplót kezdtem vezetni. Idővel az események listáját felváltották a gondolatok, és kiderült, hogy egyfajta meditatív elfoglaltságot találtam magamnak. A külföldről kapott, üres határidőnaplók meglódították a fantáziámat. Egyszerű ajándéknak számítottak, mégis inspiráltak.”

bővebben

Beleolvasó: Torma István – Okosak, szépek

“Ibolyka el-elgondolkodott, hogy mi határozza meg a szépséget.
Leginkább arra jutott, hogyha a lelke szép, akkor szépnek látszik ő maga is. De ez nem sikerült mindig. Néha rossz, gonosz gondolatai voltak, ezeket persze soha nem mondta, mutatta ki. Volt benne annyi önbecsülés, hogy ezt más ne tudja róla. Naplójából is kitépte azokat a lapokat…”

bővebben

Beleolvasó: Aurora P. Hill – A halandó istennő

“Sötét mélység tátongott mögötte.
Mintha onnan érkezett volna, hogy majd a semmibe térjen vissza. Magas alakját rejtő vértezetét lágy fény fogta körbe. Hátán lándzsa, az egyik kezében kard.
A sisakjához nyúlt. Bőre csupán egyetlen pillanatra villant fel az acél alatt, ahogy a száját takaró lemez felfedte arca egy kis részletét.
Pengevékony ajkait megvilágította a fény.
Nem mosolygott, nem beszélt. Lényéből olyan határozottság sugárzott, hogy ha a sötétség élő lett volna, azonnal behódol neki.
Léptei felgyorsultak, lendült a kard, és lecsapott …rá.”

bővebben
0

KOSÁR