oltay-zsuzsanna-korrektura

Oltay Zsuzsanna – kiadóvezető és korrektor

oltay-zsuzsanna

Oltay Zsuzsanna

Kiadóvezető, korrektor

A Smaragd Global Bt. egyik alapítója, a Smaragd Kiadó vezetője.

Kittivel néhány évvel ezelőtt ismerkedtem meg. Nem hiszek a véletlenekben, no ez a találkozás sem volt az. Ő álmodta meg a vállalkozás lényegét, áradt belőle a könyvek szeretete. Terveinek megvalósítása, a tudni akarás jellemzi Kittit, ezért nem volt kérdés, hogy az ügy mellé állok.

A kiadón belül a korrektor szerepét vállaltam. A nyelvhelyesség fontos a szerző, a kiadó és nem utolsó sorban az olvasóközönség számára. A szöveg korrekt, hibátlan volta nagyban hozzájárul a pozitív kép kialakításához, de a professzionális megjelenés alapja is. Hiszem, hogy minden írást jobbá tehet, ha egy külső személy átolvassa, és nyelvhelyességi szempontból „tökéletesíti” azt.

A pontos, helyes szöveg tükrözi az általunk képviselt vállalkozás igényességét, munkánk minőségét.

Eddig a bankszektorban dolgoztam, így igen nagy kihívás lesz számomra az új feladat. Várom és arra törekszem, hogy a legjobbat hozzam ki magamból.

0 hozzászólás

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Haffner Orsolya bemutatkozó

“Éppen betöltöttem a nyolcadik évemet, amikor felfedeztem, micsoda kalandot rejt az írás. Naplót kezdtem vezetni. Idővel az események listáját felváltották a gondolatok, és kiderült, hogy egyfajta meditatív elfoglaltságot találtam magamnak. A külföldről kapott, üres határidőnaplók meglódították a fantáziámat. Egyszerű ajándéknak számítottak, mégis inspiráltak.”

bővebben

Beleolvasó: Torma István – Okosak, szépek

“Ibolyka el-elgondolkodott, hogy mi határozza meg a szépséget.
Leginkább arra jutott, hogyha a lelke szép, akkor szépnek látszik ő maga is. De ez nem sikerült mindig. Néha rossz, gonosz gondolatai voltak, ezeket persze soha nem mondta, mutatta ki. Volt benne annyi önbecsülés, hogy ezt más ne tudja róla. Naplójából is kitépte azokat a lapokat…”

bővebben

Beleolvasó: Aurora P. Hill – A halandó istennő

“Sötét mélység tátongott mögötte.
Mintha onnan érkezett volna, hogy majd a semmibe térjen vissza. Magas alakját rejtő vértezetét lágy fény fogta körbe. Hátán lándzsa, az egyik kezében kard.
A sisakjához nyúlt. Bőre csupán egyetlen pillanatra villant fel az acél alatt, ahogy a száját takaró lemez felfedte arca egy kis részletét.
Pengevékony ajkait megvilágította a fény.
Nem mosolygott, nem beszélt. Lényéből olyan határozottság sugárzott, hogy ha a sötétség élő lett volna, azonnal behódol neki.
Léptei felgyorsultak, lendült a kard, és lecsapott …rá.”

bővebben
0

KOSÁR