vojcsko-sarolta-charlotte-szerkesztes

Vojcskó Sarolta „Charlotte” – szerkesztő és mentor

vojcsko-sarolta-charlotte-szerkeszto

Vojcskó Sarolta „Charlotte”

Szerkesztő, mentor

Amióta az eszemet tudom, mindig is történetekkel, írással akartam foglalkozni. Azóta, hogy megtanultam írni és olvasni, újabb és újabb történetekbe kezdtem bele, amellett, hogy olvasóként is faltam a könyveket.

Az írás szenvedélye eleinte csak a saját történeteimre korlátozódott, de ahogy fokozatosan egyre jobban bekerültem az írói, irodalmi közegbe, elkezdtem mások irományaival és kézirataival is foglalkozni. 

Ez rádöbbentett arra, hogy ezzel, vagyis a történetek jobbá tételével szeretnék foglalkozni. Ami szükségszerűen ahhoz vezetett, hogy tovább mélyítsem és csiszoljam a tudásomat, így pedig tanulni kezdtem a szerkesztésről akár kurzusok keretei közt, akár autodidakta módon.

Azóta pedig egyik célommá vált, hogy a hozzám kerülő kéziratokból a lehető legjobbat hozzuk ki az íróval együttműködve. A munkámat alaposság jellemzi a szerző egyéniségét, írásmódjának jellegzetességeit megtartva. Folyamatos kommunikáció mellett törekeszem arra, hogy egy történetből a lehető legjobb verzió valósuljon meg a közös munka alatt.

Mentorként szeretném a tudásom legjavát tudjam átadni a kezdő, írás terén még csak szárnyukat bontogató íróknak, esetleg már haladó, saját kézirattal is rendelkező szerzőknek. Mindig örömmel és töretlen lelkesedésekkel vetem bele magam ezekbe a feladatokba is, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy a legjobb eredmény szülessen meg a folyamat végén.

Vágyam az is, hogy a velem dolgozó szerzők elégedettek legyenek akár a szerkesztési munkával, akár a mentorálási folyamattal, és mindkettő végére az a kézirat kerüljön a kezükbe, amiről mindig is álmodtak.

Zsánerek, amikben szívesen dolgozom: történelmi, light sci-fi, thriller, krimi, korlátozott mennyiségben romantikus, fantasy és horror. Ezeken belül bármi, ami LMBTQ+.

0 hozzászólás

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Haffner Orsolya bemutatkozó

“Éppen betöltöttem a nyolcadik évemet, amikor felfedeztem, micsoda kalandot rejt az írás. Naplót kezdtem vezetni. Idővel az események listáját felváltották a gondolatok, és kiderült, hogy egyfajta meditatív elfoglaltságot találtam magamnak. A külföldről kapott, üres határidőnaplók meglódították a fantáziámat. Egyszerű ajándéknak számítottak, mégis inspiráltak.”

bővebben

Beleolvasó: Torma István – Okosak, szépek

“Ibolyka el-elgondolkodott, hogy mi határozza meg a szépséget.
Leginkább arra jutott, hogyha a lelke szép, akkor szépnek látszik ő maga is. De ez nem sikerült mindig. Néha rossz, gonosz gondolatai voltak, ezeket persze soha nem mondta, mutatta ki. Volt benne annyi önbecsülés, hogy ezt más ne tudja róla. Naplójából is kitépte azokat a lapokat…”

bővebben

Beleolvasó: Aurora P. Hill – A halandó istennő

“Sötét mélység tátongott mögötte.
Mintha onnan érkezett volna, hogy majd a semmibe térjen vissza. Magas alakját rejtő vértezetét lágy fény fogta körbe. Hátán lándzsa, az egyik kezében kard.
A sisakjához nyúlt. Bőre csupán egyetlen pillanatra villant fel az acél alatt, ahogy a száját takaró lemez felfedte arca egy kis részletét.
Pengevékony ajkait megvilágította a fény.
Nem mosolygott, nem beszélt. Lényéből olyan határozottság sugárzott, hogy ha a sötétség élő lett volna, azonnal behódol neki.
Léptei felgyorsultak, lendült a kard, és lecsapott …rá.”

bővebben
0

KOSÁR