szerkeszto-korrektor

Preiml-Hegyi Hajnalka – szerkesztő és korrektor

preiml-hegyi-hajnalka

Preiml-Hegyi Hajnalka

Szerkesztő, korrektor

Írói nevén Aurora P. Hill, a Serbeniai Krónikák romantikus fantasy regénysorozat szerzője.

Az elmúlt években a saját könyveim írása mellett nagyon sok kezdő és gyakorló szerző kézirata került hozzám béta- vagy előolvasóként. Bár akkor még csak szabadidőmben, hobbiból olvastam és csiszolgattam mások történeteit, éreztem, hogy ez a fajta elmélyülés nagyon tetszik nekem.

Elkezdtem ebbe az irányba kutakodni, kurzusokat és lehetőségeket találtam a gyakorlásra, minden elolvasott és szerkesztett történettel fejlesztettem magam. 

A szerkesztés során kiemelem és nem elnyomom a szerző saját hangját. Abban hiszek, hogy folyamatos kommunikációval és mentorálással hozhatjuk ki a legtöbbet egy kéziratból, ami az íróját majd büszkévé teszi.

A korrektúra már régóta észrevétlenül volt jelen az életemben. Magyar szakot végeztem az egyetemen, ahonnan tanári diplomával távoztam. Mindig figyeltem rá, hogy minden, amit leírok, nyelvtanilag helyesen, elütések és hibák nélkül jelenjen meg a nyilvánosság előtt. Szeretem az aprólékos, koncentrációt igénylő feladatokat, márpedig a korrektúra éppen erről szól.

Legfőbb célom, hogy a szerzők, akik velem dolgoznak, elégedettek legyenek a végeredménnyel, és a közös munka során barátként, ne pedig ellenségként tekintsenek rám.

Zsánerek, amikben szívesen dolgozom: fantasy, romantikus, ifjúsági, mese, novella.

 

0 hozzászólás

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Beleolvasó: Varázslatos Mesketék 1. MeseErdő

30 díjnyertes mese és 6 csodaszép vers, 36 profi illusztráció és 40 gyönyörű gyerekrajz várja a leendő könyvtulajdonosokat ebben a kemény borítós, 144 oldalas, A4-es méretű, cérnafűzött kötetben. Szerzők:Bakó Judit, Balogh Edit, Besnyei Júlia, Bodnár Gyöngyi, Bubenkó...

bővebben

Beleolvasó: Simon Rita – Holló szerelme

A zöldszínű, lepketestű tündérlányok fürdéshez készülődtek, miután álmosan kikeltek mohaágyukból. Egyikük, Pille - talán mind közül a legszebb -, mozgást vett észre a túlsó parton. Kiterjesztette világító szárnyait, a magasba emelkedett, úgy próbált a fák mögé lesni....

bővebben

Beleolvasó: Bálint Mariann – Rossz/csont

Bevezetés Hiába vágnak ki belőlünk egy darabot, ami addig fájt. Amikor eltávolítanak egy „beteg” részt anélkül, hogy a testrésznek megfelelő tudati terület át lenne fényesítve, az addig testi tünetként, betegségként megnyilvánuló feladat egy nyisszantással a meg nem...

bővebben
0

KOSÁR