szerkeszto-korrektor

Preiml-Hegyi Hajnalka – szerkesztő és korrektor

preiml-hegyi-hajnalka

Preiml-Hegyi Hajnalka

Szerkesztő, korrektor

Írói nevén Aurora P. Hill, a Serbeniai Krónikák romantikus fantasy regénysorozat szerzője.

Az elmúlt években a saját könyveim írása mellett nagyon sok kezdő és gyakorló szerző kézirata került hozzám béta- vagy előolvasóként. Bár akkor még csak szabadidőmben, hobbiból olvastam és csiszolgattam mások történeteit, éreztem, hogy ez a fajta elmélyülés nagyon tetszik nekem.

Elkezdtem ebbe az irányba kutakodni, kurzusokat és lehetőségeket találtam a gyakorlásra, minden elolvasott és szerkesztett történettel fejlesztettem magam. 

A szerkesztés során kiemelem és nem elnyomom a szerző saját hangját. Abban hiszek, hogy folyamatos kommunikációval és mentorálással hozhatjuk ki a legtöbbet egy kéziratból, ami az íróját majd büszkévé teszi.

A korrektúra már régóta észrevétlenül volt jelen az életemben. Magyar szakot végeztem az egyetemen, ahonnan tanári diplomával távoztam. Mindig figyeltem rá, hogy minden, amit leírok, nyelvtanilag helyesen, elütések és hibák nélkül jelenjen meg a nyilvánosság előtt. Szeretem az aprólékos, koncentrációt igénylő feladatokat, márpedig a korrektúra éppen erről szól.

Legfőbb célom, hogy a szerzők, akik velem dolgoznak, elégedettek legyenek a végeredménnyel, és a közös munka során barátként, ne pedig ellenségként tekintsenek rám.

Zsánerek, amikben szívesen dolgozom: fantasy, romantikus, ifjúsági, mese, novella.

 

0 hozzászólás

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Haffner Orsolya bemutatkozó

“Éppen betöltöttem a nyolcadik évemet, amikor felfedeztem, micsoda kalandot rejt az írás. Naplót kezdtem vezetni. Idővel az események listáját felváltották a gondolatok, és kiderült, hogy egyfajta meditatív elfoglaltságot találtam magamnak. A külföldről kapott, üres határidőnaplók meglódították a fantáziámat. Egyszerű ajándéknak számítottak, mégis inspiráltak.”

bővebben

Beleolvasó: Torma István – Okosak, szépek

“Ibolyka el-elgondolkodott, hogy mi határozza meg a szépséget.
Leginkább arra jutott, hogyha a lelke szép, akkor szépnek látszik ő maga is. De ez nem sikerült mindig. Néha rossz, gonosz gondolatai voltak, ezeket persze soha nem mondta, mutatta ki. Volt benne annyi önbecsülés, hogy ezt más ne tudja róla. Naplójából is kitépte azokat a lapokat…”

bővebben

Beleolvasó: Aurora P. Hill – A halandó istennő

“Sötét mélység tátongott mögötte.
Mintha onnan érkezett volna, hogy majd a semmibe térjen vissza. Magas alakját rejtő vértezetét lágy fény fogta körbe. Hátán lándzsa, az egyik kezében kard.
A sisakjához nyúlt. Bőre csupán egyetlen pillanatra villant fel az acél alatt, ahogy a száját takaró lemez felfedte arca egy kis részletét.
Pengevékony ajkait megvilágította a fény.
Nem mosolygott, nem beszélt. Lényéből olyan határozottság sugárzott, hogy ha a sötétség élő lett volna, azonnal behódol neki.
Léptei felgyorsultak, lendült a kard, és lecsapott …rá.”

bővebben
0

KOSÁR