fbpx
url-izabell

Könyvbemutató: A teheráni csecsemő és Elképzelt terápia

2022.06.22-én került megrendezésre Zsiros-Petróczki Kitti: Elképzelt terápia és Url Izabell: A teheráni csecsemő című regényének könyvbemutatója, melynek a budapesti Múzeumkertben található elegáns és gyönyörű Geraldine August Cukrászda adott otthont. Mindkét regény a Smaragd Kiadó égisze alatt jelent meg idén júniusban.
Ahogy Kittivel beléptünk az exkluzív cukrászdába, Izabell és családja már várt minket. Az asztalokon ínycsiklandó török édesség, a lokum és egy-egy Álomnapló várta a vendégeket.

A “vallatóasztalnál” Url Izabell, Zsiros-Petróczki Kitti, Angithia Slanec szinkronszínész mint felolvasó és én kaptunk helyet.

elkepzelt-terapia
Url Izabell: A teheráni csecsemő című regényének felolvasásával kezdtünk, amit a közönség nagy figyelemmel és néma csendben hallgatott, kivéve persze az Izabell humorával átszőtt részeket, amiken mindenki jót derült.
a-teherani-csecsemo
Ezután következett a program beszélgetős része. Szóba kerültek a jelenleg bemutatott regényeken kívül a régebbi szerzemények, a tanulmányok, az életcélok, a történetírás szépségei és nehézségei, illetve hogy mit üzennek az írók jövőbeni olvasóiknak, mielőtt kezükbe vennék műveiket. Legfontosabb ajánlásként a nyitottságot, az elfogadást határozták meg a történetekkel kapcsolatban.
Izabell mesélt a könyv valóságalapjáról, az iráni diákok kitoloncolásáról, amely a barátait, ismerőseit is érintette. Elmondta, hogy igazságérzetét nem hagyta nyugodni mindaz, amin keresztül kellett menniük a diákoknak a COVID idején, amikor kitiltották őket az egész Európiai Unió területéről.
Kitti regényében több módszertan is megjelenik, ám az idő rövidségére való tekintettel csak egyről, a családállításról faggattam, és arról, hogyan került kapcsolatba ezzel a módszerrel. Elmesélte, hogy számtalan családállításon vett részt, és úgy érezte, szeretné, ha több emberhez eljutna ez a módszer mint lehetőség.
elkepzelt-terapia2
Mindkét fiatal hölgy rendkívül kalandos életpályát járt már be, melynek publikus részeit meg is osztották a nagyérdeművel. Közvetlenségükkel, egyedi stílusukkal mindenkit elvarázsoltak.

A program az Elképzelt terápia című regény részletének felolvasásával folytatódott, amit szintén nagy figyelemmel hallgattak a jelenlévők.

A bemutató záróakkordjaként a Smaragd Kiadó és a két író nevében köszönetet mondtam a regényeken dolgozó szakmai stábnak és a közreműködőknek:

– szöveggondozás: Stílus és Technika

– A teheráni csecsemő borítófotó: Biró Milán

– Modell: Bonafert Renáta

– Elképzelt terápia szakmai lektor: Hajdú Kata

– Elképzelt terápia borító: Varga Szilárd.

A program végén a jelenlévőknek lehetősége volt megvásárolni és dedikáltatni a könyveket, valamint közös fényképeket készíthettek és beszélgethettek a szerzőkkel.

További képek Facebook oldalunkon.

A cikket írta Zsíros-Takács Mária. Ezúton is köszönjük a közreműködését, mint az esemény moderátora.

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Aurora P. Hill bemutatkozó

„Pillanatnyilag az álmomat élem. Nagyon izgalmas dolog könyvet írni és kiadni, mások munkáiból valami csodásat alkotni.” – Aurora P. Hill

bővebben

Beleolvasó: Tánczos Tamás – A mérleg nyelve

Tánczos Tamás - A mérleg nyelve1 Fred mindig is utálta az iskolát. Na jó, nem mindig, esetleg két-három éve. De a kamaszok már csak ilyenek.  Ha egy számukra visszataszító dolgot ki nem állhatnak, akár csak egy napja is, akkor is egész életükben utálták. Frednek az...

bővebben

Könyvbemutatók, író-olvasó találkozók, előadások

Iskolák számára is adott a lehetőség, hogy egy vagy akár több osztály kedvéért meghívjanak egy írót, és esetemben például egy történelem órát annak szenteljenek, hogy rendhagyó előadásos formában vesézhessék ki a tanulók a történelem ezen szakaszát az íróval együtt. – Gombos László

bővebben
0

KOSÁR