url-izabell

Könyvbemutató: A teheráni csecsemő és Elképzelt terápia

2022.06.22-én került megrendezésre Zsiros-Petróczki Kitti: Elképzelt terápia és Url Izabell: A teheráni csecsemő című regényének könyvbemutatója, melynek a budapesti Múzeumkertben található elegáns és gyönyörű Geraldine August Cukrászda adott otthont. Mindkét regény a Smaragd Kiadó égisze alatt jelent meg idén júniusban.
Ahogy Kittivel beléptünk az exkluzív cukrászdába, Izabell és családja már várt minket. Az asztalokon ínycsiklandó török édesség, a lokum és egy-egy Álomnapló várta a vendégeket.

A “vallatóasztalnál” Url Izabell, Zsiros-Petróczki Kitti, Angithia Slanec szinkronszínész mint felolvasó és én kaptunk helyet.

elkepzelt-terapia
Url Izabell: A teheráni csecsemő című regényének felolvasásával kezdtünk, amit a közönség nagy figyelemmel és néma csendben hallgatott, kivéve persze az Izabell humorával átszőtt részeket, amiken mindenki jót derült.
a-teherani-csecsemo
Ezután következett a program beszélgetős része. Szóba kerültek a jelenleg bemutatott regényeken kívül a régebbi szerzemények, a tanulmányok, az életcélok, a történetírás szépségei és nehézségei, illetve hogy mit üzennek az írók jövőbeni olvasóiknak, mielőtt kezükbe vennék műveiket. Legfontosabb ajánlásként a nyitottságot, az elfogadást határozták meg a történetekkel kapcsolatban.
Izabell mesélt a könyv valóságalapjáról, az iráni diákok kitoloncolásáról, amely a barátait, ismerőseit is érintette. Elmondta, hogy igazságérzetét nem hagyta nyugodni mindaz, amin keresztül kellett menniük a diákoknak a COVID idején, amikor kitiltották őket az egész Európiai Unió területéről.
Kitti regényében több módszertan is megjelenik, ám az idő rövidségére való tekintettel csak egyről, a családállításról faggattam, és arról, hogyan került kapcsolatba ezzel a módszerrel. Elmesélte, hogy számtalan családállításon vett részt, és úgy érezte, szeretné, ha több emberhez eljutna ez a módszer mint lehetőség.
elkepzelt-terapia2
Mindkét fiatal hölgy rendkívül kalandos életpályát járt már be, melynek publikus részeit meg is osztották a nagyérdeművel. Közvetlenségükkel, egyedi stílusukkal mindenkit elvarázsoltak.

A program az Elképzelt terápia című regény részletének felolvasásával folytatódott, amit szintén nagy figyelemmel hallgattak a jelenlévők.

A bemutató záróakkordjaként a Smaragd Kiadó és a két író nevében köszönetet mondtam a regényeken dolgozó szakmai stábnak és a közreműködőknek:

– szöveggondozás: Stílus és Technika

– A teheráni csecsemő borítófotó: Biró Milán

– Modell: Bonafert Renáta

– Elképzelt terápia szakmai lektor: Hajdú Kata

– Elképzelt terápia borító: Varga Szilárd.

A program végén a jelenlévőknek lehetősége volt megvásárolni és dedikáltatni a könyveket, valamint közös fényképeket készíthettek és beszélgethettek a szerzőkkel.

További képek Facebook oldalunkon.

A cikket írta Zsíros-Takács Mária. Ezúton is köszönjük a közreműködését, mint az esemény moderátora.

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Haffner Orsolya bemutatkozó

“Éppen betöltöttem a nyolcadik évemet, amikor felfedeztem, micsoda kalandot rejt az írás. Naplót kezdtem vezetni. Idővel az események listáját felváltották a gondolatok, és kiderült, hogy egyfajta meditatív elfoglaltságot találtam magamnak. A külföldről kapott, üres határidőnaplók meglódították a fantáziámat. Egyszerű ajándéknak számítottak, mégis inspiráltak.”

bővebben

Beleolvasó: Torma István – Okosak, szépek

“Ibolyka el-elgondolkodott, hogy mi határozza meg a szépséget.
Leginkább arra jutott, hogyha a lelke szép, akkor szépnek látszik ő maga is. De ez nem sikerült mindig. Néha rossz, gonosz gondolatai voltak, ezeket persze soha nem mondta, mutatta ki. Volt benne annyi önbecsülés, hogy ezt más ne tudja róla. Naplójából is kitépte azokat a lapokat…”

bővebben

Beleolvasó: Aurora P. Hill – A halandó istennő

“Sötét mélység tátongott mögötte.
Mintha onnan érkezett volna, hogy majd a semmibe térjen vissza. Magas alakját rejtő vértezetét lágy fény fogta körbe. Hátán lándzsa, az egyik kezében kard.
A sisakjához nyúlt. Bőre csupán egyetlen pillanatra villant fel az acél alatt, ahogy a száját takaró lemez felfedte arca egy kis részletét.
Pengevékony ajkait megvilágította a fény.
Nem mosolygott, nem beszélt. Lényéből olyan határozottság sugárzott, hogy ha a sötétség élő lett volna, azonnal behódol neki.
Léptei felgyorsultak, lendült a kard, és lecsapott …rá.”

bővebben
0

KOSÁR