Zsiros-Petróczki Kitti bemutatkozó

zsiros-petroczki-kitti

Rólam

Gyerekkorom óta írok. Eleinte verseket, dalszövegeket, később terápiás jelleggel novellákat. Amikor elkezdtem tréningeket tartani, akkor a beszédeket, előadásokat szövegeztem, mindig az adott közönség érdeklődéséhez, befogadóképességéhez igazítva az anyagot. Az első könyvem 2019 decemberében jelent meg Lujzi élete címmel. Akkor még nem tudtam, hogy 2020-ban egy újabb könyv születik. Nem terveztem, hogy az első kötetemet az Alfonz ikerlángja fogja követni, de ez a történet mégis nagyon kedves a szívemnek. 2022-ben egy egészen más stílusú regénnyel folytattam a sort.

Elképzelt terápia

Ez a regény teljesen másként készült, mint az előző kettő. Több mint egy évig dolgoztam a történeten. Más volt, mert egy mentor segített és egy átgondolt koncepció elkészülte után fejezetről fejezetre haladtam a történettel. Reményeim szerint ez a történet segít majd az olvasóknak felismerni az életükben felmerülő elakadásokat, és talán megoldást is lelnek a sorok között. Meg szerettem volna mutatni, hogy amikor az ember besokkall az élet nehézségeitől, akkor igenis lehet segítséget kérni.

Alfonz ikerlángja

Alfonz ikerlángja című könyvemben egy vagány srác életén keresztül mutatom be a felnőtté váláshoz vezető göröngyös utat. Akárcsak Lujzi élete, arra sarkall, hogy soha ne adjuk fel, hiszen sohasem tudhatjuk, milyen közel vagyunk a boldogsághoz. A célja, hogy lássuk, mennyire fontos a tisztelet, az elköteleződés és a kitartás. Olyan kérdéseket boncolgatok, mint a megfelelő apaminta, mivel jár korán felnőni, vagy hogy mennyire fontos, hogy legyen valaki, akinek meg tudunk nyílni. Hiszem, hogy mindenkinek megvan a párja a világban, de bele kell tenni a fejlődést, a felajánlást, hogy meglelhessük. Akárcsak a karrierépítésben, a szerencsefaktor elenyésző. Sokkal hangsúlyosabb a saját hozzáállásunk.

zspk

Lujzi élete

Lujzi életében is, épp úgy, mint minden ember életében, megvannak a fordulópontok, nehézségek. Hiszem, hogy ezeken mind túl lehet jutni. A saját hozzáállásunk az, ami a legtöbbet tud segíteni, hogy minél gyorsabban és gördülékenyebben tudjunk ezeken a dolgokon felülkerekedni. A baráti és ismeretségi körömben előforduló élethelyzeteket sűrítettem bele ebbe a történetbe. Ebből adódik, hogy nincsenek tabuk. Írok alkoholizmusról, drogokról, párkapcsolati problémákról, öngyilkosságról, nélkülözésről; mindezt úgy, hogy Lujzi végig megtartja a pozitív hozzáállását, és helytáll az élet minden területén.

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Beleolvasó: Varga Barnabás – Duális világ

“Az elmúlt hónap, de különösen az utolsó hét őrült tempója kikészítette Adrianót, de ha mélypontra jutott, mindig biztatta magát: a kemény munka meghozza a gyümölcsét. Vagy ahogy a polgármesterjelölt, Marcos Moreira mondja: csak az ezer százalékot kell belerakni. Kevesebbet időpocsékolás.”

bővebben

Beleolvasó: Léhmann Ágnes – Bőrdzsekis Beethoven

“Meg kell erőltetnem magam, hogy újra felidézzem, mi játszódott le azon a novemberi délutánon a termemben, ám a részletek egyre jobban a feledés jótékony homályába merülnek. Vannak, akik szerint ez az igazi megbocsátás.  Nem tudom. Lehet.”

bővebben

Akasztják a hóhért, avagy amikor a szerkesztőt szerkesztik

Ez a cikk a szerzőbőrbe bújt szerkesztőkről, vagyis olyan írókról, írónőkről szól, akik azon kívül, hogy saját, kiadott könyvvel, könyvekkel rendelkeznek, mellette kiadói, irodalmi, olvasószerkesztőként, stb. dolgoznak. Kezdjük is az elején! Ideális esetben a...

bővebben
0

KOSÁR