fbpx

Zsiros-Petróczki Kitti bemutatkozó

Rólam

Gyerekkorom óta írok. Eleinte verseket, dalszövegeket, később terápiás jelleggel novellákat. Amikor elkezdtem tréningeket tartani, akkor a beszédeket, előadásokat szövegeztem, mindig az adott közönség érdeklődéséhez, befogadóképességéhez igazítva az anyagot. Az első könyvem 2019 decemberében jelent meg Lujzi élete címmel. Akkor még nem tudtam, hogy 2020-ban egy újabb könyv születik. Nem terveztem, hogy az első kötetemet az Alfonz ikerlángja fogja követni, de ez a történet mégis nagyon kedves a szívemnek. 2022-ben egy egészen más stílusú regénnyel folytatom a sort.

Elképzelt terápia

Ez a regény egészen másként készült, mint az előző kettő. Több mint egy évig dolgoztam a történeten. Más volt, mert Wágner Szilárd mentorált és egy átgondolt koncepció elkészülte után fejezetről fejezetre haladtam, és javaslatokat tett, hogyan lehetne még jobb. Rengeteget tanultam tőle a történetírásról, és azt gondolom, hogy tízszer ennyi tudás van még a tarsolyában, amit megtanulhatok tőle. Reményeim szerint ez a történet segít majd az olvasóknak felismerni az életükben felmerülő elakadásokat, és talán megoldást is lelnek a sorok között. Meg szerettem volna mutatni, hogy amikor az ember besokkall az élet nehézségeitől, akkor igenis lehet segítséget kérni.

Alfonz ikerlángja

Alfonz ikerlángja című könyvemben egy vagány srác életén keresztül mutatom be a felnőtté váláshoz vezető göröngyös utat. Akárcsak Lujzi élete, arra sarkall, hogy soha ne adjuk fel, hiszen sohasem tudhatjuk, milyen közel vagyunk a boldogsághoz. A célja, hogy lássuk, mennyire fontos a tisztelet, az elköteleződés és a kitartás. Olyan kérdéseket boncolgatok, mint a megfelelő apaminta, mivel jár korán felnőni, vagy hogy mennyire fontos, hogy legyen valaki, akinek meg tudunk nyílni. Hiszem, hogy mindenkinek megvan a párja a világban, de bele kell tenni a fejlődést, a felajánlást, hogy meglelhessük. Akárcsak a karrierépítésben, a szerencsefaktor elenyésző. Sokkal hangsúlyosabb a saját hozzáállásunk.

zspk

Lujzi élete

Lujzi életében is, épp úgy, mint minden ember életében, megvannak a fordulópontok, nehézségek. Hiszem, hogy ezeken mind túl lehet jutni. A saját hozzáállásunk az, ami a legtöbbet tud segíteni, hogy minél gyorsabban és gördülékenyebben tudjunk ezeken a dolgokon felülkerekedni. A baráti és ismeretségi körömben előforduló élethelyzeteket sűrítettem bele ebbe a történetbe. Ebből adódik, hogy nincsenek tabuk. Írok alkoholizmusról, drogokról, párkapcsolati problémákról, öngyilkosságról, nélkülözésről; mindezt úgy, hogy Lujzi végig megtartja a pozitív hozzáállását, és helytáll az élet minden területén.

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Beleolvasó: Simon Rita – A Tulipános Kocsma

Simon Rita: A Tulipános Kocsma Alig telt el egy esztendő, a kisváros rohamosan szépülni kezdett. Számítógép szaküzletek, kozmetikák, virágboltok nyíltak, a távolsági buszok egyre gyakrabban közlekedtek és egyre nagyobb útvonalakat jártak be. Sokan költöztek át...

bővebben

Simon Rita bemutatkozó

Az írás szeretete nem új számomra, korábban gazdasági újságíróként is tevékenykedtem, jelenleg pedig, családi teendőim mellett jogászként dolgozom.

bővebben

Beleolvasó: Stílus és Technika – Rejtővel egy asztalnál

Van tizenhét író, akik szerencsét próbáltak, és olyan történeteket igyekeztek írni, amelyekben megjelenik Rejtő Jenő történeteiből jól megismert humor. Ezen igyekezetükben néhol megelevenednek a NAGY író egykori stíluselemei, néhol megvillan az író saját tehetsége, a...

bővebben
0

KOSÁR