fbpx

Url Izabell bemutatkozó

IMG 5816 scaled

Gyerekkorom óta keresem az életem értelmét. Óvodában volt egy hármas fogatunk, ami vicces, mert pontosan három éven át játszottuk azt, hogy titkosügynökök vagyunk. Akik nem hallottak volna a munkásságunkról; olyan hihetetlen eredmények fűződnek a nevünkhöz, mint az óvodával szomszédos vámpírház ügyének felgöngyölítése. Sajnos a hároméves küldetés véget ért, engem és a kollégáimat más-más iskolákba helyeztek át, ahol nemhogy vámpírházak nem voltak, de ellopott tolltartók is csak nagyritkán. Igen ám, de egy ügynök gyanakvását nem olyan egyszerű elaltatni! A látszat ellenére a suli valóságos bűntanya volt, az osztálytársaim pedig izgatottan várták, milyen cselszövésről rántom le a leplet legközelebb. 

Nem hagytam lankadni a lelkesedésüket, gondoskodtam az állandó fordulatokról. Meglepően hiteles mesélőnek bizonyultam. Senki sem kérdőjelezte meg, hogy valóban olvasom-e a hieroglifákat, vagy hogy nyolc évesen lehetek-e a CIA alkalmazottja.

Idősebb fejjel azonban rá kellett jönnöm, hogy a valódi sikerekhez valódi tudásra kell szert tennem. Azt akartam, hogy aki a kisiskolás Izabellt látta utoljára, most a homlokára csapjon: „Megmondta, hogy megcsinálja, és meg is csinálta!”.

Olyan munkáról álmodtam, ami különleges ismereteket és egzotikus nyelvtudást kíván, nem szűkölködik izgalmakban és bónuszként megvan arra az esély, hogy az ember otthagyhatja a fogát. Szerettem volna háborús övezetekbe utazni és arabul kérdezni a helyieket a történtekről. A kelet a szívem csücske lett a maga megfoghatatlan misztériumával. Kamaszként csak azt tudtam, hogy Vámbéry Ármin nyomdokain haladva bebarangolom a térséget. Szembenézve a körülményekkel, az esetleges háborúk viszontagságaival, hazatérve pedig mindenki a kalandjaimról faggat majd. Eldöntöttem, hogy Martens bakancsot húzok, hidzsábot csavarok magamra, felfogadok néhány jókötésű katonát, és teveháton zötykölődve a fegyverropogás nyomába szegődöm.

Azóta cizellálódtak a terveim. Az orientológia mellett érdekelni kezdtek az emberi jogi kérdések és a közel-keleti aktuálpolitika. A regényeimben valós történeteknek szeretnék utána- járni és olyan személyekre irányítani a reflektorfényt, akiknek máskülönben nem figyelnének fel a hangjára. Hosszútávó célom az oknyomozó újságírás vegyítése a szórakoztató irodalommal.
Fontos számomra a hitelesség, többek között ezért folytatok közel-keleti tanulmányokat. Jelenleg az ELTE turkológia-iranisztika szakának hallgatója vagyok. Világpolgárnak tartom magam. Tizenöt évesen költöztem először külföldre, ekkor egy évet töltöttem Törökországban egy fogadócsaládnál.

IMG 3170 scaled
IMG 5813 scaled

Azonkívül, hogy elsajátítottam a török nyelvet, átfogó kultúraismerettel is gazdagodtam. Középiskolai éveim legvégén rövid ideig Dubajban éltem, bejártam az Emirátusok több országát, elutaztam Katar Szaúd-Arábiával közös határához, valamint 2018-ban ott voltam Gaziantepben (Törökország déli határa), amikor a szíriai Afrinban dúló harcok igencsak érintették a török régiót is.

Egyetemi éveim alatt kitűzött célom eljutni Türkmenisztánba, a világ egyik legzártabb országába, de a közeljövőben felfedezem Üzbegisztánt, Irakot és Palesztinát is. Keletkutatóként, egy újságíró kíváncsiságával és egy regényíró szenvedélyével.

Legújabb regényem – A teheráni csecsemő – az igazságérzet hangos kiáltása. Néha csöndesen sírdogáló felelet, máskor fülsértő ordítás. Megbotránkoztató, nyers, szókimondó, de minden sorában igazi.

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Beleolvasó: Varga Szilárd – Az embertől Istenig

Varga Szilárd: Az embertől IstenigA második felismerés Közel az ötvenhez azon vettem észre magam, hogy egy ideje bármilyen vállalkozásba is kezdjek, nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezem. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy próbálkozásaim nem valósultak meg,...

bővebben

Elena Honoria versei

„A könyvek által azzá válunk, akivé csak szeretnénk. Távoli tájak, világok nyílnak meg előttünk. Egyszerűen lenyűgöz, hogy a fantázia segítségével bármit életre tudunk kelteni. ”

bővebben

Beleolvasó: Császi Zsüliet – Zeusz titkai

Császi Zsüliet: Zeusz titkai Prológus A fűben háton fekve szemezett a nappal, forgott a világ, izzott a levegő körülötte. Félig még álmodott, de közben már magánál volt. A napról gondolkodott, és a földről, ahogy forog a nap körül. Vajon mióta teszi meg a föld ezt a...

bővebben
0

KOSÁR