fbpx

Zsíros-Takács Mária bemutatkozó

A nevem Zsíros-Takács Mária. Jelenleg kisgyermeknevelőként dolgozom, de voltam már postaforgalmi ügyintéző, valutapénztáros és ékszerbecsüs is. Hogy Örkény szavaival éljek: „Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít.”

10 éves koromban a nyári szünetről visszatérve, egy beszámolót kellett írni. Az osztálytársaim csupa izgalmas dologról és helyszínről meséltek és én tanácstalanul ültem az üres lapom felett. Mivel azon a nyáron a nagymamám házánál messzebb nem jutottunk el, ki kellett találnom valamit. Így született meg az első vers kezdemény, aminek a Balaton címet adtam. Valahol itt kezdődött.

Azóta sok év telt el, és sok kis csíkos füzetet töltöttem meg a verseimmel, történeteimmel. Volt, amit megosztottam fórumokon volt, amivel egy iskolai pályázaton különdíjat nyertem, de többségében a fióknak íródtak.

Tavaly tavasszal úgy alakult, hogy 2 hónapnyi kényszer szabadságot kellett kivennem. Ez az időszak sok mindenre rádöbbentett, többek között arra, hogy nem érdemes halogatni a dolgokat. Ekkor született meg, a most készülő történet legelső vázlata. Hosszas hezitálás után, úgy döntöttem, nem szabad, hogy ez is a fiókom egy újabb rétegét alkossa.

Hálás vagyok, amiért ismerhetem Petrócki Kittit! Nélküle talán sosem találkozott volna a történetem egy igazi szerkesztővel és most nem várnám, félelemmel vegyes izgalommal első könyvem megjelenését.

KÉSZÜLŐBEN

És hogy miről is szól ez a készülő könyv?

A napjainkban játszódó történet középpontjában egy fiatal lány áll, aki egy mérgező kapcsolatból menekül fel Budapestre, hogy ott új életet kezdjen. Talál egy remek állást, szert tesz egy segítő barátra és megismerkedik álmai férfijával. Úgy tűnik minden adott a tökéletes Happy End-hez, de ez csak a látszat. A lánynak el kell döntenie, hogy élete végéig menekül, vagy szembenéz a valósággal.

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Aurora P. Hill bemutatkozó

„Pillanatnyilag az álmomat élem. Nagyon izgalmas dolog könyvet írni és kiadni, mások munkáiból valami csodásat alkotni.” – Aurora P. Hill

bővebben

Beleolvasó: Tánczos Tamás – A mérleg nyelve

Tánczos Tamás - A mérleg nyelve1 Fred mindig is utálta az iskolát. Na jó, nem mindig, esetleg két-három éve. De a kamaszok már csak ilyenek.  Ha egy számukra visszataszító dolgot ki nem állhatnak, akár csak egy napja is, akkor is egész életükben utálták. Frednek az...

bővebben

Könyvbemutatók, író-olvasó találkozók, előadások

Iskolák számára is adott a lehetőség, hogy egy vagy akár több osztály kedvéért meghívjanak egy írót, és esetemben például egy történelem órát annak szenteljenek, hogy rendhagyó előadásos formában vesézhessék ki a tanulók a történelem ezen szakaszát az íróval együtt. – Gombos László

bővebben
0

KOSÁR