Elena Honoria bemutatkozó

Elena 01 kicsi scaled
„Csak annak valósul meg minden álma, aki mindent megálmodik.”

Én is álmodtam… egyszer papírra vetem a gondolataimat.
Évekig csak álmodoztam az íróvá válásról. Ha néhanapján írtam egy-egy rövid kis történetet, csak a fióknak mutattam meg. Talán féltem a csalódástól, talán nem volt elég önbizalmam ahhoz, hogy kiálljak az olvasók elé, nem tudom. Csak azt tudom, hogy sokáig elérhetetlen volt számomra ez a világ.
Egy nap azonban minden megváltozott. Egyik novellámat elolvasta egy kedves ismerősöm és onnantól nem volt megállás. Bíztatott, hogy vágjak bele
és mutassam meg az alkotásaimat a nagyközönségnek. Bátorságot adtak a szavai és lelkesedése, így létrehoztam saját írói oldalamat. Szép lassan egyre több alkotásom került fel a világhálóra. Novellák, rövid történetek, versek.
A romantikus zsáner áll hozzám a legközelebb. Íróként ebben a témában találtam meg igazán önmagam. Olvasóként azonban mindenevő vagyok. Szeretem a fordulatos, meglepő, meghökkentő alkotásokat. Íróvá válásomig megszámlálhatatlanul sok könyvet kiolvastam. Úgy érzem, mindegyik történet hozzásegített ahhoz, hogy ma én is az írók táborát erősítsem. A könyvek által azzá válunk, akivé csak szeretnénk. Távoli tájak, világok nyílnak meg előttünk. Egyszerűen lenyűgöz, hogy a fantázia segítségével bármit életre tudunk kelteni. Így 2021. őszén nagy elhatározásra jutottam.
Belevágtam első regényem megírásába. Először félve léptem rá erre az ösvényre, de ahogy haladtam előre, úgy lettem egyre bátrabb, lelkesebb és határozottabb. Az írás varázslat, és csodálatos dolog alkotni általa.
Készülő regényem először csak novellának indult, de valahogy a szereplők és a bennük rejlő lehetőségek felnyitották a szememet, hogy mélyebben is foglalkozzam velük. Egyre jobban érdekelt a sorsuk, a gondolataik, motivációik. Egy idő utána arra eszméltem, hogy csak ők járnak a fejemben. Mi lesz velük egy-egy nem várt esemény után, vagy hogyan fognak reagálni egy-egy nehéz/sorfordító helyzetben?
Minden percét élvezem az írásnak, a történet és a szereplők már most a szívemhez nőttek. Végtelen örömet és felszabadító percet élek át miközben papírra/monitorra vetem gondolataimat. Bízom benne, hogy Te, kedves olvasó ugyanolyan lelkesedéssel és izgalommal haladsz majd a történet olvasása közben, mint ahogy én az alkotás folyamatai alatt.
elena honoria2 scaled
Közben pedig álmodom tovább, lelkesen és bizakodón. Terveim szerint idővel egyre több novellám és regényem jelenik majd meg a Smaragd kiadó gondozásában.

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Elena Honoria: EXIT interjú

Számtalan kérdés motoszkált bennem, amikor elolvastam a novellát. Végül annyira elhatalmasodott rajtam a kíváncsiság, hogy felkerestem a két írót, hogy beszéljük át együtt a kérdőjeleket. Így született meg az EXIT interjú. – Elena Honoria

bővebben

Beleolvasó: Renata Maroti – 17 – Lélekfestés és Versek

Renata Maroti: 17 - Lélekfestés és VersekFülszöveg 17 vers, melyet a legkülönfélébb témák és érzések ihlettek. Olvashatunk szerelemről, gyermekkorról, elmúlásról, társadalmi elidegenedésről, emberi butaságról és gyűlöletről, a lét értelmének kérdéseiről, az ellentétek...

bővebben

Renata Maroti bemutatkozó

„Tervem, szellemi erőm, fantáziám birtokában, igen sok. Sajnos előbb nem nyilvánulhattam meg, késésben vagyok, 76 év az 76 év. Nehogy úgy járjak, mint pl. Bartók: teli bőrönddel ment el.” – Torma István

bővebben
0

KOSÁR