varga-szilard

Varga Szilárd – grafikus és borítótervező

boritotervezes-varga-szilard

Varga Szilárd

Grafikus, borítótervező

A Lele és Lilla kalandjai a bűzös mocsárban, Az embertől Istenig és A mágusok ideje című könyvek szerzője.

Végzettségemet tekintve nem vagyok grafikus. Gyermekkoromban állítólag volt némi tehetségem a rajzhoz, de nem voltam ezen a téren elég kitartó és az életem más irányba vitt. Már elmúltam harminc éves, mire elkezdtem komolyabban foglalkozni a grafikai munkával. Akkor írtam meg az első regényemet, amihez a borítót a saját rajzaim segítségével akartam elkészíteni, ezért úgy döntöttem, hogy belekezdek.

Ezt követően volt szerencsém producerként részt venni a Macskafogó 2. című egész estés rajzfilm elkészítésében. Sokat tanultam ebből a két évből. Kimondottan autodidakta módon képeztem magam. Egyre több nyomdai grafikát készítettem, ami idővel egyre kevésbé elégítette ki az alkotói vágyam.

Pár év múlva feleségem hatására elkezdtem szabadkézzel alkotni, ami jótékonyan hatott a digitális munkáimra is. Egyre több olyan alkotás született, aminek az alapját vagy egyes részeit elkészítettem festményként is.

Az első regényt követően csak tíz évvel később tértem vissza az íráshoz, ám azóta már három könyvem jelent meg. Érdekesnek tartom, hogy az írással és a grafikával egyidőben jelent meg a spirituális érdeklődés is az életemben. Ezirányú fejlődésem nagy mértékben rányomta bélyegét a látásmódomra.

Jelenleg csak olyan grafikai munkákat vállalok, ami valamilyen szempontból felkelti az érdeklődésem. Ám, ha elvállalom, akkor nem akarom meggyőzni a megrendelőt arról, hogy az én elképzelésem jobb, mint az övé. Igyekszem olyan grafikákat, könyvborítókat készíteni, aminél a szakrális szemlélet nem hátrány. Azt vallom, hogy spiritusz nélkül minden alkotás csak egy üres doboz, még akkor is, ha míves.

0 hozzászólás

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Haffner Orsolya bemutatkozó

“Éppen betöltöttem a nyolcadik évemet, amikor felfedeztem, micsoda kalandot rejt az írás. Naplót kezdtem vezetni. Idővel az események listáját felváltották a gondolatok, és kiderült, hogy egyfajta meditatív elfoglaltságot találtam magamnak. A külföldről kapott, üres határidőnaplók meglódították a fantáziámat. Egyszerű ajándéknak számítottak, mégis inspiráltak.”

bővebben

Beleolvasó: Torma István – Okosak, szépek

“Ibolyka el-elgondolkodott, hogy mi határozza meg a szépséget.
Leginkább arra jutott, hogyha a lelke szép, akkor szépnek látszik ő maga is. De ez nem sikerült mindig. Néha rossz, gonosz gondolatai voltak, ezeket persze soha nem mondta, mutatta ki. Volt benne annyi önbecsülés, hogy ezt más ne tudja róla. Naplójából is kitépte azokat a lapokat…”

bővebben

Beleolvasó: Aurora P. Hill – A halandó istennő

“Sötét mélység tátongott mögötte.
Mintha onnan érkezett volna, hogy majd a semmibe térjen vissza. Magas alakját rejtő vértezetét lágy fény fogta körbe. Hátán lándzsa, az egyik kezében kard.
A sisakjához nyúlt. Bőre csupán egyetlen pillanatra villant fel az acél alatt, ahogy a száját takaró lemez felfedte arca egy kis részletét.
Pengevékony ajkait megvilágította a fény.
Nem mosolygott, nem beszélt. Lényéből olyan határozottság sugárzott, hogy ha a sötétség élő lett volna, azonnal behódol neki.
Léptei felgyorsultak, lendült a kard, és lecsapott …rá.”

bővebben
0

KOSÁR