k-laszlo-szilvia

K. László Szilvia bemutatkozó

k-laszlo-szilvia

Kisgyermeknevelő és gyógypedagógus végzettségem van, a mindennapjaimat pici gyerekek között élem. Bölcsődében dolgozom kisgyermeknevelőként, és mellette író, költő vagyok.

Két gyermekem van, Kristóf és Niki. Már mindketten felnőttek, de sok mesém és versem őrzi a gyermekkoruk emlékeit.

A szavakkal való játék végigkíséri az életemet. Folyamatosan alkotok, mindig dolgozom valamin. Óvodás korom óta írok verseket, kis füzetek őrzik a korai próbálkozásokat. Később meséket, novellákat, hosszabb történeteket is írtam.

2001-ben első helyezést értem el a Csepeli Családsegítő Műhely által kiírt irodalmi pályázaton, gyermekvers kategóriában. Ezt követően felvételt nyertem Szathmári István író, Irodalmi Műhelyébe, ahol értékes szakmai tapasztalatokkal gazdagodtam, és ahol először kaptam biztatást műveim publikálására. 2001-ben jelent meg először versem a Dörmögő Dömötör című gyermekújságban, ezt további versek követték. 2002-ben megszületett az első könyvem, és ettől kezdve nem volt megállás. Verseskönyveim, meseregényeim jelentek meg a Tóth Könyvkiadónál, és folytatásos meséket írtam a CEUMED weboldal Gyermeksarok rovatába. (Szudorka, a kismanó történetei)

2013-ban a Könyvmolyképző Kiadó szerzője lettem, miután a Kékmanó, a főnyeremény első kötete sikerrel szerepelt az Aranymosás pályázaton. Ezt további 4 rész követte, és született egy verseskönyvem is a kiadónál.

2021-ben megjelent Zseton, a nyakatlan zsiráf című mesekönyvem a Corvin Kiadónál, kiadták mondókáskönyvemet, és több antológiát, amiben szerepelnek verseim, meséim.

2023-ban gyermekverseimet, verses meséimet adták ki a Helma Kiadónál.

Ezen kívül folyóiratokban, alsó tagozatos tankönyvekben, munkafüzetekben találhatóak írásaim, és használják ezeket a határon túl élő magyar gyermekek anyanyelvi nevelésében is.

Mellette dalszövegeket írok, Takács Nikolasszal dolgozom együtt. Közös lemezünk is megjelent, a gyermekverseimet zenésítette meg Nikolas.

Nagyon örülök annak, hogy a verseimet, meséimet rendszeresen használják az óvodákban, iskolákban, sokat megzenésítettek, feldolgoztak a pedagógusok, iskolai színjátszó csoportok. Szívesen találkozom kis olvasóimmal. Folyamatosan járom az országot, és sok határon túli meghívásom is van. Rendszeresen részt veszek játékos író-olvasó találkozókon, különféle gyermekprogramokon, rendhagyó tanórákon, családi délutánokon. Szeretem, amikor életre kelnek a műveim, amikor azt érzem, hogy tényleg eljutott a gyerekekhez.

A járvány, és az azt követő válság nehéz helyzetbe hozta a kiadókat, ezért döntöttem úgy, hogy saját kézbe veszem az irányítást. Én „csak” író vagyok, nem értek a könyvkiadáshoz, ezért olyan kiadót kerestem, ahol szakemberekre bízhatom ezt a munkát, de mégis van beleszólásom a folyamatokba. Örülök, hogy rátaláltam a Smaragd Kiadóra, mert profi a csapat, és tudom, hogy a végeredmény egy minőségi, igényes kiadvány lesz. Ez nagyon fontos nekem, hiszen ezzel tartozom az olvasóimnak.

Az író bemutatkozása saját szavaival (változatlan formában).

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Beleolvasó: Haffner Orsolya – A tükörtó

“Volt már olyan, hogy a pályaudvar munkatársai szendergő felnőttet láttak a váróteremben, de most valami szokatlan dolog történt. Egy kislány aludt a padon. Mégsem ment oda hozzá senki emberfia, hogy megkérdezze, mit keres itt egyes-egyedül.”

bővebben

A tördelés utáni korrektúra fontossága

Van egy olyan lépés a kéziratok szöveggondozásában, ami egyfajta legendaként kering a könyves szakmában, és a szerzők közül is csak kevesen tudják, hogy valójában mit takar. Az elmúlt időszakban nagyon sok szerzővel kerültem kontaktba mind a Smaragd Kiadón keresztül,...

bővebben

Haffner Orsolya bemutatkozó

“Éppen betöltöttem a nyolcadik évemet, amikor felfedeztem, micsoda kalandot rejt az írás. Naplót kezdtem vezetni. Idővel az események listáját felváltották a gondolatok, és kiderült, hogy egyfajta meditatív elfoglaltságot találtam magamnak. A külföldről kapott, üres határidőnaplók meglódították a fantáziámat. Egyszerű ajándéknak számítottak, mégis inspiráltak.”

bővebben
0

KOSÁR