csapo-adam

Csapó Ádám bemutatkozó

csapo-adam

Irodalomtudományt és filmelméletet tanulok, mellette üzemi munkás és targoncavezető vagyok. Szeretem azt a harmóniát, amit az elméleti tanulmányok és a fizikai munka egyidejűségéből nyerek.

Akkor kezdtem írni, amikor elolvastam a Winnetout kicsit több mint tízéves koromban. Akkor jöttem rá, hogy olvasni nem rossz dolog. Akkor több és több vadnyugati történetet akartam.

A Nagy Indiánkönyv után ez elfogyott, és találkoztam A Jó, a Rossz és a Csúffal, aztán a többi Leone-mesterművel. Amikor megnéztem minden westernt, amit módomban állt, tudomásul vettem, hogy nincs több vadnyugati sztori, amit olvashatnék/nézhetnék. Aztán rájöttem, hogyha nincs több, akkor írok egyet magamnak. Nem értem a végére, és 99%-ban a Vigyázat, Vadnyugat! című film volt Terence Hillel, de jól éreztem magam, miközben írtam.

Teltek az évek, én is változtam, de ez a jó érzés azóta is megvan. Persze változtak a favoritjaim is, szélesedett a műfaji látóköröm, de a Winnetounak akkor is kiemelt helye van a szívemben.

Semmi tervem nincs vele, csak azért írok, mert jólesik. Jó érzés elolvasni egy sztorit és jó érzés leírni egyet.

Mi ad ihletet? A sör. Ez ad lendületet is.

Meg bármi. Egy pillanat a buszon, egy jelenet sétálás közben, egy fénykép, egy illat, egy emlék, egy dal elég, hogy elkezdjek egy történetet generálni hozzá, amit vagy leírok, vagy nem, vagy elfelejtem, vagy nem. Bármiből lehet egy kisebb-nagyobb iromány.

Az író bemutatkozása saját szavaival (változatlan formában).

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Beleolvasó: Varázslatos Mesketék 1. MeseErdő

30 díjnyertes mese és 6 csodaszép vers, 36 profi illusztráció és 40 gyönyörű gyerekrajz várja a leendő könyvtulajdonosokat ebben a kemény borítós, 144 oldalas, A4-es méretű, cérnafűzött kötetben. Szerzők:Bakó Judit, Balogh Edit, Besnyei Júlia, Bodnár Gyöngyi, Bubenkó...

bővebben

Beleolvasó: Simon Rita – Holló szerelme

A zöldszínű, lepketestű tündérlányok fürdéshez készülődtek, miután álmosan kikeltek mohaágyukból. Egyikük, Pille - talán mind közül a legszebb -, mozgást vett észre a túlsó parton. Kiterjesztette világító szárnyait, a magasba emelkedett, úgy próbált a fák mögé lesni....

bővebben

Beleolvasó: Bálint Mariann – Rossz/csont

Bevezetés Hiába vágnak ki belőlünk egy darabot, ami addig fájt. Amikor eltávolítanak egy „beteg” részt anélkül, hogy a testrésznek megfelelő tudati terület át lenne fényesítve, az addig testi tünetként, betegségként megnyilvánuló feladat egy nyisszantással a meg nem...

bővebben
0

KOSÁR