fbpx
csapo-adam

Csapó Ádám bemutatkozó

csapo-adam

Irodalomtudományt és filmelméletet tanulok, mellette üzemi munkás és targoncavezető vagyok. Szeretem azt a harmóniát, amit az elméleti tanulmányok és a fizikai munka egyidejűségéből nyerek.

Akkor kezdtem írni, amikor elolvastam a Winnetout kicsit több mint tízéves koromban. Akkor jöttem rá, hogy olvasni nem rossz dolog. Akkor több és több vadnyugati történetet akartam.

A Nagy Indiánkönyv után ez elfogyott, és találkoztam A Jó, a Rossz és a Csúffal, aztán a többi Leone-mesterművel. Amikor megnéztem minden westernt, amit módomban állt, tudomásul vettem, hogy nincs több vadnyugati sztori, amit olvashatnék/nézhetnék. Aztán rájöttem, hogyha nincs több, akkor írok egyet magamnak. Nem értem a végére, és 99%-ban a Vigyázat, Vadnyugat! című film volt Terence Hillel, de jól éreztem magam, miközben írtam.

Teltek az évek, én is változtam, de ez a jó érzés azóta is megvan. Persze változtak a favoritjaim is, szélesedett a műfaji látóköröm, de a Winnetounak akkor is kiemelt helye van a szívemben.

Semmi tervem nincs vele, csak azért írok, mert jólesik. Jó érzés elolvasni egy sztorit és jó érzés leírni egyet.

Mi ad ihletet? A sör. Ez ad lendületet is.

Meg bármi. Egy pillanat a buszon, egy jelenet sétálás közben, egy fénykép, egy illat, egy emlék, egy dal elég, hogy elkezdjek egy történetet generálni hozzá, amit vagy leírok, vagy nem, vagy elfelejtem, vagy nem. Bármiből lehet egy kisebb-nagyobb iromány.

Az író bemutatkozása saját szavaival (változatlan formában).

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Beleolvasó: Varga Szilárd – Az embertől Istenig

Varga Szilárd: Az embertől IstenigA második felismerés Közel az ötvenhez azon vettem észre magam, hogy egy ideje bármilyen vállalkozásba is kezdjek, nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezem. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy próbálkozásaim nem valósultak meg,...

bővebben

Elena Honoria versei

„A könyvek által azzá válunk, akivé csak szeretnénk. Távoli tájak, világok nyílnak meg előttünk. Egyszerűen lenyűgöz, hogy a fantázia segítségével bármit életre tudunk kelteni. ”

bővebben

Beleolvasó: Császi Zsüliet – Zeusz titkai

Császi Zsüliet: Zeusz titkai Prológus A fűben háton fekve szemezett a nappal, forgott a világ, izzott a levegő körülötte. Félig még álmodott, de közben már magánál volt. A napról gondolkodott, és a földről, ahogy forog a nap körül. Vajon mióta teszi meg a föld ezt a...

bővebben
0

KOSÁR