csapo-adam

Csapó Ádám bemutatkozó

csapo-adam

Irodalomtudományt és filmelméletet tanulok, mellette üzemi munkás és targoncavezető vagyok. Szeretem azt a harmóniát, amit az elméleti tanulmányok és a fizikai munka egyidejűségéből nyerek.

Akkor kezdtem írni, amikor elolvastam a Winnetout kicsit több mint tízéves koromban. Akkor jöttem rá, hogy olvasni nem rossz dolog. Akkor több és több vadnyugati történetet akartam.

A Nagy Indiánkönyv után ez elfogyott, és találkoztam A Jó, a Rossz és a Csúffal, aztán a többi Leone-mesterművel. Amikor megnéztem minden westernt, amit módomban állt, tudomásul vettem, hogy nincs több vadnyugati sztori, amit olvashatnék/nézhetnék. Aztán rájöttem, hogyha nincs több, akkor írok egyet magamnak. Nem értem a végére, és 99%-ban a Vigyázat, Vadnyugat! című film volt Terence Hillel, de jól éreztem magam, miközben írtam.

Teltek az évek, én is változtam, de ez a jó érzés azóta is megvan. Persze változtak a favoritjaim is, szélesedett a műfaji látóköröm, de a Winnetounak akkor is kiemelt helye van a szívemben.

Semmi tervem nincs vele, csak azért írok, mert jólesik. Jó érzés elolvasni egy sztorit és jó érzés leírni egyet.

Mi ad ihletet? A sör. Ez ad lendületet is.

Meg bármi. Egy pillanat a buszon, egy jelenet sétálás közben, egy fénykép, egy illat, egy emlék, egy dal elég, hogy elkezdjek egy történetet generálni hozzá, amit vagy leírok, vagy nem, vagy elfelejtem, vagy nem. Bármiből lehet egy kisebb-nagyobb iromány.

Az író bemutatkozása saját szavaival (változatlan formában).

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Haffner Orsolya bemutatkozó

“Éppen betöltöttem a nyolcadik évemet, amikor felfedeztem, micsoda kalandot rejt az írás. Naplót kezdtem vezetni. Idővel az események listáját felváltották a gondolatok, és kiderült, hogy egyfajta meditatív elfoglaltságot találtam magamnak. A külföldről kapott, üres határidőnaplók meglódították a fantáziámat. Egyszerű ajándéknak számítottak, mégis inspiráltak.”

bővebben

Beleolvasó: Torma István – Okosak, szépek

“Ibolyka el-elgondolkodott, hogy mi határozza meg a szépséget.
Leginkább arra jutott, hogyha a lelke szép, akkor szépnek látszik ő maga is. De ez nem sikerült mindig. Néha rossz, gonosz gondolatai voltak, ezeket persze soha nem mondta, mutatta ki. Volt benne annyi önbecsülés, hogy ezt más ne tudja róla. Naplójából is kitépte azokat a lapokat…”

bővebben

Beleolvasó: Aurora P. Hill – A halandó istennő

“Sötét mélység tátongott mögötte.
Mintha onnan érkezett volna, hogy majd a semmibe térjen vissza. Magas alakját rejtő vértezetét lágy fény fogta körbe. Hátán lándzsa, az egyik kezében kard.
A sisakjához nyúlt. Bőre csupán egyetlen pillanatra villant fel az acél alatt, ahogy a száját takaró lemez felfedte arca egy kis részletét.
Pengevékony ajkait megvilágította a fény.
Nem mosolygott, nem beszélt. Lényéből olyan határozottság sugárzott, hogy ha a sötétség élő lett volna, azonnal behódol neki.
Léptei felgyorsultak, lendült a kard, és lecsapott …rá.”

bővebben
0

KOSÁR