hollo-szerelme

Beleolvasó: Simon Rita – Holló szerelme

hollo-szerelme
Simon Rita: Holló szerelme
ISBN: 978-615-01-8383-1
Megjelenés éve: 2023
MAGÁNKIADÁS

A zöldszínű, lepketestű tündérlányok fürdéshez készülődtek, miután álmosan kikeltek mohaágyukból. Egyikük, Pille – talán mind közül a legszebb -, mozgást vett észre a túlsó parton. Kiterjesztette világító szárnyait, a magasba emelkedett, úgy próbált a fák mögé lesni. Nemsokára megpillantott egy csodaszép zöldszemű fiatal férfit, kit Hollónak hívtak. A Másik Világból jött, lovát itatni a tóra.

Pille szerette volna, ha a fiú észreveszi, ezért még feljebb szállt. A napsütésben kirajzolódott tökéletes alakja, de mégsem ezért szerették őt oly sokan, hanem kedves természete miatt. A férfi felé nézett, majd mosolygott és integetni kezdett. Hollót mintha valamiféle varázslat érte volna, egyből beleszeretett a tündérlányba.

Dolgos, szorgalmas fiúként tisztelték Hollót falujában, ahol édesapjával élt, miután anyját gyerekkorában elveszítette. Becsületességének pedig még a szomszéd faluban is híre ment. A lányok is kedvelték, de ő szívesebben múlatta az időt a természetben, gyönyörű lovával, Táltossal. Gyakran olvasott, verselgetett egy fa tövében. Onnantól kezdve azonban, hogy először meglátta a tündérlányt, minden reggel és este lement a tóra. Még a nevét se tudta, de teljesen rabul ejtette a káprázat. Vagy valóság? Maga sem tudta pontosan. Hetekig csak messziről nézték egymást.

Holló kereste az alkalmat, hogyan szólíthatná meg a földöntúli szépséget, ha igazi ő egyáltalán, s nem csak a káprázat űz vele tréfát. Egy nap csónakba szállt és átevezett a túloldalra a tündérlányhoz. Csodák-csodájára a gyönyörű tündérlány nem vált köddé, csak elbújt egy hatalmas fűzfa mögé, amíg társai elillantak. Holló észrevette a félős lányt, de – mintha csak a levegőnek beszélne -, sóhajtott egyet és azt mondta halkan: „De szép is lenne, ha ez a csodálatos teremtés, akit hetek óta a túlsó partról nézek, nem csak látomás lenne, hanem a csónakomba hívhatnám. Becsukott szemmel eveznék mellette, ha elfogadná közelségem szelíd szándékát.”

Pille meghallva a barátságos szavakat, előbújt a fűzfa mögül. Hollóra nevetett és beszállt a csónakba. Holló lágyan megcsókolta. Attól a naptól fogva szorosan ölelte magához minden reggel és este a Tavirózsa-tó vizén ringatózva, a csónakban.

Jólelkű, szeretetre méltó, bátor tündérlány. Pille. Bár ő is örült, szívét átjárta a félelem, hogy végérvényesen megváltozott, eltört valami és ezután már soha, semmi nem lesz újra a régi.” Vagy mégis? Szerethetik egymást azok, akik két különböző világból érkeztek? Vagy sorsuk eleve magában rejti a kudarcot?

Holló és Pille varázslatos története nem az igazságot keresi, hanem a lélek mélyén rejlő kincseket kutatja. 

Fülszöveg

További bejegyzések 

Beleolvasó: Császi Zsüliet – A szabadság kulcsa

“Mintha az a rendőrségi szalag egy belső határvonal is lenne. Szigorú kerítés a sérült szívek körül. Fal a lélekmezsgyén, amit a védekező tudatalattink – ha nem érzi magát biztonságban – azonnal maga köré húz. Komfortzónát épít ki, melynek határait áthatolhatatlannak hisszük. Idegeneknek belépni tilos! felirattal. Holott csak egy műanyag valami, amit még egy kora őszi szél is megtépáz, pedig még csak szét sem kell tépni, el sem kell vágni, elég csak egész egyszerűen átbújni alatta.”

bővebben

Milyen okokból utasítunk el egy kéziratot?

A Smaragd Kiadónál minden kéziratot a legnagyobb gondossággal és a titoktartás tényével kezelünk, amíg az a birtokunkban van. A szerző ránk bízza a történetet, mi pedig az elolvasása után egy lektori jelentésben összegezzük a megfigyeléseinket. Fontosnak tartjuk...

bővebben
0

KOSÁR