fbpx
zeusz-titkai

Könyvbemutató: Zeusz titkai

2022.10.17-én került megrendezésre Császi Zsüliet Zeusz titkai című könyvének bemutatója, melynek a szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár biztosította a helyszínt. A regény, ami az írónő debütáló regénye, pár nappal az esemény előtt jelent meg a Smaragd Kiadó gondozásában.

A rendezvényt Zsiros-Petróczki Kitti, a Smaragd Kiadó vezetője nyitotta meg, majd Danyi Judit színművész olvasott fel egy részletet könyvből. A felolvasást követően Kitti faggatta Zsüliettet.

Az írónő bemutatkozásából megtudtuk, hogy Szegeden született, ott végezte tanulmányait és jelenleg is Szegeden él. Hobbija a futás, amit nem szándékosan, de beleépített a regénybe és átszövi annak egész cselekményét.

zeusz-titkai-bemutato

Habár a bemutató főszereplője a Zeusz titkai című regény volt, szóba került Zsüliet első „gyermeke” is a Bárányfelhők közt libabőr. Ez a címet viseli Zsüliet első publikálása, ami egy verses kötet. Elmondta, hogy nem is igen tudja összehasonlítani a két könyv létrejöttének folyamatát és nincs kedvence. Mindkettő más, és más miatt szereti őket.

zeusz-titkai-bemutato2

A másik fő motívum, ami megjelenik a könyvben, az a színház. A beszélgetés során megtudtuk, hogy Zsüliet szeretett volna színész lenni, de időközben más pályát választott és mára, mint lelkes színházlátogató maradt kapcsolatban a színházzal. Nem tartja kizártnak, hogy egyszer kipróbálná, de most teljesen más az irány.

Mivel a regény egy része Kecskeméten játszódik és a kiadó székhelye is ott található, Kitti kíváncsi volt rá, hogy az írónőnek van-e kötődése a városhoz, valamint, hogy a regényben bemutatott nemzetbiztonsági épület valóban fellelhető-e Kecskeméten. Azt a megható választ kapta első kérdésére, hogy most már van, hiszen kiadója ott székel, azonban az imént említett épület csupán a képzelet szüleménye.

Szó esett még a regény keletkezéséről, valamint a könyvkiadás folyamatáról, és végül de nem utolsó sorban Zsüliet jövőbeni terveiről. Ahogy arról az írónő már a bemutatkozójában is írt, először egy kötetes regénynek szánta Zeusz titkait, ám olvasói hatására megszületett a fejében a második rész, amit azóta már papírra is vetett, és készül a trilógia harmadik és egyben befejező része is. A következő kötet megjelenése 2023. júniusra van betervezve.

A közönség soraiból érkezett egy kérdés, ami arra irányul, hogyha úgy alakulna, hogy valaki filmvászonra vinné a történetet, akkor Zsüliet élne-e a lehetőséggel. Az írónő egyértelműen örülne és áldását adná, hogy film készüljön belőle.

Az esemény záróakkordjaként a jelenlévőknek lehetősége volt megvásárolni és dedikáltatni a könyvet.

zeusz-titkai-bemutato3

További képek Facebook oldalunkon.

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Uricska Erna bemutatkozó

Uricska Erna angol nyelvtanár, 1999 óta tanít angol nyelvet. Több mint egy évtizedet töltött el a közoktatásban, majd 8 évig a rendészeti felsőoktatásban, ahol angol rendészeti szaknyelvet oktatott. Jelenleg ösztöndíjas hallgatóként doktori (PhD) tanulmányait végzi a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia és Kommunikációtudomány Doktori Iskolában.

bővebben

Beleolvasó: Elena Honoria – A Varázslónő

Jöjj ide Mágus. Kérlek tedd a kezed az asztalra! – Kelletlenül elszakította magát a faltól, és szó nélkül odalépett a nő mellé. A terem közepén egy hatalmas üvegasztal állt, a Varázslónő pici, vékony ujjai szinte elvesztek rajta. Követte Úrnője parancsát, tenyerét ő is az asztalra helyezte. Ahogy egymás mellett álltak, szinte összeért a kezük és a válluk. Hirtelen elfogta a remegés, újból feltört benne a vágy. A nőből áradó mámorító illat teljesen felkavarta. Hiába próbálta fékezni a gondolatait, azok önálló életre keltek. Magában fohászkodott, hogy a másik semmit se vegyen észre.

bővebben
0

KOSÁR