zeusz-titkai

Könyvbemutató: Zeusz titkai

2022.10.17-én került megrendezésre Császi Zsüliet Zeusz titkai című könyvének bemutatója, melynek a szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár biztosította a helyszínt. A regény, ami az írónő debütáló regénye, pár nappal az esemény előtt jelent meg a Smaragd Kiadó gondozásában.

A rendezvényt Zsiros-Petróczki Kitti, a Smaragd Kiadó vezetője nyitotta meg, majd Danyi Judit színművész olvasott fel egy részletet könyvből. A felolvasást követően Kitti faggatta Zsüliettet.

Az írónő bemutatkozásából megtudtuk, hogy Szegeden született, ott végezte tanulmányait és jelenleg is Szegeden él. Hobbija a futás, amit nem szándékosan, de beleépített a regénybe és átszövi annak egész cselekményét.

zeusz-titkai-bemutato

Habár a bemutató főszereplője a Zeusz titkai című regény volt, szóba került Zsüliet első „gyermeke” is a Bárányfelhők közt libabőr. Ez a címet viseli Zsüliet első publikálása, ami egy verses kötet. Elmondta, hogy nem is igen tudja összehasonlítani a két könyv létrejöttének folyamatát és nincs kedvence. Mindkettő más, és más miatt szereti őket.

zeusz-titkai-bemutato2

A másik fő motívum, ami megjelenik a könyvben, az a színház. A beszélgetés során megtudtuk, hogy Zsüliet szeretett volna színész lenni, de időközben más pályát választott és mára, mint lelkes színházlátogató maradt kapcsolatban a színházzal. Nem tartja kizártnak, hogy egyszer kipróbálná, de most teljesen más az irány.

Mivel a regény egy része Kecskeméten játszódik és a kiadó székhelye is ott található, Kitti kíváncsi volt rá, hogy az írónőnek van-e kötődése a városhoz, valamint, hogy a regényben bemutatott nemzetbiztonsági épület valóban fellelhető-e Kecskeméten. Azt a megható választ kapta első kérdésére, hogy most már van, hiszen kiadója ott székel, azonban az imént említett épület csupán a képzelet szüleménye.

Szó esett még a regény keletkezéséről, valamint a könyvkiadás folyamatáról, és végül de nem utolsó sorban Zsüliet jövőbeni terveiről. Ahogy arról az írónő már a bemutatkozójában is írt, először egy kötetes regénynek szánta Zeusz titkait, ám olvasói hatására megszületett a fejében a második rész, amit azóta már papírra is vetett, és készül a trilógia harmadik és egyben befejező része is. A következő kötet megjelenése 2023. júniusra van betervezve.

A közönség soraiból érkezett egy kérdés, ami arra irányul, hogyha úgy alakulna, hogy valaki filmvászonra vinné a történetet, akkor Zsüliet élne-e a lehetőséggel. Az írónő egyértelműen örülne és áldását adná, hogy film készüljön belőle.

Az esemény záróakkordjaként a jelenlévőknek lehetősége volt megvásárolni és dedikáltatni a könyvet.

zeusz-titkai-bemutato3

További képek Facebook oldalunkon.

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Haffner Orsolya bemutatkozó

“Éppen betöltöttem a nyolcadik évemet, amikor felfedeztem, micsoda kalandot rejt az írás. Naplót kezdtem vezetni. Idővel az események listáját felváltották a gondolatok, és kiderült, hogy egyfajta meditatív elfoglaltságot találtam magamnak. A külföldről kapott, üres határidőnaplók meglódították a fantáziámat. Egyszerű ajándéknak számítottak, mégis inspiráltak.”

bővebben

Beleolvasó: Torma István – Okosak, szépek

“Ibolyka el-elgondolkodott, hogy mi határozza meg a szépséget.
Leginkább arra jutott, hogyha a lelke szép, akkor szépnek látszik ő maga is. De ez nem sikerült mindig. Néha rossz, gonosz gondolatai voltak, ezeket persze soha nem mondta, mutatta ki. Volt benne annyi önbecsülés, hogy ezt más ne tudja róla. Naplójából is kitépte azokat a lapokat…”

bővebben

Beleolvasó: Aurora P. Hill – A halandó istennő

“Sötét mélység tátongott mögötte.
Mintha onnan érkezett volna, hogy majd a semmibe térjen vissza. Magas alakját rejtő vértezetét lágy fény fogta körbe. Hátán lándzsa, az egyik kezében kard.
A sisakjához nyúlt. Bőre csupán egyetlen pillanatra villant fel az acél alatt, ahogy a száját takaró lemez felfedte arca egy kis részletét.
Pengevékony ajkait megvilágította a fény.
Nem mosolygott, nem beszélt. Lényéből olyan határozottság sugárzott, hogy ha a sötétség élő lett volna, azonnal behódol neki.
Léptei felgyorsultak, lendült a kard, és lecsapott …rá.”

bővebben
0

KOSÁR