fbpx
nemeth-balazs

Németh Balázs bemutatkozó

nemeth-balazs

Németh Balázs vagyok és jelenleg raktári anyagmozgatóként dolgozom három műszakban egy vállalatnál. Az írás jelentős részét teszi ki az életemnek, amivel 16 éves koromban ismerkedtem meg először versek formájában.

A későbbiek folyamán azt abbahagyva egy jó ideig nem fogtam tollat a kezemben. Ennek az volt az oka, hogy elvették mellőlem azt az embert, aki ezzel az egésszel megismertetett. Szerény szemszögemből nézve nem nézték jó szemmel, hogy milyen jó baráti kapcsolat fűzött hozzá és segített nekem. De biztos volt más ok is, amiért elküldték, amit akkor én nem érthettem volna meg, mert nagyobb volt bennem a szomorúság, mint sem hogy tisztán lássak.

Pedig ő nagyon jó pedagógus volt és szerette a diákjait. Hál’ istennek az évek folyamán sem szakadt meg köztünk a kapcsolat és a barátság. Azóta többször találkoztunk és egy jó beszélgetés keretein belül szoktuk feleleveníteni a diákéveimet. A legutóbbi találkozásunkkor, amikor itt járt Sümegen egy rendezvényen ahova én is hivatalos voltam, kérdezett az írással kapcsolatban és nagyon jól eső érzés volt számomra, hogy szerző kollégának nevezett. Még ha csak egy pillanatra is, de az ő magasságaiban éreztem magam.  Ő nem volt más, mint Németh István Péter tapolcai író, költő és irodalomtörténész. Egy idő után erőt vettem magamon és mivel ő azt mondta, hogy van hozzá érzékem, így nem akartam teljesen abba hagyni, viszont már verseket sem akartam írni. Teljesen más irányba indultam el az írás területén és elkezdtem novellákat írni.

2020-ban jelent meg az első könyvem Félelem rezidense címen, majd rá egy évre, 2021-ben a második, Az élet alkonya című könyv látott napvilágot. Az első könyv tartalma olyan novellák amiket még a kezdeti időkben írtam ami magába foglal két olyan rövid írást is amiben inkább a gondolataimat osztom meg a az olvasókkal. Nem kimondott novellák. A második könyv már összetettebb és olykor hosszabb történeteket tartalmaz, amiknek a mozgatórugója a félelem, de mindezeket a kezdetektől fogva úgy írom, hogy a hétköznapi emberek problémáit tartalmazó történetek legyenek belőlük. Van néhány, ami bemutatja az érzelmes oldalamat is így más műfaj kedvelői is találnak olyat a könyvemben, amit szívesen olvashatnak. Milyen jellegű sztorik ezek, mi a fő elem, van e benne például. romantika kísértet sztori…

Egy nagyon kedves írónő révén kerültem kapcsolatba a Smaragd kiadóval és nagy lendülettel vágtam bele ebbe az új dologba. A harmadik könyvem, ami a Sötétben élsz címet viseli, már náluk fog megjelenni, és a 2023 második felére tervezett könyv is jó kezekben van. A közelmúltban kezdtem el a 2024-re szánt új kötet írását.

Történeteim a kezdetektől fogva a hétköznapi emberek problémáival foglalkoznak, tanulságosak és olykor a félelem fonja körbe őket. A célom nyomot hagyni a könyviparban, és az hogy a boltok polcain legyenek a könyveim, a legnevesebb szerzők között. Tudom ahhoz még sokat kell fejlődnöm.

Amióta csak elkezdtem írni az lebegett a szemem előtt hogy a boltok polcain lássam viszont a könyveim. Emlékszem, egyszer nagymamám azt mondta: Egyszer még ezzel fogod a kenyered keresni és a boltokban lesznek a könyveid. Ez akkor nagyon megerősített abban, hogy elérjem ezt. Az egyiket már sikerült is. A jövőben azért fogok dolgozni, ha nem is az írással fogom megkeresni a kenyeremet, de legalább a neves szerzők mellé kerülhessek. A könyv hatalom. Hatalom az intelligencia világában.

Ha a munkásságom felkeltette az érdeklődésed, akkor kellemes olvasást kívánok és üdvözöllek az én világomban.

Az író bemutatkozása saját szavaival (változatlan formában).

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Uricska Erna bemutatkozó

Uricska Erna angol nyelvtanár, 1999 óta tanít angol nyelvet. Több mint egy évtizedet töltött el a közoktatásban, majd 8 évig a rendészeti felsőoktatásban, ahol angol rendészeti szaknyelvet oktatott. Jelenleg ösztöndíjas hallgatóként doktori (PhD) tanulmányait végzi a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia és Kommunikációtudomány Doktori Iskolában.

bővebben

Beleolvasó: Elena Honoria – A Varázslónő

Jöjj ide Mágus. Kérlek tedd a kezed az asztalra! – Kelletlenül elszakította magát a faltól, és szó nélkül odalépett a nő mellé. A terem közepén egy hatalmas üvegasztal állt, a Varázslónő pici, vékony ujjai szinte elvesztek rajta. Követte Úrnője parancsát, tenyerét ő is az asztalra helyezte. Ahogy egymás mellett álltak, szinte összeért a kezük és a válluk. Hirtelen elfogta a remegés, újból feltört benne a vágy. A nőből áradó mámorító illat teljesen felkavarta. Hiába próbálta fékezni a gondolatait, azok önálló életre keltek. Magában fohászkodott, hogy a másik semmit se vegyen észre.

bővebben
0

KOSÁR