konyvkiadas

Viszlát 2023, Isten hozott 2024

Mi történt 2023-ban a Smaragd Kiadó háza táján

Nagyon eredményes és eseménydús évet tudhatunk magunk mögött, hiszen 2023-ban összesen 13 kiadványunk jelent meg, és további 4 kézirat szöveggondozási munkálatai kezdődtek el még tavaly. Rengeteg kézirat érkezett hozzánk elbírálásra, viszont sokat vissza kellett utasítanunk. Arra gondoltunk, hogy egy külön bejegyzésben írunk majd bővebben arról, mik a leggyakoribb okok, amelyek miatt nem vállaljuk el egyes művek kiadását. 

Nézzük meg közösen a 2023-as évben a Smaragd Kiadó gondozásában megjelent könyveket. Igazán sokszínű a lista témák és zsánerek tekintetében. 

 • Tánczos Tamás: A mérleg nyelve
 • Elena Honoria: A Varázslónő 
 • Kovács Gábor: Egy démon tárnái
 • Németh Balázs: Sötétben élsz
 • Zsíros-Takács Mária és Zsiros-Petróczki Kitti: Exit
 • Rigó Bagi Eszter: Káoszképletek
 • Haupt-Kutas Mónika: Kaleidoszkóp
 • Varga Barnabás: Az erdő rejtekén
 • Torma István: Remittenda
 • Császi Zsüliet: A múlt fogságában
 • Bálint Mariann: Rossz/csont
 • Elena Honoria: Lélekszilánkok
 • Meskete.hu: Varázslatos mesketék 1. – Meseerdő 

Mi várható 2024-ben

Ahogy minden évben, idén is megrendezésre kerül a Smaragd Díj, melynek alkalmával ezekre a kiadványokra tudtok majd voksolni. 

2024-ben sem fogunk unatkozni, és vélhetően ti sem, kedves olvasóink. Nézzük is meg kicsit részletesebben, mit tervezünk az idei évre.  

Márciusban és áprilisban hat könyvre számíthattok. Ezek között akad majd mesekönyv, novelláskötet, regények és egy e-book novella is.  K. László Szilviát nemrég mutattuk be nektek, aki a következő mesekönyvének kiadásával bízott meg bennünket. Érkezik Németh Balázs új novelláskötete, amit leginkább a borzongató történetek szerelmeseinek ajánlunk. Egy ifjú írót is bemutatunk nektek hamarosan, aki csodás novellájával kápráztatja majd el olvasóit. Egy kivételes tehetséggel megáldott írónő is csatlakozott hozzánk, akinek regénye sokak kedvencévé válhat még 2024-ben.  Aurora P. Hill sorozatának, a Serbeniai Krónikáknak befejező része az egyik legjobban várt könyv az idén. És végül, de nem utolsósorban jön Kovács Gábor, Anubis árnyékában című sorozatának folytatásával, amivel biztosan mindenkit felráz majd a tavaszi fáradtságból. 

A második negyedév folyamán S. A. Locryn, rajongóinak nagy örömére, új regénnyel örvendeztet meg minket. Császi Zsüliet tollából érkezik sorozatának harmadik része, A szabadság kulcsa. Varhatóan megjelenik Torma István életművének harmadik része, az Okosak és szépek, Varga Barnabás egy újabb izgalmas regénye, Zara Zhavon második könyve és még két új szerzőnk debütáló írásai. 

Az év hátralévő részében további könyvek, regények, novelláskötetek gazdagítják majd kínálatunkat.

logo300 1

Kövess minket, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Ahogy azt tőlünk már eddig is megszokhattátok, többféle zsánerben lesznek újdonságok. A Smaragd csapat tagjai gőzerővel dolgoznak a megjelenő műveken azért, hogy a fantasy, thriller, akció, romantika, mese, kaland és költészet rajongói egyaránt megtalálják nálunk a számukra megfelelő olvasmányt. Csapatunk Hantos Kata személyében új tördelővel bővült, valamint az idei évtől Lukács Edina már nemcsak mint blogger, hanem mint grafikus és marketinges is erősít bennünket.  

Akik rendszeresen követnek bennünket Facebookon is, biztosan találkoztak már új rovatunkkal, amelyben különleges táj- és jövevényszavakat mutatunk nektek, meg tudjátok tippelni a jelentésüket, később pedig egy új posztban szerkesztőink (Preiml-Hegyi Hajnalka és Vojcskó Sarolta „Charlotte” elárulják, mi a helyes megfejtés. 

2024-ben is részt veszünk majd a Nemzetközi Könyvfesztiválon és a Könyvhéten, valamint egy új rendezvényen is, amelyről hamarosan tájékoztatunk benneteket. Ahogy az eddigi években, idén is az Imádom a könyveket standjánál találjátok majd a könyveinket. 

Írta: Zsiros-Petróczki Kitti

Ha szeretnél első kézből értesülni az előrendelésekről és a megjelenésekről, akkor érdemes feliratkozni a hírlevelünkre.

94. Ünnepi Könyvhét élménybeszámolók

A Smaragd Kiadó nagy létszámban képviseltette...

Haffner Orsolya bemutatkozó

Óvodás koromban nyomtatott nagy betűkkel írtam...

Beleolvasó: Torma István – Okosak, szépek

NŐK Ibolyka és a szépség (Megjelent:...

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Haffner Orsolya bemutatkozó

“Éppen betöltöttem a nyolcadik évemet, amikor felfedeztem, micsoda kalandot rejt az írás. Naplót kezdtem vezetni. Idővel az események listáját felváltották a gondolatok, és kiderült, hogy egyfajta meditatív elfoglaltságot találtam magamnak. A külföldről kapott, üres határidőnaplók meglódították a fantáziámat. Egyszerű ajándéknak számítottak, mégis inspiráltak.”

bővebben

Beleolvasó: Torma István – Okosak, szépek

“Ibolyka el-elgondolkodott, hogy mi határozza meg a szépséget.
Leginkább arra jutott, hogyha a lelke szép, akkor szépnek látszik ő maga is. De ez nem sikerült mindig. Néha rossz, gonosz gondolatai voltak, ezeket persze soha nem mondta, mutatta ki. Volt benne annyi önbecsülés, hogy ezt más ne tudja róla. Naplójából is kitépte azokat a lapokat…”

bővebben

Beleolvasó: Aurora P. Hill – A halandó istennő

“Sötét mélység tátongott mögötte.
Mintha onnan érkezett volna, hogy majd a semmibe térjen vissza. Magas alakját rejtő vértezetét lágy fény fogta körbe. Hátán lándzsa, az egyik kezében kard.
A sisakjához nyúlt. Bőre csupán egyetlen pillanatra villant fel az acél alatt, ahogy a száját takaró lemez felfedte arca egy kis részletét.
Pengevékony ajkait megvilágította a fény.
Nem mosolygott, nem beszélt. Lényéből olyan határozottság sugárzott, hogy ha a sötétség élő lett volna, azonnal behódol neki.
Léptei felgyorsultak, lendült a kard, és lecsapott …rá.”

bővebben
0

KOSÁR