varga-barnabas

Varga Barnabás bemutatkozó

varga-barnabas

Magamról

Varga Barnabás vagyok. Boldog családban élek, az építőiparban dolgozom saját vállalkozásunkban, amelyet feleségemmel és a gyermekeimmel együtt vezetünk. Az írás a stressz által terhelt napokból való kiszakadást jelenti számomra. Szeretek írni, mindenféle érdekes történetekről, furfangos esetekről.

A meditáció mindig  nagy segítségemre volt, ha ki szerettem volna kerülni a mindennapok stresszes világából, mégis az igazi felszabadulást a zenehallgatás motiválta írás hozta meg. Ezekben az álomszerű képzelgésekben hőseim történetei felemelnek egy olyan magaslatba, amit nem érnek el a földi bajok, hiába is próbálnak görcsösen kapaszkodni, vasmarokkal szorítani.

A fantázia világa meghozta számomra a „flow” felszabadító élményét. Így kerültek papírra a történeteim, s ha már megszülettek, ott dörömböltek, hogy mutassam meg őket másoknak is. Így kerültek napvilágra a novelláim.

Irodalmi munkásságom

Egydollárosok a falon című novelláskötetem 2020-ban jelent meg.

Folyóiratokban közölt novelláim:

  • Taiko – megjelent a Litera-túra művészeti magazinban (2022 januárban)
  • Tíz másodperc az örökkévalóság – megjelent szofa.eu kortárs magyar irodalmat népszerűsítő oldalon (2022 februárban)
  • Az Irodalmi rádió antológiai pályázatán (2022 szeptemberben) második helyezést értem el: A ház című novellámmal
  • A könyvtár puha szőnyege és a két bőrönd – megjelent Petőcz Andrásnál, az Irodalmi Jelen művészeti portál és folyóirat internetes magazinjában (2022 decemberben)

Az erdő rejtekén

A novellák után szerettem volna írni egy hosszabb lélegzetvételű történetet, így született meg Az erdő rejtekén című regényem.

Rendkívül jólesett, a nyersanyag utáni munkánál, a szakmai hozzáértés, amit a háttércsapat nyújtott, úgy a szerkesztés, mint a korrektúra, illetve a tördelés, borítótervezés területén.

Örülök, hogy egy rendkívül klassz csapattal dolgozhattam a könyv megjelenésén, számomra ez is fantasztikus élmény volt, a köszönetnyilvánítás igaz lelkemből szól.

Kívánom, hogy ez az örömérzés kerítsen mindenkit hatalmába, ha kezébe veszi a könyvet.

Ebben bízva jó olvasást kívánok mindenkinek!

varga-barnaban-az-erdo-rejteken

Az író bemutatkozása saját szavaival (változatlan formában).

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Beleolvasó: Haffner Orsolya – A tükörtó

“Volt már olyan, hogy a pályaudvar munkatársai szendergő felnőttet láttak a váróteremben, de most valami szokatlan dolog történt. Egy kislány aludt a padon. Mégsem ment oda hozzá senki emberfia, hogy megkérdezze, mit keres itt egyes-egyedül.”

bővebben

A tördelés utáni korrektúra fontossága

Van egy olyan lépés a kéziratok szöveggondozásában, ami egyfajta legendaként kering a könyves szakmában, és a szerzők közül is csak kevesen tudják, hogy valójában mit takar. Az elmúlt időszakban nagyon sok szerzővel kerültem kontaktba mind a Smaragd Kiadón keresztül,...

bővebben

Haffner Orsolya bemutatkozó

“Éppen betöltöttem a nyolcadik évemet, amikor felfedeztem, micsoda kalandot rejt az írás. Naplót kezdtem vezetni. Idővel az események listáját felváltották a gondolatok, és kiderült, hogy egyfajta meditatív elfoglaltságot találtam magamnak. A külföldről kapott, üres határidőnaplók meglódították a fantáziámat. Egyszerű ajándéknak számítottak, mégis inspiráltak.”

bővebben
0

KOSÁR