torma-istvan-bemutatkozo

Torma István bemutatkozó

torma-istvan

Magamról

1947. április 13-án születtem Újpesten, most már 24 éve Borsodban élek, Kazincbarcikán.

Itt is van családom, és Budapesten, környékén is. Ott két lányom él, felnőttek, a nagyobbiknak 2 lány unokája van, huszonévesek.

Bár kamaszkoromban már írtam verseket, de műszaki pályára készültem. Kutatóintézetekben dolgoztam, kísérleti fizikával, műszertervezéssel, majd egyre inkább számítástechnikával foglalkoztam. Évtizedekig számítógép-programokat írtam egészen nyugdíjas korom környékéig, egy pár évig még nyugdíjasként is.

Visszatérve:
Írtam verseket, de az összeset elégettem. Majd fotóművésznek készültem, a Budapesti Tavaszi Fesztivál fotópályázatán a legjobb klasszikus portré díját nyertem. Mivel nem voltam elégedett velük, azokat is a tűzbe vetettem.

26 évig írtam a fióknak, ez idő alatt senkitől semmilyen segítséget, biztatást nem kaptam, az elmúlt két évben viszont megjelent 39 írásom és az Örökmozgó c. könyvem.

A SzövetIrodalomban egyik hónapban 116 poszt közül elnyertem a legjobb írás címet.

A feltörő érzelem íratott velem verseket, de 20 évig senkinek nem mutattam meg őket. Egyik költeményem, a Néha… nagy sikert aratott. Szerkesztőm bátorított, hogy küldjek, mert jók, közli is mindig.

Már egy ideje kész volt a második könyvem kézirata, mire rátaláltam a Smaragd Kiadóra és rájuk bíztam a kiadást.

Folyamatosan pályázok: dráma, mese, sci-fi, vers kategóriákban, ami nem sokszínűség, hanem egy-egy téma más és más formát kíván meg.

Célom mindenképpen az értékátadás. Törekszem a szépre, a jóra, a szeretetre. Halottaim is megjelennek írásaimban: egy esőcsepp, egy hóember és egy kétszárnyú ablak. Kemény vagyok, mint vaj a napon 😀 Igen, humorom is van, mondják.

Az Örökmozgó c. könyvemről, annak is az első részéről a négyből az a visszajelzés, hogy filozofikus írások. Nyilván a hétköznapi ember szintjénél nem bonyolultabbak, csak egy kicsit.

Annak második része a Velem történt igaz történetek sora, a harmadik az Én nem az vagyok, aki ír meg egy speciális életrajz. A negyedik rész pedig arról szól, hogyan születik egy-egy novella.

Tervem, szellemi erőm, fantáziám birtokában, igen sok. Sajnos előbb nem nyilvánulhattam meg, késésben vagyok, 76 év az 76 év. Nehogy úgy járjak, mint pl. Bartók: teli bőrönddel ment el.

A Facebook-oldalam: IDE KATTINTVA elérhető

Az új írások megtalálhatók az oldalam tetején, illetve sorban teszek fel az Örökmozgóból egy-egy írást, vagy költő ismerőseim, barátaim egy-egy kiugró versét.

Az Örökmozgó c. könyvről készült kritika itt olvasható. Én nem tudom megítélni a munkámat, külső szemlélő kell hozzá.

Aurora P. Hill kritikája az Örökmozgó c. könyvemről: ITT ELÉRHETŐ

Az író bemutatkozása saját szavaival (változatlan formában).

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

K. László Szilvia bemutatkozó

“A szavakkal való játék végigkíséri az életemet. Folyamatosan alkotok, mindig dolgozom valamin. Óvodás korom óta írok verseket, kis füzetek őrzik a korai próbálkozásokat. Később meséket, novellákat, hosszabb történeteket is írtam.” – K. László Szilvia

bővebben
0

KOSÁR