konyvkiadas

Torma István: Remittenda

3.490 Ft

Remittenda
Szerző: Torma István
Oldalszám: 124

15 készleten

Remittenda fülszöveg:

Torma István életművének második részében továbbgörgeti gondolatait a világról, az átélt élet-élményeiről, amiket nyitott szívvel tár elénk.

Különleges hangulatú novellák, versek, hosszabb-rövidebb írások hozzák egymáshoz közel a szerzőt és az olvasót. Minden szó üzenetet, érzelmeket és vágyakat jelenít meg, miközben tűnődésre, elmélkedésre és néhol nosztalgiára hív minket.

A kötetben 8 ciklus köré rendezett alkotások találhatók, melyek több helyen átfedésben vannak a szerző már megjelent Örökmozgó című könyvével. Kiegészítik, megerősítik egymást, emellett új, izgalmas és nem várt fordulatokkal teli írások repíthetik el az olvasókat egy olyan gondolati síkra, amely csakis egy sokat megélt lélek mélyéről születhetett erre a világra.

A Remittenda, bár jelentése ’kimaradtak’, olyan sokrétű és érzelmes szerzemények gyűjteménye, hogy semmiképpen nem hiányozhat egy élet meséjéből.

„A lélek vagy kis gyémántszemcsékké, vagy korommá alakul. Olyan aprókká, hogy szabad szemmel nem is látni. Ezért sokan azt hiszik, ha valaki meghal, eltűnik a lelke. Nem. Csak egyre több korom és gyémánt lesz a Földön.”

(Torma István: Lélekgyémánt)

konyvkiadas
0

KOSÁR