kovacs-gabor

Kovács Gábor bemutatkozó

kovacs-gabor

Rólam

Egy kis Szabolcs – Szatmár – Bereg megyei faluban nőttem fel. Gyermekkoromban gyakran bandukoltam a falunkat övező erdőkben, mezőkön és réteken, hol egyedül, hol pedig kisebb – nagyobb társaságban. Élénk fantáziámnak hála, nem sokat unatkoztam, néha az erdő sötétebb zugaiban, a sűrű bozótban egy korhadt fatönk változott át rémisztő szörnyeteggé. Máskor a legnagyobb szárasságban is sikerült megtalálnunk a kiszáradt kanális egyetlen sáros pontját. De a legtöbbször az erdőkben és mezőkön talált fadarabok és botok változtak át karddá, pisztollyá vagy épp muskétává.

Mindig is kissé introvertált gyermek voltam, talán ennek köszönhető, hogy gyermekkoromban rengeteget olvastam, a kötelező olvasmányoktól kezdve, Jules Verne regényein keresztül, természetrajzi lexikonokon át, a fantasy könyvekkel bezárólag.

Aztán egy szép napon megnéztem egy dokumentum filmet, ami a filmkészítésről szólt. Ettől kezdve szabad perceimben azon méláztam, ha filmet készíthetnék, az én filmem vajon milyen lenne. Csakhamar rájöttem, hogy egy jó sztori nélkül, lehetetlen jó filmet készíteni. Elkezdtem hát a saját történeteimet gyártani. Lassacskán a filmezés iránti érdeklődésem eltűnt és helyét a történetek kreálása vette át.

Telt múlt az idő, a hetekből hónapok, a hónapokból évek lettek. Míg végül egyik nap felkeltem és reggeli után úgy döntöttem írok egy könyvet. Mostanság Nagy Károly, Barsi Ödön és Leslie L. Lawrence, valamint írói példaképem: Rejtő Jenő könyveit olvasom.

Hogy van – e a könyvemnek mögöttes küldetés tudata? Igen, van. Hogy micsoda? Erre igen nehéz válaszolni. Miután vallásos lettem, visszatekintve eddigi életemre, látván a hibákat és baklövéseket, magányos időszakjaimat és vereségeimet, elszomorodtam. De Isten megmutatta nekem, hogy mindig van remény és megtanította, hogy a harcok csak erősebbé tesznek.

kovacs-gabor2

Hogy valami klisé szerű is legyen a mondandóm között jöjjön egy idézet:

„Két szó. Mindig és soha. Küzdeni mindig, feladni soha.”

Most hogy a klisés szakasznak vége gondolom egy saját idézetet is elvárnának tőlem.

„A félelem az utolsó menedék a győzelem elől.”

Törvény védve, karikában pici „C” betű. Csak vicceltem idézhetik nyugodtan.

No, de visszatérve a küldetés tudatra. Most jöhetnék a megtérésem történetével, bibliai idézetekkel, klisékkel, vagy akár fennkölt szavakkal, de nem célom sem a térítés, sem a papolás. Karaktereim ábrázolásával és történeteim cselekményeivel szeretném megvilágítani másoknak is azt a tényt, amit én már tudok, a tényt, amit újra és újra elfelejtek s később újra és újra meglelek. A tényt: legyen bármilyen nagy is a sötétség, mindig van remény.

Nos, nagy vonalakban ez az én történetem.

Az író bemutatkozása saját szavaival (változatlan formában).

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Milyen okokból utasítunk el egy kéziratot?

A Smaragd Kiadónál minden kéziratot a legnagyobb gondossággal és a titoktartás tényével kezelünk, amíg az a birtokunkban van. A szerző ránk bízza a történetet, mi pedig az elolvasása után egy lektori jelentésben összegezzük a megfigyeléseinket. Fontosnak tartjuk...

bővebben

Beleolvasó: Varga Barnabás – Duális világ

“Az elmúlt hónap, de különösen az utolsó hét őrült tempója kikészítette Adrianót, de ha mélypontra jutott, mindig biztatta magát: a kemény munka meghozza a gyümölcsét. Vagy ahogy a polgármesterjelölt, Marcos Moreira mondja: csak az ezer százalékot kell belerakni. Kevesebbet időpocsékolás.”

bővebben
0

KOSÁR