Ruzsics Ilona bemutatkozó

Rólam

Szakmámat és hivatásomat tekintve gyógypedagógus vagyok. Az első képesítésemet 2005-ben szereztem Budapesten. Azóta folyamatosan a szakmámban dolgozom, hol a gyakorlati oldalon, hol a tudományos illetve oktatói oldalon. A gyakorlati oldalt tekintve dolgoztam logopédusként, tanítottam gyógypedagógiai iskolában, illetve lakóotthonban és napköziotthonban is szereztem szakmai tapasztalatokat. Oktatóként több éven át tanítottam Szegeden a Gyógypedagógiai Tanszéken. Jelenleg Ausztriában a szociális ápolók szakmai képzésében oktatok. A megjelent szakácskönyvvel egy több éves projekt zárul le.

SÜTÉS-FŐZÉS ABC

A könyv ötelete több forrásból is táplálkozik. Egyrészt a külföldön eltöltött szakmai évek során magam is többször használtam tanítványaimmal képes szakácskönyvet. Német nyelvterületen több ilyen jellegű kiadvány létezik már, a számuk ha nem is gyorsan, de gyarapszik. Hazánkban ilyen jellegű könyv még nincs. Másrészt, és ez az ok már sokkal egyszerűbb, nagyon szeretek főzni. Maga a kiadvány tehát egy hobbi és szakmai kihívás illetve szakmai elhivatottság keveréke.

A kiadványban a receptek egyszerűek és a mindennapokból ismertek, a hozzávalók mindenki számára elérhetők. Ezek a szempontok fontos szerepet játszottak a receptek kiválasztásakor. Amellett, hogy a képes szakácskönyvek rendszerint nagyon esztétikusak, nagyon sok ember számára nyújtanak segítséget a főzésben. Nehezen olvasó személyek mellett természetesen kezdő szakácsok is eredménnyel forgathatják.

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Milyen okokból utasítunk el egy kéziratot?

A Smaragd Kiadónál minden kéziratot a legnagyobb gondossággal és a titoktartás tényével kezelünk, amíg az a birtokunkban van. A szerző ránk bízza a történetet, mi pedig az elolvasása után egy lektori jelentésben összegezzük a megfigyeléseinket. Fontosnak tartjuk...

bővebben

Beleolvasó: Varga Barnabás – Duális világ

“Az elmúlt hónap, de különösen az utolsó hét őrült tempója kikészítette Adrianót, de ha mélypontra jutott, mindig biztatta magát: a kemény munka meghozza a gyümölcsét. Vagy ahogy a polgármesterjelölt, Marcos Moreira mondja: csak az ezer százalékot kell belerakni. Kevesebbet időpocsékolás.”

bővebben
0

KOSÁR