gutasi-gabor

Gutási Gábor bemutatkozó

gutasi-gabor
Webfejlesztő, vállalkozó és nem utolsósorban; családapa.
Egy 6 éves kisfiú és egy 2 éves, csöppnyi kislány boldog apukája.

Életem során jelentős szerep jutott kedvenc időtöltésemnek, az írásnak. Már kisiskolás korom óta esszéket és verseket küldtem a helyi újságba, majd felnőttként éveken át vezettem saját apukás blogomat, mellette pedig szülővárosom heti lapjában vezettem a rendszeresen megjelenő informatikai rovatot. 

Egyéni vállalkozóként a webfejlesztés mellett, 2016 óta már üzletszerűen írok, hiszen bérblogolással, marketing szövegírással, PR cikkírással és keresőoptimalizált tartalom gyártással is foglalkozom.​

2018-ban kezdtem el komolyabb szinten érdeklődni a könyvkiadás iránt, amikor egy neves szerkesztő „szárnyai alatt” elkezdtem saját thriller regényem írását. Ekkor ismerkedtem meg több hazai regényíróval és meseíróval, akiktől sokat tanulhattam online és személyes találkozóink alkalmával.

Bár a regényem még nem készült el, időközben a kisfiam ösztönzésére inkább a mesekönyvírás irányába fordultam. Esténként ugyanis folyton kérlelt, hogy meséljek arról, milyen volt, amikor én is annyi idős voltam, mint ő, és miket csináltunk a testvéremmel az ő korában.

Így minden este egy-egy gyerekkori történetet elevenítettem fel neki, és élhettem át újra felnőttként én is a gyerekkori kalandjainkat. Az egyes történeteket aztán csokorba gyűjtöttem és több könyvre elegendő részekre bontottam. Az esti mesékből íródott történetek első darabja; „Gabi-Csabi kalandjai: A nyaralás” címen került publikálásra 2022 nyarán.

gutasi-gabor

Ebben a mesekönyvben Gabit a kisiskolást és kisöccsét Csabit a nagy óvodás kisfiút kísérhetjük el egy családi nyaralásra a tengerparthoz, együtt átélve az utazás izgalmait. Az olvasók és a gyerekek velük piknikezhetnek egy patak partján, felfedezhetik a tengerpart állati és növényvilágát és azt is megtudhatják, milyen íze van a „denevértejnek”, miközben tanulhatnak testvéri szeretetről, barátságról és gyerekkori szerelemről egyaránt.

A mesekönyvben 8 csodás történet található, 30 színes illusztrációval, a fejezetek végén pedig 3-4 kérdéssel, amely segít, hogy a gyerekek is a történetek részeseivé váljanak. A kérdések és válaszok által szeretném beindítani a szülő-gyermek közti meghitt kommunikációt és segíteni a beszédfejlődést.

Az író bemutatkozása saját szavaival (változatlan formában).

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Haffner Orsolya bemutatkozó

“Éppen betöltöttem a nyolcadik évemet, amikor felfedeztem, micsoda kalandot rejt az írás. Naplót kezdtem vezetni. Idővel az események listáját felváltották a gondolatok, és kiderült, hogy egyfajta meditatív elfoglaltságot találtam magamnak. A külföldről kapott, üres határidőnaplók meglódították a fantáziámat. Egyszerű ajándéknak számítottak, mégis inspiráltak.”

bővebben

Beleolvasó: Torma István – Okosak, szépek

“Ibolyka el-elgondolkodott, hogy mi határozza meg a szépséget.
Leginkább arra jutott, hogyha a lelke szép, akkor szépnek látszik ő maga is. De ez nem sikerült mindig. Néha rossz, gonosz gondolatai voltak, ezeket persze soha nem mondta, mutatta ki. Volt benne annyi önbecsülés, hogy ezt más ne tudja róla. Naplójából is kitépte azokat a lapokat…”

bővebben

Beleolvasó: Aurora P. Hill – A halandó istennő

“Sötét mélység tátongott mögötte.
Mintha onnan érkezett volna, hogy majd a semmibe térjen vissza. Magas alakját rejtő vértezetét lágy fény fogta körbe. Hátán lándzsa, az egyik kezében kard.
A sisakjához nyúlt. Bőre csupán egyetlen pillanatra villant fel az acél alatt, ahogy a száját takaró lemez felfedte arca egy kis részletét.
Pengevékony ajkait megvilágította a fény.
Nem mosolygott, nem beszélt. Lényéből olyan határozottság sugárzott, hogy ha a sötétség élő lett volna, azonnal behódol neki.
Léptei felgyorsultak, lendült a kard, és lecsapott …rá.”

bővebben
0

KOSÁR