gutasi-gabor

Gutási Gábor bemutatkozó

gutasi-gabor
Webfejlesztő, vállalkozó és nem utolsósorban; családapa.
Egy 6 éves kisfiú és egy 2 éves, csöppnyi kislány boldog apukája.

Életem során jelentős szerep jutott kedvenc időtöltésemnek, az írásnak. Már kisiskolás korom óta esszéket és verseket küldtem a helyi újságba, majd felnőttként éveken át vezettem saját apukás blogomat, mellette pedig szülővárosom heti lapjában vezettem a rendszeresen megjelenő informatikai rovatot. 

Egyéni vállalkozóként a webfejlesztés mellett, 2016 óta már üzletszerűen írok, hiszen bérblogolással, marketing szövegírással, PR cikkírással és keresőoptimalizált tartalom gyártással is foglalkozom.​

2018-ban kezdtem el komolyabb szinten érdeklődni a könyvkiadás iránt, amikor egy neves szerkesztő „szárnyai alatt” elkezdtem saját thriller regényem írását. Ekkor ismerkedtem meg több hazai regényíróval és meseíróval, akiktől sokat tanulhattam online és személyes találkozóink alkalmával.

Bár a regényem még nem készült el, időközben a kisfiam ösztönzésére inkább a mesekönyvírás irányába fordultam. Esténként ugyanis folyton kérlelt, hogy meséljek arról, milyen volt, amikor én is annyi idős voltam, mint ő, és miket csináltunk a testvéremmel az ő korában.

Így minden este egy-egy gyerekkori történetet elevenítettem fel neki, és élhettem át újra felnőttként én is a gyerekkori kalandjainkat. Az egyes történeteket aztán csokorba gyűjtöttem és több könyvre elegendő részekre bontottam. Az esti mesékből íródott történetek első darabja; „Gabi-Csabi kalandjai: A nyaralás” címen került publikálásra 2022 nyarán.

gutasi-gabor

Ebben a mesekönyvben Gabit a kisiskolást és kisöccsét Csabit a nagy óvodás kisfiút kísérhetjük el egy családi nyaralásra a tengerparthoz, együtt átélve az utazás izgalmait. Az olvasók és a gyerekek velük piknikezhetnek egy patak partján, felfedezhetik a tengerpart állati és növényvilágát és azt is megtudhatják, milyen íze van a „denevértejnek”, miközben tanulhatnak testvéri szeretetről, barátságról és gyerekkori szerelemről egyaránt.

A mesekönyvben 8 csodás történet található, 30 színes illusztrációval, a fejezetek végén pedig 3-4 kérdéssel, amely segít, hogy a gyerekek is a történetek részeseivé váljanak. A kérdések és válaszok által szeretném beindítani a szülő-gyermek közti meghitt kommunikációt és segíteni a beszédfejlődést.

Az író bemutatkozása saját szavaival (változatlan formában).

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Beleolvasó: Varázslatos Mesketék 1. MeseErdő

30 díjnyertes mese és 6 csodaszép vers, 36 profi illusztráció és 40 gyönyörű gyerekrajz várja a leendő könyvtulajdonosokat ebben a kemény borítós, 144 oldalas, A4-es méretű, cérnafűzött kötetben. Szerzők:Bakó Judit, Balogh Edit, Besnyei Júlia, Bodnár Gyöngyi, Bubenkó...

bővebben

Beleolvasó: Simon Rita – Holló szerelme

A zöldszínű, lepketestű tündérlányok fürdéshez készülődtek, miután álmosan kikeltek mohaágyukból. Egyikük, Pille - talán mind közül a legszebb -, mozgást vett észre a túlsó parton. Kiterjesztette világító szárnyait, a magasba emelkedett, úgy próbált a fák mögé lesni....

bővebben

Beleolvasó: Bálint Mariann – Rossz/csont

Bevezetés Hiába vágnak ki belőlünk egy darabot, ami addig fájt. Amikor eltávolítanak egy „beteg” részt anélkül, hogy a testrésznek megfelelő tudati terület át lenne fényesítve, az addig testi tünetként, betegségként megnyilvánuló feladat egy nyisszantással a meg nem...

bővebben
0

KOSÁR