fbpx
gutasi-gabor

Gutási Gábor bemutatkozó

gutasi-gabor
Webfejlesztő, vállalkozó és nem utolsósorban; családapa.
Egy 6 éves kisfiú és egy 2 éves, csöppnyi kislány boldog apukája.

Életem során jelentős szerep jutott kedvenc időtöltésemnek, az írásnak. Már kisiskolás korom óta esszéket és verseket küldtem a helyi újságba, majd felnőttként éveken át vezettem saját apukás blogomat, mellette pedig szülővárosom heti lapjában vezettem a rendszeresen megjelenő informatikai rovatot. Egyéni vállalkozóként a webfejlesztés mellett, 2016 óta már üzletszerűen írok, hiszen bérblogolással, marketing szövegírással, PR cikkírással és keresőoptimalizált tartalom gyártással is foglalkozom.

2018-ban kezdtem el komolyabb szinten érdeklődni a könyvkiadás iránt, amikor egy neves szerkesztő „szárnyai alatt” elkezdtem saját thriller regényem írását. Ekkor ismerkedtem meg több hazai regényíróval és meseíróval, akiktől sokat tanulhattam online és személyes találkozóink alkalmával.

Bár a regényem még nem készült el, időközben a kisfiam ösztönzésére inkább a mesekönyvírás irányába fordultam. Esténként ugyanis folyton kérlelt, hogy meséljek arról, milyen volt, amikor én is annyi idős voltam, mint ő, és miket csináltunk a testvéremmel az ő korában.

Így minden este egy-egy gyerekkori történetet elevenítettem fel neki, és élhettem át újra felnőttként én is a gyerekkori kalandjainkat. Az egyes történeteket aztán csokorba gyűjtöttem és több könyvre elegendő részekre bontottam. Az esti mesékből íródott történetek első darabja; „Gabi-Csabi kalandjai: A nyaralás” címen került publikálásra 2022 nyarán.

gutasi-gabor

Ebben a mesekönyvben Gabit a kisiskolást és kisöccsét Csabit a nagy óvodás kisfiút kísérhetjük el egy családi nyaralásra a tengerparthoz, együtt átélve az utazás izgalmait. Az olvasók és a gyerekek velük piknikezhetnek egy patak partján, felfedezhetik a tengerpart állati és növényvilágát és azt is megtudhatják, milyen íze van a „denevértejnek”, miközben tanulhatnak testvéri szeretetről, barátságról és gyerekkori szerelemről egyaránt.

A mesekönyvben 8 csodás történet található, 30 színes illusztrációval, a fejezetek végén pedig 3-4 kérdéssel, amely segít, hogy a gyerekek is a történetek részeseivé váljanak. A kérdések és válaszok által szeretném beindítani a szülő-gyermek közti meghitt kommunikációt és segíteni a beszédfejlődést.

Az író bemutatkozása saját szavaival (változatlan formában).

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Aurora P. Hill bemutatkozó

„Pillanatnyilag az álmomat élem. Nagyon izgalmas dolog könyvet írni és kiadni, mások munkáiból valami csodásat alkotni.” – Aurora P. Hill

bővebben

Beleolvasó: Tánczos Tamás – A mérleg nyelve

Tánczos Tamás - A mérleg nyelve1 Fred mindig is utálta az iskolát. Na jó, nem mindig, esetleg két-három éve. De a kamaszok már csak ilyenek.  Ha egy számukra visszataszító dolgot ki nem állhatnak, akár csak egy napja is, akkor is egész életükben utálták. Frednek az...

bővebben

Könyvbemutatók, író-olvasó találkozók, előadások

Iskolák számára is adott a lehetőség, hogy egy vagy akár több osztály kedvéért meghívjanak egy írót, és esetemben például egy történelem órát annak szenteljenek, hogy rendhagyó előadásos formában vesézhessék ki a tanulók a történelem ezen szakaszát az íróval együtt. – Gombos László

bővebben
0

KOSÁR