Beleolvasó – Rés

res
Szerző: Zsíros-Takács Mária
Megjelenés éve: 2021
ISBN epub: 978-615-6297-15-0
ISBN mobi: 978-615-6297-16-7
Szöveggondozás: Stílus és Technika

Zsíros-Takács Mária: Rés

A nevem Chloé Summer. Egy évvel ezelőtt még osztályvezetőként dolgoztam a WUS Company Los Angeles-i irodájában. Osztályomon minden az én irányításom alatt állt. Precíz szabályok és szűk határidők között teltek a mindennapok. Szerettem a rendet, és aki nem volt képes beilleszkedni, azt könyörtelenül eltávolítottam. A külvilág számára a tipikus harmincas, karrierista nő életét éltem. Gyermektelen, hajadon és munkamániás. Sikeresen menedzselt életem 2009 szeptemberében nem várt fordulatot vett. A gondok a Florida Sunrise projekt kidolgozása közben kezdődtek.

Az éves őszi rutin szűrővizsgálat során találtak egy foltot a tüdőmön, és elküldtek további vizsgálatokra. Ráadásul temérdek hátráltató tényező is felmerült a projekt megvalósítása során. Indokolt lett volna, hogy szabadságra menjek, mégis úgy döntöttem, a munkámba menekülök. Rettenetesen stresszes időszakot éltem át.

Eleinte apró kellemetlenségeket tapasztaltam. Elfelejtettem például a meetingek időpontjait. Vagy a találkozó előtt érkeztem két órával ‒ ez volt a szerencsésebb ‒, vagy úgy csörgött rám az asszisztensem, hogy hol vagyok. Egy-két ilyen eset után kórosan kezdtem jegyzetelni mindent. Időpontokat, neveket, de még így sem tudtam minden helyzetre felkészülni. Megkértem Sophie-t, hogy ha lehet, a nap közepére tegye a tárgyalásokat, így ha ki is esik a fejemből, ő még időben figyelmeztetni tud. A munkatársaim gyűlölték ezeket a meetingeket, mert ha délben kezdtük a napot biztos, hogy este kilenc-tíz óránál hamarabb nem végeztünk. Legtöbben családosak, akiket vártak otthon.

További bejegyzések 

Milyen okokból utasítunk el egy kéziratot?

A Smaragd Kiadónál minden kéziratot a legnagyobb gondossággal és a titoktartás tényével kezelünk, amíg az a birtokunkban van. A szerző ránk bízza a történetet, mi pedig az elolvasása után egy lektori jelentésben összegezzük a megfigyeléseinket. Fontosnak tartjuk...

bővebben

Beleolvasó: Varga Barnabás – Duális világ

“Az elmúlt hónap, de különösen az utolsó hét őrült tempója kikészítette Adrianót, de ha mélypontra jutott, mindig biztatta magát: a kemény munka meghozza a gyümölcsét. Vagy ahogy a polgármesterjelölt, Marcos Moreira mondja: csak az ezer százalékot kell belerakni. Kevesebbet időpocsékolás.”

bővebben
0

KOSÁR