Smaragd Kiadó

Könyvbemutató: Préda 2021. 09. 08.

2021. 09. 08-án került sor Zsíros-Takács Mária első könyvbemutatójára. A Préda és az írónő debütálása hatalmas érdeklődést váltott ki a kecskeméti közönségből, ennek köszönhetően körülbelül harminc résztvevő volt az eseményen. A helyszínt biztosító Foltos Farkas Söröző tulajdonosai a Smaragd Kiadó támogatásával nyereményjátékot hirdettek. Minden vásárló részt vett egy nyereményjátékban, melynek fődíja a szerző által dedikált könyv volt. A játékban résztvevők száma is arról árulkodott, hogy sokak érdeklődését felkeltett a regény.

A rendezvényt Zsiros-Petróczki Kitti, a Smaragd Kiadó vezetője nyitotta meg, majd Danyi Judit színművész olvasott fel egy részletet könyvből. Mindenki szívesen hallgatta volna még a művésznő csodálatos előadását, de a show-nak mennie kellett tovább, így rövid szünet után Hajdú Csaba kérdezte Zsíros-Takács Máriát a könyvről és az írásról.

Szó esett a regény keletkezéséről, hogy az alapötlettől hosszú és kemény munka után jutott el a szöveg jelenlegi formájába. Az írónő elmondása szerint a szerkesztő és a korrektor hatalmas segítséget nyújtottak neki a folyamatban és rengeteget tanult tőlük. Hangsúlyos szerepet kapott a bántalmazottság, a főhős az egyik bántalmazó kapcsolatból a másikba sétál. Megtudtuk, hogy a szerző személyesen nem érintett a témában, ugyanakkor közvetve nagyon jól ismeri az ilyen kapcsolatokat, ismerősei történetéből merítette az ihletet.

Danyi Judit színművész

Mária a borító kapcsán azt is kifejtette, hogy nem csupán az áldozatiságot, hanem az erotikát és a félelmet is sugallni hivatott a megkötözött kéz, ami lehet akár nőé, de férfié is.

Zsíros-Takács Mária

Az írónő elárulta, szerette volna úgy lezárni a történetet, hogy a főszereplő valamiféle jóvátételt, feloldozást kapjon, ami részben sikerült is. A beszélgetés végén a résztvevőknek lehetősége volt kérdezni. A közönség sorai közt akadt olyan, aki már olvasta a könyvet, a kérdése pedig arra irányult, jól érezte-e, hogy a folytatás lehetősége adott maradt. Mária elmondta, hogy valóban tervezi a folytatást, de előbb egy másik történetet szeretne kidolgozni a gyermekkori bántalmazás témájában.

A sorsolást élőben közvetítette Facebookon a Foltos Farkas tulajdonosa. Az este jó hangulatú dedikálással ért véget.

További képek Instagram oldalunkon.

További bejegyzések 

Milyen okokból utasítunk el egy kéziratot?

A Smaragd Kiadónál minden kéziratot a legnagyobb gondossággal és a titoktartás tényével kezelünk, amíg az a birtokunkban van. A szerző ránk bízza a történetet, mi pedig az elolvasása után egy lektori jelentésben összegezzük a megfigyeléseinket. Fontosnak tartjuk...

bővebben

Beleolvasó: Varga Barnabás – Duális világ

“Az elmúlt hónap, de különösen az utolsó hét őrült tempója kikészítette Adrianót, de ha mélypontra jutott, mindig biztatta magát: a kemény munka meghozza a gyümölcsét. Vagy ahogy a polgármesterjelölt, Marcos Moreira mondja: csak az ezer százalékot kell belerakni. Kevesebbet időpocsékolás.”

bővebben
0

KOSÁR