fbpx
leaf frame 14
Akció!

Stílus és Technika: Gyermektelenül Antológia

2640 Ft

Érzékeny téma sorozat 1.
Oldalszám: 162
Szerzők: A. F. Song, Alex L. Hooper, A. N. Vespree, Bodori Panna, Dorothy Hall, Füzes V. Polda, Hanna Carpenter, Kalmár Zsuzska, Kovács Kelemen Zoltán, Kulcsár Péter, Molnár Sára, Nagy Zita, Szabó Liliana
Kiadó: Stílus és Technika

66 készleten

Fülszöveg:

A Gyermektelenül című antológia a Stílus és Technika által indított Érzékeny téma sorozat első kötete. A sorozat a társadalmat és az egyént érzékenyen érintő témákat dolgoz fel. A kötetben az írók az irodalom eszközeivel mutatják be, milyennek látják a gyermektelenséget, legyen szó egészségügyi vagy szociális okról, tudatos döntésről, esetleg egy elképzelt jövőről. A gyermektelenséget nagyon sokféleképpen élik meg az emberek. Jelenlegi társadalmunkban erős vitákat vált ki, ha valaki úgy dönt, nem vállal gyereket, míg mások tragédiaként élik meg azt, hogy nekik nem lehet. Az sem könnyíti meg az utóbbiak helyzetét, hogy a társadalom a gyermekvállalás képességének hiányát valamilyen egyéni hibának véli, ezzel komoly lelki terhet róva az amúgy is traumatizált személyre. Sokan úgy beszélnek a gyermekvállalásról, mintha az valami könnyed szórakozás lenne mindenki számára, miközben elfeledkeznek arról, hogy a történelem során már többször fordult elő, hogy bizony a szülők és a társadalom drasztikus eszközökhöz folyamodott, amikor kétségessé vált a gyermekek felnevelése. Emlékezzünk csak a Jancsi és Juliska* mese hátterére.

*1314 és 1322 között éhínség tombolt Európában, és jobbára kitették őket otthonról, rosszabb esetben ők maguk váltak étellé.

leaf frame 14
0

KOSÁR