fbpx

Sz. Mikus Edit bemutatkozó

Rólam

Szexológus, újságíró, integrálpszichológiai tanácsadó, spirituális tanár és gyógyító vagyok, terápiás kutyával dolgozom, a hétéves Sheltievel. Kecskeméten és Budapesten is dolgozom.

1980 óta praktizálok szexológusként. Először elsősorban felvilágosító előadásokat tartottam, majd szaktanácsadást, később pedig szexterápiás szakrendelést kezdtem. 2016-2020-ig a Magyar Szexológiai Társaság elnöke voltam.

A szexológiát teljes egészként fogom fel, azaz nem korlátozódnak ismereteim csak orvosi, csak pszichológiai vagy csak szociológiai témakörre. Mindegyik területből megtanultam az alapokat, s ezeket szintetizálva alkalmazom.

Elsősorban a tömegkommunikáció nyújtotta lehetőségekkel élek. Írtam a Kecskeméti Lapokban, az egykor volt Bácskapocs című megyei folyóiratban, munkatársa voltam anno az Erato Magazinnak. 

 

Publikáltam a Meglepetés Magazinban, az Ideál Magazinban és ezek internetes portáljain, gyakran nyilatkoztam a Playboy Magazinnak, 2000-től heti rendszerességgel publikáltam a www.axel.hu internetes napilapban. Én voltam „Edit, a szexelemző” rovat írója. 2004-2014-ig a Nők Lapja café www.nlcafe.hu újságíró-szexológus szakértője voltam. Munkásságom egyik elismerésének tartom, hogy megjelent rólam egy szócikk a Who is who? Lexikonban, ami a könyv címe szerint „Magyarország meghatározó személyiségeinek” adatait tartalmazza.

Meghívásoknak eleget téve szoktam nyilatkozni a Rádióban (szinte valamennyi adón), vagy a televízióban. A kecskeméti Gong Rádióban kilenc évig voltam műsorvezető szerkesztő élő adásban, a Dimenziókapu című ezoterikus műsort vezettem 2010-ig.

Könyveim

Önálló könyvem, a „Hétköznapi szexológia” 1989-ben jelent meg, ma már nem kapható. Írtam huncutságokat is álnéven, de ezzel nem dicsekszem… Inkább fejezetekkel színesítettem mások munkáit, mint pl. a Szexológiai Társaság által kiadott Szexológiai Olvasókönyvben a Pornográfia és ifjúság c. írásom ezen a web lapon is, valamint a www.szexologia.hu portálon is olvasható. 2008-ban a Dimenziókapukon át, majd 2011-ben a Szóból ért az ember c. könyvemmel, valamint a Szex ABC című e-bookommal jelentem meg.

Spiritualitás

A ’90-es években engem is megérintett az ezoterikus gondolkozásmód. Örök kételkedőként ugyan, de egyre mélyebbre ástam magam a témakörökben. A www.ezo.hu web lapon megjelent Karma vagy szabad akarat? c. cikkem olyan nemzetközi visszhangot keltett, hogy Thaiföldtől Amerikáig, Angliától Izlandig kaptam rá reagáló leveleket. Ugyanitt jelent meg Ha a szexológus esszénus c. írásom is.

Az integrál szemlélet szerint már teljesen természetes, hogy a szexológia és a spiritualitás teljes egységet alkot bennem és az alkalmazott módszereimben egyaránt. A gondolkozásmódomat sohasem erőszakolom a kliensekre, de a legtöbben mire felkeresnek már tisztában vannak a szemléletemmel, mert a netről tájékozódnak.

Nem tagadhatom azt sem, hogy szeretem a humort. Ez áthatja az írásaimat, az előadásaimat, sőt a terápiás munkámat is. Ez az élethez való hozzáállás családi hagyomány. A művészetek élvezete, a tudás tisztelete és a humor együtt egy örökölt életfilozófia.

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Beleolvasó: Simon Rita – A Tulipános Kocsma

Simon Rita: A Tulipános Kocsma Alig telt el egy esztendő, a kisváros rohamosan szépülni kezdett. Számítógép szaküzletek, kozmetikák, virágboltok nyíltak, a távolsági buszok egyre gyakrabban közlekedtek és egyre nagyobb útvonalakat jártak be. Sokan költöztek át...

bővebben

Simon Rita bemutatkozó

Az írás szeretete nem új számomra, korábban gazdasági újságíróként is tevékenykedtem, jelenleg pedig, családi teendőim mellett jogászként dolgozom.

bővebben

Beleolvasó: Stílus és Technika – Rejtővel egy asztalnál

Van tizenhét író, akik szerencsét próbáltak, és olyan történeteket igyekeztek írni, amelyekben megjelenik Rejtő Jenő történeteiből jól megismert humor. Ezen igyekezetükben néhol megelevenednek a NAGY író egykori stíluselemei, néhol megvillan az író saját tehetsége, a...

bővebben
0

KOSÁR