fbpx

Sz. Mikus Edit bemutatkozó

Rólam

Szexológus, újságíró, integrálpszichológiai tanácsadó, spirituális tanár és gyógyító vagyok, terápiás kutyával dolgozom, a hétéves Sheltievel. Kecskeméten és Budapesten is dolgozom.

1980 óta praktizálok szexológusként. Először elsősorban felvilágosító előadásokat tartottam, majd szaktanácsadást, később pedig szexterápiás szakrendelést kezdtem. 2016-2020-ig a Magyar Szexológiai Társaság elnöke voltam.

A szexológiát teljes egészként fogom fel, azaz nem korlátozódnak ismereteim csak orvosi, csak pszichológiai vagy csak szociológiai témakörre. Mindegyik területből megtanultam az alapokat, s ezeket szintetizálva alkalmazom.

Elsősorban a tömegkommunikáció nyújtotta lehetőségekkel élek. Írtam a Kecskeméti Lapokban, az egykor volt Bácskapocs című megyei folyóiratban, munkatársa voltam anno az Erato Magazinnak. 

 

Publikáltam a Meglepetés Magazinban, az Ideál Magazinban és ezek internetes portáljain, gyakran nyilatkoztam a Playboy Magazinnak, 2000-től heti rendszerességgel publikáltam a www.axel.hu internetes napilapban. Én voltam „Edit, a szexelemző” rovat írója. 2004-2014-ig a Nők Lapja café www.nlcafe.hu újságíró-szexológus szakértője voltam. Munkásságom egyik elismerésének tartom, hogy megjelent rólam egy szócikk a Who is who? Lexikonban, ami a könyv címe szerint „Magyarország meghatározó személyiségeinek” adatait tartalmazza.

Meghívásoknak eleget téve szoktam nyilatkozni a Rádióban (szinte valamennyi adón), vagy a televízióban. A kecskeméti Gong Rádióban kilenc évig voltam műsorvezető szerkesztő élő adásban, a Dimenziókapu című ezoterikus műsort vezettem 2010-ig.

Könyveim

Önálló könyvem, a „Hétköznapi szexológia” 1989-ben jelent meg, ma már nem kapható. Írtam huncutságokat is álnéven, de ezzel nem dicsekszem… Inkább fejezetekkel színesítettem mások munkáit, mint pl. a Szexológiai Társaság által kiadott Szexológiai Olvasókönyvben a Pornográfia és ifjúság c. írásom ezen a web lapon is, valamint a www.szexologia.hu portálon is olvasható. 2008-ban a Dimenziókapukon át, majd 2011-ben a Szóból ért az ember c. könyvemmel, valamint a Szex ABC című e-bookommal jelentem meg.

Spiritualitás

A ’90-es években engem is megérintett az ezoterikus gondolkozásmód. Örök kételkedőként ugyan, de egyre mélyebbre ástam magam a témakörökben. A www.ezo.hu web lapon megjelent Karma vagy szabad akarat? c. cikkem olyan nemzetközi visszhangot keltett, hogy Thaiföldtől Amerikáig, Angliától Izlandig kaptam rá reagáló leveleket. Ugyanitt jelent meg Ha a szexológus esszénus c. írásom is.

Az integrál szemlélet szerint már teljesen természetes, hogy a szexológia és a spiritualitás teljes egységet alkot bennem és az alkalmazott módszereimben egyaránt. A gondolkozásmódomat sohasem erőszakolom a kliensekre, de a legtöbben mire felkeresnek már tisztában vannak a szemléletemmel, mert a netről tájékozódnak.

Nem tagadhatom azt sem, hogy szeretem a humort. Ez áthatja az írásaimat, az előadásaimat, sőt a terápiás munkámat is. Ez az élethez való hozzáállás családi hagyomány. A művészetek élvezete, a tudás tisztelete és a humor együtt egy örökölt életfilozófia.

További bejegyzések 

Beleolvasó: S. A. Locryn – A szikra

Az írónő a regényírás mellett rendszeresen jelentet meg rövidebb történeteket is. Ahogyan megszokhattuk tőle, most is egy romantikával átszőtt izgalmas sztorival örvendezteti meg az olvasókat, ami e-könyvként megvásárolható a webshopunkból.S. A. Locryn: A szikraAllen...

bővebben

Gombos László bemutatkozó

Államigazgatási szakemberként nem csak a szokásos történész szemléletből írtam le az eseményeket, hanem az állami működés részletei is terítékre kerültek. Az államigazgatás részletei olyan dolgok, amik meghatározzák, hogy az állami vezetők tervei megvalósulnak-e vagy csak tervek maradnak.

bővebben
0

KOSÁR