fbpx

Sssh! antológia szerzői bemutatkozó

Bemutatkozik a C&H Projects, és első kötetük, a Sssh!

A C&H Projects által megálmodott Sssh! szerzői kiadású romantikus antológia a zökkenőkkel, kihívásokkal teli úton elért a megjelenésig. Görgessetek lejjebb, és ismerjétek meg a kötet szerzőit és létrehozóit, akik pár mondatban vallanak a kötethez és az íráshoz kapcsolódó érzéseikről.

Facebook oldal

Alex. L. Hooper projectvezető:

Tavaly év végén fogalmazódott meg bennünk a novelláskötet gondolata. Egy előző kötet szervezése alatt sok új tapasztalattal gazdagodtunk, és ezeket hasznosítva vágtunk bele januárban a munkába. Nem volt mindig zökkenőmentes, sokszor kellett nehéz döntéseket hoznunk, de fantasztikus érzés belegondolni, hogy hamarosan a kezünkbe foghatjuk a kész kötetet. Remélem, másokat is annyira magukkal ragadnak a Sssh!-ben szereplő művek, ahogy minket.

M. Z. Chapelle projectvezető:

Már tavaly megfogalmazódott bennünk egy közös antológia gondolata. Imádtam a szervezés minden részét. Hihetetlen élmény ennyi emberrel együtt dolgozni, ám a sok kávé és az erős idegrendszer azért nem árt mellé. ?

sssh

Bemutatkoznak a kötet szerzői:

Alex L. Hooperjo

Alex L. Hooper

Az antológiába írt fantasy novellám közel áll a szívemhez, mert a regényvilágomból mutat be egy olyan szeletet, amit egyébként az olvasók nem ismerhetnének meg. A másik novellám egy realista, Magyarországon játszódó történet. Bevallom, ez az első férfi nézőpontos romantikus novellám, de nagyon izgalmas volt megírni, imádtam minden percét.

Facebook, Wattpad, Instagram, Moly.hu

Estell Ivy

Estell Ivy

Amikor megszületett a Sssh! antológia ötlete és én is szóba kerültem, mint író, egyből tudtam, melyik történetet szeretném papírra vetni. A két kehely próbája egy lassú sodrású fantasy novella, ami a mai rohanó, kapkodó világhoz képest kicsit más perspektívából mutatja be a kapcsolatokat, a hitet és a hűséget, ezért úgy éreztem, illene egy ilyen válogatásba. A karakterek már sok-sok éve a világom fontos részét képezik, és szerettem volna, ha a történetük méltó helyet kap. Első körben csak kiengedtem magamból a történetet és az érzelmeket, a szerkesztés alatt pedig közösen lecsiszoltuk a nyers ékkő éleit, hogy igazán csilloghasson. Remélem, más is megtalálja majd benne azt a fényt, amit meg szerettem volna mutatni vele.

Facebook, Moly.hu

Lekli Medardjo

Lekli Medárd

Sziasztok! Medárd vagyok, diák. Szögezzük le: még nem vagyok író. Egyszer az leszek, de egyelőre olvasóként gondolok magamra, akként is szeretnék bemutatkozni, hiszen olvasmányaim úgyis befolyásolják az írásaimat. Csukás- és népmeséken nevelkedtem, majd ezeket Harry Potter és a Végtelen történet váltották fel. Nagy hatással volt rám Az ember tragédiája és a Gépnarancs, illetve mindenkinek meleg szívvel ajánlom Az Úr sötét anyagai trilógiát. Filmek és sorozatok terén a Vissza a jövőbe, a Trónok harca, a Bojack Horseman és Tarantino filmjei állnak hozzám a legközelebb. Erről a projektről: természetesen élveztem az írás folyamatát, de a legjobb pillanat mindig az, amikor elkészül a novella. Most tartottam tőle, hogy ez nem fog eljönni, ugyanis profi halogató vagyok, és mivel közben tanultam az érettségire is, túlságosan könnyű volt kifogásokat találni. Borzasztóan örülök, hogy végül mégis elkészültem, amiben fontos szerepet játszott, hogy Lillával és Szandival szuperül lehet dolgozni.

Ennyi, szép napot mindenkinek, és pont.

Facebook

Czipo Petra

Czipó Petra

A Szerelmünk örök lángja című novella megírása életem egyik legnagyobb kihívása volt, mivel még sose alkottam romantikus témában. Bár számomra nehéz volt a megszokott, kicsit depresszív hangulattól elrugaszkodni, mégis egy olyan történet kerekedett ki, amire büszke vagyok. Kornél és Csenge szerelme remélem sok olvasót elvarázsol majd. Fantasztikus élmény volt a közös alkotás és boldog vagyok, amiért egy ilyen remek csapat tagjaként írhattam.

Facebook, Instagram

HoRa

HoRa

Az álmom, hogy olyan történeteket írjak, amelyek belopják magukat az olvasók szívébe, élményekkel gazdagodhassanak, ahogy én is gazdagabb lettem a kedvenc regényeimmel. Szeretném, hogy a karaktereimmel együtt sírjanak és nevessenek, hogy élőnek és igaznak érezzék mindazt, amit adok nekik. Úgy hiszem, nem csak az olvasók vannak az íróért, hanem az író is az olvasókért, akinek az a feladata, hogy színt hozzon a szürke hétköznapokba. Szeretném, ha egyszer én színesíthetném meg az emberek az életét, de ehhez még hosszú az út, aminek az első állomása ez a novelláskötet. Amikor megkaptam a lehetőséget, hogy egy novellámmal szerepeljek a Sssh! antológiában, először megijedtem, hiszen sem a romantikában, sem a novellázásban nem mozgok otthon. De kihívásnak fogtam fel, és örülök, hogy végül beszálltam. Öröm volt együtt dolgozni a csapattal, és bár semmilyen világmegváltó novellát nem írtam, remélem, egy aranyos történetet tárhatok az olvasók elé.

Facebook, Moly.hu

Monos Anettjo

Monos Anett

Számomra azért fontos a kötet, és a benne szereplő novellám, mert most állok először nagyközönség elé, megmérettetik a jelenlegi tudásom. Roppantul sokat tanultam az elmúlt időszakban. Új nézetekkel, új stílusokkal találkoztam, és most már határozottabban kezdek neki a novellaírásnak, ami eddig hatalmas mumusom volt. Izgalmas kihívásnak éltem meg a munkát, a csapatjátékot.

Facebook, Instagram

A külvárosban elhaladok a sokemeletes panelházak sora mellett, melyek ablakaiban már néhány helyen ég a lámpa. A buszmegállóban egy lány áll egymaga. Bizonytalanul tekintget jobbra-balra, vár valakit. Tetszik a füles sapka alól kilógó hosszú, szőke haja, a vékony, alacsony termete, na meg az ártatlanságot tükröző, elesett arca, szóval, mint aki mindig készen áll egy kalandra, úgy döntök, megkérdezem, mi az ábra. Lassítok, megállok mellette, majd lehúzom az anyósülés felőli ablakot. Meg akarnám szólítani, de mielőtt bármit mondhatnék, közelebb jön, csizmája ropog a friss hóban, behajol az ablakon, és bemutatkozik.

– Szia! Emma vagyok, te pedig Hunor, aki Pestre visz ma, igaz? – kérdezi tétován. Nagy kék szeme olyannyira rabul ejt, hogy egy pillanatra köpni-nyelni nem tudok, de aztán hamar összekapom magam, hisz a lány választ vár tőlem, nem pedig halképpel való előremeredést. Azt hiszi, én vagyok Hunor, aki ma Pestre viszi. És a fenébe is az egésszel, egyszer élünk. Miért ne lehetnék én Hunor?

Pataki Eszter és Pataki Krisztina: Hóvarázs | részlet

M.Z.Chapelle

M. Z. Chapelle

Az írás számomra egy kreatív játék, ami egyszerre jelent elvonulást a valóságból, és a lehető legőszintébb kapcsolódást az olvasókhoz. Szeretek abszurd, nem hétköznapi élethelyzeteket, karaktereket megmutatni, és célom valami olyat adni, ami utána az olvasóval marad, és arra készteti, hogy vissza-visszatérjen a történeteimhez.

Két LMBTQ novellám került a Sssh! kötetbe. Az egyikért izgultam kicsit, mert még sosem írtam azelőtt két lány kapcsolatáról. A másik egy különleges képességet birtokló fiúról szól, ez a novella amolyan első-írásra-szerelem lett nekem, pedig az utolsó pillanatban, három nap alatt hoztam össze.

Az álmom, hogy minél több ember megismerhesse az írásaimat, és most úgy tűnik, mindez lassan valóra válik: a novellaantológia mellett készülőben van egy regényem, a ThanLéo Story, amely tavasszal fog megjelenni.

Facebook, Instagram, Moly.hu, Wattpad

Szilagyi Helena

Szilágyi Heléna

Azért fontos számomra, hogy szerepelhet a novellám ebben a kötetben, mert egy olyan régóta dédelgetett ötlet és szereplőgárda elevenedik meg benne, amelyet talán meg sem alkotok, ha nem kapom ezt a felkérést. Az írás és a rajzolás kikapcsolódás, örömforrás és öngyógyítás a számomra, így dupla öröm, hogy íróként meg grafikusként is közreműködhetek az antológiában megszületésében. Élvezem, hogy alkotás közben kiszakadhatok kicsit a monoton, nyüzsgő hétköznapokból, és egy másikba csöppenhetek általa. Remélem, az olvasók hozzám hasonlóan el lesznek bűvölve, miközben olvassák a történeteinket. És remélem, hogy egy napon nemcsak A Határvidék Úrnője jelenhet meg, hanem az a kéziratom is, amelyből az ihletet merítettem hozzá.

szilagyihelena.hu, Blog, Moly.hu

Sarkozi Nilla

Sárközi Erika Nilla

Azt szeretném, hogy valaki a kezébe vegye a novellámat, és átélje a karakterek sorsát. Tudjon velük együtt nevetni, érezze, ahogy megszakad a szívük… Szórakozzon olvasás közben, ahogy én szórakoztam írás közben. Szeretek hétköznapi szituációkat megfesteni, ebben látom a varázslatot. Fogni valami átlagosat, és szórakoztató élménnyé változtatni. A sejtelmesen kiderülő titkoknál pedig mi lenne szórakoztatóbb?

Facebook

sssh
Pataki Eszter es Krisztinajo

Pataki Eszter és Pataki Krisztina

Mivel alapból is romantikus zsánerben alkotunk, nagyon jó lehetőség volt számunkra ez az antológia. Eddig nem mozogtunk otthonosan a novellaírás terén, így élvezetesnek találtuk azt, hogy kipróbálhatjuk magunkat valami újban. Maga az írás könnyen ment, szerencsére bővelkedtünk ötletekben, viszont azt nem gondoltuk volna, mennyi munka van abban, amíg egy mű felveszi a végleges formáját. Úgy érezzük, a szerkesztési folyamatok végére rengeteg új tapasztalattal gazdagodtunk, mely tudást a jövőben biztos kamatoztatni tudjuk majd. Már ez miatt megérte részt venni a kötetben, de azt még mindenképpen meg kell említenünk, hogy több jófej emberrel ismerkedtünk meg a munka során, amiért külön hálásak vagyunk. Jelenleg nagy az izgalom nálunk, hiszen ez lesz az első igazi megjelenésünk. Kíváncsian várjuk „Hóvarázs” című novellánk fogadtatását.

Facebook, Instagram

Az ecset mérgező fullánkká változik a festő kezében, aki bánatát pasztell-zöld életfestékbe mártja. Vibráló feszültség tölti meg a kocsit. Vajon a vizsgájára siető lány a megfelelő autóba szállt be? Érzelmeik pokolian perzselik a harcost és királyát. Meddig képes leplezni emésztő vágyát Lucifer?

Mindenkinek van, mégsem beszélünk róla.

Elfojtott vágyak. Szenvedély. Elsuttogott ígéretek.

Görcsösen ragaszkodunk hozzá, féltve őrizzük. Néha egészen apró, olykor viszont mázsás súlyként nehezedik a vállunkra. A lapokon szárnyat bont a sokszínű szerelem. Tizenhárom novella kalauzol izgalmas világokba, különböző sorsokat, életutakat mutatva be.

Mindenkinek van titka. Mi a tiéd?

Fülszöveg

Shadowjo scaled

Shadow

Nehéz lenne megmondani mikor, született meg a történet. Mi volt az az apró mozdulat, szóforgács, elkapott jelenet, amelyből kinőtte magát. Néha magam sem tudom, mikor a papírra vetem a szavakat, lopott pillanatokat örökítek meg.

Ennek a történetnek az alapját, három tragédiához tudom kötni, amelyek akarva akaratlanul nyomott hagytak bennem, úgy, hogy igazán részese egyiknek sem volt.

Egy téli estén, a kietlen megállóban a hévet vártam. Az állomás melletti füves részen állt egy hirdetőtábla. Magányosan, elszigetelve. Ahhoz, hogy az ember elolvashassa, mi van rajta, el kell hagynia a peron végét, lejjebb kell ereszkednie, szinte a zöldsziget közepére.

Azon az estén egy férfi állt a hirdetőtábla előtt, amelynek lábánál mécsesek égtek.

Sejtettem, hogy egy kislányról emlékezik meg, akit itt ütött el egy autó. Úgy, éreztem, az egyik fórumon, olvastam az édesanya gyászáról.
Gondolataimat szétroppantja a zizegő fémhang, amely a hév közeledtét jelzi előre. A férfi még mindig ott áll, amikor a zöld vasszörnyeteg befut. Kattogva, sípolva elragad a lopott pillanattal. Mikor a papírra vetem a szavakat, lepődök meg rajta, hogy az évekkel ezelőtti a híradóban hallott hévgázolást is beleszőttem.

Ahogy fejlődött és alakult a történet, úgy igyekeztem az életből elesni szavakat, kifejezéseket, mozdulatokat. Így került bele a művészettörténet tanár úr szófordulatai vagy a rajztanárom instrukciói. A fényképészet szakszavai.

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Beleolvasó: Simon Rita – A Tulipános Kocsma

Simon Rita: A Tulipános Kocsma Alig telt el egy esztendő, a kisváros rohamosan szépülni kezdett. Számítógép szaküzletek, kozmetikák, virágboltok nyíltak, a távolsági buszok egyre gyakrabban közlekedtek és egyre nagyobb útvonalakat jártak be. Sokan költöztek át...

bővebben

Simon Rita bemutatkozó

Az írás szeretete nem új számomra, korábban gazdasági újságíróként is tevékenykedtem, jelenleg pedig, családi teendőim mellett jogászként dolgozom.

bővebben

Beleolvasó: Stílus és Technika – Rejtővel egy asztalnál

Van tizenhét író, akik szerencsét próbáltak, és olyan történeteket igyekeztek írni, amelyekben megjelenik Rejtő Jenő történeteiből jól megismert humor. Ezen igyekezetükben néhol megelevenednek a NAGY író egykori stíluselemei, néhol megvillan az író saját tehetsége, a...

bővebben
0

KOSÁR