salocryn

S. A. Locryn bemutatkozó

s-a-locryn

Civil foglalkozásomat tekintve tolmács vagyok, öt nyelven beszélek. Hobbim is a nyelvészet, kifejezetten érdekel a nyelvtörténet, és a nyelvek kialakulása, fejlődése, átformálódása. De odáig sosem merészkedtem, hogy saját nyelveket találjak ki, mint Tolkien (pár titkosírást és kódnyelvet leszámítva). Emellett nagyon érdekel a történelem is, főleg a 20. század első fele, aminek köszönhetően sok írásomban megjelenik valamilyen történelmi vonatkozás is. Illetve nagyon foglalkoztatnak a társadalmi igazságtalanságok a különböző történelmi korokban, legyen szó mondjuk az LMBTQ+ emberek életéről, a nők helyzetéről, vagy bármilyen elnyomott csoport megpróbáltatásairól. 

Az írás

Az írás nagyon régóta az életem szerves részét képezi. Az első történetemet kilenc évesen írtam, és azóta is rengeteg füzetet őrzök jobban vagy rosszabbul sikerült történetkezdeményekkel. A fejem változatlanul tele van történetekkel, amiknek csak a töredékét jut időm  megírni, ennek ellenére a saját szórakoztatásomra egyre újabbakat találok ki. Ezeknek egy része – amiket sikerült megírnom – olvasható a blogomon vagy Wattpadon is.

A témaválasztásom, ahogy fentebb már említettem, általában történelmi, vagy sok esetben található benne ilyen vonatkozás. Illetve szinte mindig valamilyen LMBTQ+ témát igyekszem feszegetni, annak ellenére, hogy általában a szereplőim azon vonását, hogy például melegek, transzneműek stb. éppen olyan tulajdonságnak kezelem, mint mondjuk azt, hogy milyen színű a hajuk, mivel úgy érzem, hogy ennek megítélésben nem kellene másnak lennie, mint bármelyik velünk született tulajdonságnak. Szebb hely lenne a világ, ha többen tudnának így hozzájuk állni.

Elérhető könyveim és történeteim

Az első regényem Gyufaláng címmel jelent meg 2020. júliusában. Egy ez egy történelmi melegregény, némi mágikus-realizmussal átitatva. Ezzel a könyvvel egy szegletét szerettem volna bemutatni annak, hogy milyen módon élhettek a melegek a második világháború után épp újjáéledő Budapesten.

Második regényem az Edinburgh kék fényei címet viseli, és 2021 nyár elején jelent meg. Ez témaválasztásában és időbeli elhelyezkedésében is teljesen eltér a Gyufalángtól, hiszen teljesen modern környezetben, 2020-ban játszódik. Skót mentősökről szól, éppen ezért a nyelvezete is más,

a nyelvezete is más, könnyedebb, néha köznyelvibb, mint a Gyufalángé. Témáiban viszont nem kevéssé komoly, hiszen PTSD-ben (poszttraumatikus stressz szindróma) szenvedő és súlyos gyermekkori traumákat cipelő főszereplők mindennapjait mutatja be.

Harmadik könyvem 2021 őszén jelent meg Éjfekete címmel. Úgy érzem, hogy az őszi megjelenés tökéletesen passzol a regény kissé hátborzongatóbb, sötétebb fantasy témaválasztásához. Ebben a Young Adult könyvben visszatértem a történelmi keretek közé is, hiszen az események 1940-ben játszódnak Skóciában és Londonban. A főszereplő fiú, Elliott, több veszélyes kalandot él át, melyek során az is megkérdőjeleződik, hogy a „valóság” vagy a természetfeletti-e a veszélyesebb és borzalmasabb.

A regényeken kívül ebookban elérhető még A szikra címet viselő novellám is. Ez egy rövidebb történet titkokról, őszinteségről, a szeretet és a hit erejéről, mindezt természetfeletti köntösbe öltöztetve.

Szinte mindben megjelenik valamilyen tabunak számító téma is, mint például a vallások hatása a marginális helyzetű emberek életére, diszfunkcionális családok, ezen belül is az egyének felé támasztott, társadalmi berögződéseken alapuló, sok esetben irreális elvárások és kötelezettségek. A főszereplőim mindig valamilyen nehéz helyzetben találják magukat, amikből a kivezető út sosem „tökéleteshez” visz, hiszen vannak tényezők az életünkben, amikre nincs semminemű ráhatásunk, akármennyire szeretnénk is.

Nagyon köszönöm, ha elolvastátok ezt a pár sort. Remélem, Ti is annyira szeretni fogjátok a történeteimet, mint amennyire én szerettem megírni őket.

Az írónő bemutatkozása saját szavaival (változatlan formában).

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Haffner Orsolya bemutatkozó

“Éppen betöltöttem a nyolcadik évemet, amikor felfedeztem, micsoda kalandot rejt az írás. Naplót kezdtem vezetni. Idővel az események listáját felváltották a gondolatok, és kiderült, hogy egyfajta meditatív elfoglaltságot találtam magamnak. A külföldről kapott, üres határidőnaplók meglódították a fantáziámat. Egyszerű ajándéknak számítottak, mégis inspiráltak.”

bővebben

Beleolvasó: Torma István – Okosak, szépek

“Ibolyka el-elgondolkodott, hogy mi határozza meg a szépséget.
Leginkább arra jutott, hogyha a lelke szép, akkor szépnek látszik ő maga is. De ez nem sikerült mindig. Néha rossz, gonosz gondolatai voltak, ezeket persze soha nem mondta, mutatta ki. Volt benne annyi önbecsülés, hogy ezt más ne tudja róla. Naplójából is kitépte azokat a lapokat…”

bővebben

Beleolvasó: Aurora P. Hill – A halandó istennő

“Sötét mélység tátongott mögötte.
Mintha onnan érkezett volna, hogy majd a semmibe térjen vissza. Magas alakját rejtő vértezetét lágy fény fogta körbe. Hátán lándzsa, az egyik kezében kard.
A sisakjához nyúlt. Bőre csupán egyetlen pillanatra villant fel az acél alatt, ahogy a száját takaró lemez felfedte arca egy kis részletét.
Pengevékony ajkait megvilágította a fény.
Nem mosolygott, nem beszélt. Lényéből olyan határozottság sugárzott, hogy ha a sötétség élő lett volna, azonnal behódol neki.
Léptei felgyorsultak, lendült a kard, és lecsapott …rá.”

bővebben
0

KOSÁR