MEGHÍVÓ

A SMARAGD KIADÓ BEMUTATJA:

NÁRAY MIA

BÍBORFELHŐK SAVARIA FELETT

EXKLUZÍV KÖNYVBEMUTATÓ

2021.06.30. 15.00
ISEUM SAVARIENSE RÉGÉSZETI MŰHELY ÉS TÁRHÁZ

PROGRAM

Kérjük az érvényben lévő járványügyi korlátozások betartását.

14:30 - Érkezés

 

15:00-15:15 - Római kori katonai ruha bemutató

 

15:15-16:00 - Felolvasás és beszélgetés a szerzővel


16:00 - Dedikálás

 

KÖZREMŰKÖDŐK:

Náray Mia író

Antal D. Csaba színművész, a Weöres Sándor Színház tagja

Savaria Legio Hagyománykutató, Hagyományőrző és Ismertető Egyesület

HELYSZÍN


ISEUM SAVARIENSE RÉGÉSZETI MŰHELY ÉS TÁRHÁZ

CÍM: Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 6-8.

Éld át a római kor történelmi pillanatait!
Kövesd a regényhősök útját hazánk, a mai Szombathely (Savaria) és Budapest (Aquincum) egykori patinás helyszínein!

 

***
Náray Mia új regénye

***

BÍBORFELHŐK SAVARIA FELETT

***

303 februárjában tűz üt ki a nicomediai palotában. Másnap Diocletianus császár kiadja első keresztényüldöző rendeletét. Ezzel egy olyan lavina indul el, amely felforgatja az egész Római Birodalmat, így az éppen átalakulófélben lévő Pannonia Superior tartomány új polgári székhelyén, Savariában élő emberek mindennapjait is.

Ez a morális kérdéseket is feszegető, valós történelmi alapokon nyugvó regény lebilincselően korhű leírásokkal és izgalmas karakterek kalandjain keresztül mutatja be a kor társadalmi, gazdasági, jogi és vallási sajátosságait, különös hangsúlyt fektetve a korai keresztények életére, dilemmáira és félelmeire.

***

Barátsággal invitálunk könyvbemutatónkra.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Kérlek, add meg neved és email címed:


A feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Smaragd Kiadó a feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.

PROLÓGUS
i. sz. 284 szeptembere

(részlet)

"Rufus mozdulatlanul állt a császári testőrök gyűrűjében. A kora őszi, bithyniai hőség egy izzadtságcseppet indított útjára vörös taréjos sisakja alól. Érezte, ahogy végiggördül simára borotvált arcán, majd fényes, szegecselt láncingjére hull. Hogy elterelje figyelmét az elviselhetetlen hőségről, a tucat praetorianus1 által körbevett testőrparancsnokra összpontosított.

Arrius Aper összekötözött kézzel várta, hogy a Nicomedia-közeli sivár dombok egyikén sebtében összetákolt emelvényre vezessék, és a legmagasabb rangú tisztek döntsenek sorsa felől. Vértől és portól ragacsos arca meggyötörtnek látszott. Mélyen ülő szeme kíváncsian fürkészte a pazar uralkodói sátor mellett történő eseményeket. Fél stadium2 távolságra álltak az ideiglenesen felállított bíróság helyszínétől.

Tőlük balra, rendezett sorokban, katonák ezrei lepték el a völgyet. Néma csend ült a tájra, csak a hullámzó tenger morajlása és a sirályok hangos vijjogása hallatszott a sziklás dombok mögül."


OLVASD TOVÁBB! >>>


Ha most előrendeled, a 20% kedvezmény mellett szószedetes könyvjelzőt, eredeti viaszpecséttel ellátott névre szóló dedikációt kapsz a könyvedhez!

A júniusban megrendelők között Petróczki Kitti a történet ihlette festményét sorsoljuk ki.

Előrendelés:© Copyright 2021 Smaragd Kiadó

0

KOSÁR