Haffner Orsolya bemutatkozó

k-laszlo-szilvia

Óvodás koromban nyomtatott nagy betűkkel írtam leveleket a nagymamámnak. Éppen betöltöttem a nyolcadik évemet, amikor felfedeztem, micsoda kalandot rejt az írás. Naplót kezdtem vezetni. Idővel az események listáját felváltották a gondolatok, és kiderült, hogy egyfajta meditatív elfoglaltságot találtam magamnak. A külföldről kapott, üres határidőnaplók meglódították a fantáziámat. Egyszerű ajándéknak számítottak, mégis inspiráltak.

Évről évre nőtt a teleírt füzetek száma. Akadt olyan év, amikor minden napra jutott bejegyzés.

Osztálytársaim azt hitték, róluk írok – de erről csak felnőttként szereztem tudomást.Akkoriban meg sem fordult a fejemben, hogy ezt a szokásomat ilyen mulatságos rejtély övezheti.

Tizenhárom évesen belekezdtem életem első regényébe, ám ez nem készült el. Lefoglalt az iskola, miközben igyekeztem megtalálni a saját utamat. Tanulmányaim a közgazdaságtanon és az emberi erőforrás területén keresztül vezettek a pszichológia doktori fokozatig. A rendezvényszervezésbe és az egyetemi tanításba is belekóstoltam. Jelenleg egy nemzetközi cégnél dolgozom HR és Kommunikációs területen. Budapesten élek, három gyermekem van.

Eddig kiadott köteteim közül az Ahogy a felnőttek mondanák a tizenéves korosztálynak szól; Az Idegen pedig hat, rejtélyes novellát tartalmaz. A Tükörtó az első önálló regényem, amely 2024-ben jelent meg. Jelenleg ennek folytatásán dolgozom, miközben rövid írásaimat a honlapomon teszem közzé. Történeteimmel szórakoztatni szeretnék, és nem bánom, ha időnként elgondolkodtatom az olvasót.

Szabadidőmben úszással, olvasással, meditációval, és utazással töltődöm fel. A legnagyobb izgalmat mégis az okozza, amikor szembe találom magam egy üres oldallal. Valódi jutalom az élet hétköznapjaiban, ha a képzeletem segítségével olyan világokat teremthetek, amelyek addig nem léteztek.

Ebben rejlik az igazi varázslat.

Az író bemutatkozása saját szavaival (változatlan formában).

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Beleolvasó: Haffner Orsolya – A tükörtó

“Volt már olyan, hogy a pályaudvar munkatársai szendergő felnőttet láttak a váróteremben, de most valami szokatlan dolog történt. Egy kislány aludt a padon. Mégsem ment oda hozzá senki emberfia, hogy megkérdezze, mit keres itt egyes-egyedül.”

bővebben

A tördelés utáni korrektúra fontossága

Van egy olyan lépés a kéziratok szöveggondozásában, ami egyfajta legendaként kering a könyves szakmában, és a szerzők közül is csak kevesen tudják, hogy valójában mit takar. Az elmúlt időszakban nagyon sok szerzővel kerültem kontaktba mind a Smaragd Kiadón keresztül,...

bővebben

Beleolvasó: Torma István – Okosak, szépek

“Ibolyka el-elgondolkodott, hogy mi határozza meg a szépséget.
Leginkább arra jutott, hogyha a lelke szép, akkor szépnek látszik ő maga is. De ez nem sikerült mindig. Néha rossz, gonosz gondolatai voltak, ezeket persze soha nem mondta, mutatta ki. Volt benne annyi önbecsülés, hogy ezt más ne tudja róla. Naplójából is kitépte azokat a lapokat…”

bővebben
0

KOSÁR