cserni-andras

Cserni András bemutatkozó

cserni-andras

Cserni András vagyok, jelenleg elsőéves joghallgató a Pázmány Egyetemen.
Az írással szinte kisgyerek koromban kerültem közeli kapcsolatba. Tizenegy éves koromban írtam első verseimet, illetve regénykezdeményeimet – utóbbiakat sajnos azóta se fejeztem be. Ám a költeményekkel szép eredményeket értem el az érdi Így írok én… pályázaton. E megerősítés is hozzájárult, hogy nem hagytam abba a tollforgatást, sőt, gimnazista éveim alatt szenvedélyesen vetettem bele magam az írás mélyégeibe. Versek, novellák, regények és egy színdarab is született az alatt a négy év alatt. Ezek többsége az Irodalmi Rádió és a

Poly-Art Alapítvány antológiáiban, illetve az Érdi IRKA irodalmi-kulturális folyóiratban olvashatók, Hogyan (ne) forgass filmet a középkorról? című bohózatomat az Érdi VMG 2022-es Diákgáláján mutattuk be. Regénysorozatom első része (A farkasfalka) pedig idén júliusban került kiadásra (alább írok róla bővebben). Számos díjjal, kitüntetéssel ismerték el eddigi alkotómunkámat. Iskolám Kulturális díjban részesített, a Poly-Art Alapítvány 2021-es Feketén-Fehéren pályázatán Szürke ember és Hollók háborúja című verseimre Arany minősítést kaptam, valamint nekem ítélték az Érdi IRKA 2022-es Diák Irodalmi díját is.
Jövőbeli terveim között a Sötét sorsok trilógia folytatása szerepel (a befejező részek már kész vannak, csak szerkesztésre várnak), illetve egy saját, önálló verseskötet kiadása.

Sötét sorsok 1.: A farkasfalka

Nem mindennapi köntösbe bújtattam első regényem cselekményét, hátterét ugyanis a magyar folklór, népi babonák, ősmagyar hitvilág adja. Ez egy kevéssé ismert, titokzatos, ám nagyon érdekes világ és szeretném közelebb hozni hozzá az Olvasót egy izgalmas történeten keresztül.
Egy trilógia kezdőkötetéről van szó, melynek két fő helyszíne a mi hétköznapi Magyarországunk (az Evilág) s az ettől egy mágikus fallal (az Álcával) elválasztott Mistaria (az Avilág). Utóbbi ad otthont a legendás és mitikus lényeknek, akad itt csordásfarkas, táltos, boszorkány, beszélő állatok. Mindennaposnak számít a nemesi családok vetélkedése, s a társadalom valahol a középkor-kora újkor határán rekedt meg.

farkasfalka

E környezetben él falkájával és a Vadon vénséges Varázslójával, Wlottenillel a tizenhat éves árva fiú, Roland. Óva intik pártfogói, hogy az emberek közelébe menjen, s tartaná is magát ehhez, de a véletlenek (vagy az Ősök) összekuszálják a szálakat, melynek végeredménye, hogy nem egy evilági keveredik bele Mistaria egyre vadabb eseményeibe, melynek középpontjában az árva, csordásfarkasnak született Roland áll.
A kedves Olvasó nem csak a szinte letehetetlen cselekményt izgulhatja végig, de közben mély filozófiai kérdéseken is eltöprenghet a szereplőkkel (például: van-e felsőbb hatalom; jogos-e a bosszú; van-e nagyobb bűn a gyilkosságnál), valamint megismerheti az avilágiak nyelvét, a mistet, melyet én alkottam kifejezetten a Sötét sorsokhoz.

Köszönöm, hogy elolvastad! Remélem, felkeltettem az érdeklődésedet Mistaria világa iránt. Engedd meg, hogy az avilágiak szófordulatával búcsúzzak: Az Ősök vigyázzák lépteidet!

Az író bemutatkozása saját szavaival (változatlan formában).

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Haffner Orsolya bemutatkozó

“Éppen betöltöttem a nyolcadik évemet, amikor felfedeztem, micsoda kalandot rejt az írás. Naplót kezdtem vezetni. Idővel az események listáját felváltották a gondolatok, és kiderült, hogy egyfajta meditatív elfoglaltságot találtam magamnak. A külföldről kapott, üres határidőnaplók meglódították a fantáziámat. Egyszerű ajándéknak számítottak, mégis inspiráltak.”

bővebben

Beleolvasó: Torma István – Okosak, szépek

“Ibolyka el-elgondolkodott, hogy mi határozza meg a szépséget.
Leginkább arra jutott, hogyha a lelke szép, akkor szépnek látszik ő maga is. De ez nem sikerült mindig. Néha rossz, gonosz gondolatai voltak, ezeket persze soha nem mondta, mutatta ki. Volt benne annyi önbecsülés, hogy ezt más ne tudja róla. Naplójából is kitépte azokat a lapokat…”

bővebben

Beleolvasó: Aurora P. Hill – A halandó istennő

“Sötét mélység tátongott mögötte.
Mintha onnan érkezett volna, hogy majd a semmibe térjen vissza. Magas alakját rejtő vértezetét lágy fény fogta körbe. Hátán lándzsa, az egyik kezében kard.
A sisakjához nyúlt. Bőre csupán egyetlen pillanatra villant fel az acél alatt, ahogy a száját takaró lemez felfedte arca egy kis részletét.
Pengevékony ajkait megvilágította a fény.
Nem mosolygott, nem beszélt. Lényéből olyan határozottság sugárzott, hogy ha a sötétség élő lett volna, azonnal behódol neki.
Léptei felgyorsultak, lendült a kard, és lecsapott …rá.”

bővebben
0

KOSÁR