szerkeszto-korrektor

Aurora P. Hill bemutatkozó

aurora-p-hill

Azon kívül, hogy kiskorom óta szerettem olvasni, soha nem készültem arra, hogy író legyek.

Az egész eddigi életem az irodalom, az olvasás, az írás, a könyvek körül forgott. Irodalmi fakultációra jártam, szavalóversenyeken, irodalmi vetélkedőkön vettem részt, majd az egyetemről magyar irodalom és nyelvtan szakos diplomával sétáltam ki. Mellette a rádiózás és újságírás szakokat is elvégeztem.

16 évesen jött el az életemben az idő, amikor konkrétan az írás szándékával ültem le az asztalomhoz. Megírtam egy fanfictiont egy akkoriban futó sorozat alapján, mivel a vége nem tetszett.

Mialatt írtam, elkapott a gépszíj, és saját történeteket kezdtem gyártani. Rövid időn belül 8 kézirat született, amiket sokáig őriztem a fiókomban. Soha nem gondoltam, hogy valaha kiadom őket. Akkoriban még nem voltak ilyen ambícióim, lévén befelé forduló személyiség voltam. Csak kiírtam magamból, ami éppen a fejemben volt.

Az életem közben más irányt vett, és ez a hobbim háttérbe szorult. Egyetemre mentem, majd külföldre kerültem. Munka, család és gyerekek mellett egy évtizedig nem foglalkoztam sem az írással, sem az olvasással.

Aztán 2020-ban a koronavírus miatti lezárások alatt nagyon sok időmet elpazaroltam a semmire. Próbáltam hasznos elfoglaltságot találni magamnak, és miközben azt mérlegeltem, melyiknek álljak neki, hirtelen egy csettintésre ott volt a válasz: „Kezdj írni újra!”

Volt egy kéziratom, ami akkor már 18 éve várta, hogy mi lesz a sorsa. Sosem hagyott nyugodni a történet. Az évek alatt gondolatban mindig szőttem hozzá valamit, de sosem írtam le. Itt volt az ideje, hogy újra felvegyem a fonalat, és ezt is tettem.

Néhány hónapos átírás után eldöntöttem, hogy kiadásra készítem fel a kéziratot. Fogalmam sem volt, hogyan álljak neki, így részletes kutatómunka következett, ami további hónapokat vett igénybe. Végül úgy döntöttem, hogy magánkiadásban, kiadó segítsége nélkül, de nem szakemberek mellőzésével adom ki. Valahol el kellett indulnom, és ezt hiszem, a legnehezebb utat választottam.

aurora-p-hill

Aurora P. Hill

2021 októberében jelent meg a Serbeniai Krónikák I. könyve, a Csillagos ösvényen. 2022 áprilisában követte az Adelin és Ettran, majd 2022 decemberében jelent meg A Gyöngyös Korona. A negyedik, befejező rész 2024-ben érkezik.

Ez egy fantasy regénysorozat, ami bővelkedik akciókban, romantikában és mélyenszántó gondolatokkal. Ifjúsági történetnek indult, de egyre inkább a borongósabb, sötétebb irányba halad a történet, ami már-már kilöki a sorozatot ebből a kategóriából. Ezért tettem rá korhatár-besorolást is. Bár fantasy, mégsem a szokásos elemekkel dolgozom. Nincsenek benne sárkányok, tündérek, törpék, vérfarkasok vagy sellők. Van helyette egy csillaguniverzum, vándorlelkek, trónörökösök, attakövek, egy istennő, és egy átlagos lány, Gabriela, akivel együtt fedezhetjük fel ezt a világot.

Bár a fantasy az én zsánerem, szeretem feszegetni a határaimat, így más műfajú írásaim is jelentek meg különböző kiadványokban:

– A XXI. század magyar karácsonyi novellái – Ünnepi hangulatban (2022) – „Fény gyúl” című történetem

– Cseresznyevirágzás – 2022 legjobb romantikus novellistái (2022) – „Play” című romantikus novellám

– Hétmérföldes mesék (2022) – „A garabonciás” című mesém

Úgy érzem, hogy a legjobb irányba indultam el. Az eltelt évek alatt különböző felületeken recenziókkal, cikkekkel segítettem a magyar kortárs szerzők munkáját. Ugyanígy részt veszek más kiadók projektjeiben, amikben önkéntes munkával pályázatokon kiválasztott írások szerkesztésében és korrektúrázásában segítek.

Évekig tartó bétázás, előolvasás, tapasztalatgyűjtés, valamint egy nagyszerű szerkesztőkurzus elvégzése után a Smaragd Kiadó egyik szerkesztője lettem, és az írás mellett más szerzők kéziratának szöveggondozásával foglalkozom. Párhuzamosan két másik könyvkiadónál is dolgozom külsős szöveggondozóként.

Pillanatnyilag az álmomat élem. Nagyon izgalmas dolog könyvet írni és kiadni, mások munkáiból valami csodásat alkotni. Bár rengeteg a tennivaló, mégis olyan feltöltődéssel jár együtt, amit eddig soha nem éreztem. Remélem, ez a láng sosem alszik ki bennem, és a jövő még nagyon sok kellemes meglepetést tartogat számomra.

Az író bemutatkozása saját szavaival (változatlan formában).

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Haffner Orsolya bemutatkozó

“Éppen betöltöttem a nyolcadik évemet, amikor felfedeztem, micsoda kalandot rejt az írás. Naplót kezdtem vezetni. Idővel az események listáját felváltották a gondolatok, és kiderült, hogy egyfajta meditatív elfoglaltságot találtam magamnak. A külföldről kapott, üres határidőnaplók meglódították a fantáziámat. Egyszerű ajándéknak számítottak, mégis inspiráltak.”

bővebben

Beleolvasó: Torma István – Okosak, szépek

“Ibolyka el-elgondolkodott, hogy mi határozza meg a szépséget.
Leginkább arra jutott, hogyha a lelke szép, akkor szépnek látszik ő maga is. De ez nem sikerült mindig. Néha rossz, gonosz gondolatai voltak, ezeket persze soha nem mondta, mutatta ki. Volt benne annyi önbecsülés, hogy ezt más ne tudja róla. Naplójából is kitépte azokat a lapokat…”

bővebben

Beleolvasó: Aurora P. Hill – A halandó istennő

“Sötét mélység tátongott mögötte.
Mintha onnan érkezett volna, hogy majd a semmibe térjen vissza. Magas alakját rejtő vértezetét lágy fény fogta körbe. Hátán lándzsa, az egyik kezében kard.
A sisakjához nyúlt. Bőre csupán egyetlen pillanatra villant fel az acél alatt, ahogy a száját takaró lemez felfedte arca egy kis részletét.
Pengevékony ajkait megvilágította a fény.
Nem mosolygott, nem beszélt. Lényéből olyan határozottság sugárzott, hogy ha a sötétség élő lett volna, azonnal behódol neki.
Léptei felgyorsultak, lendült a kard, és lecsapott …rá.”

bővebben
0

KOSÁR