fbpx
aurora-p-hill

Aurora P. Hill bemutatkozó

aurora-p-hill

Azon kívül, hogy kiskorom óta szerettem olvasni, soha nem készültem arra, hogy író legyek.

Az egész eddigi életem az irodalom, az olvasás, az írás, a könyvek körül forgott. Irodalmi fakultációra jártam, szavalóversenyeken, irodalmi vetélkedőkön vettem részt, majd az egyetemről magyar irodalom és nyelvtan szakos diplomával sétáltam ki. Mellette a rádiózás és újságírás szakokat is elvégeztem.

16 évesen jött el az életemben az idő, amikor konkrétan az írás szándékával ültem le az asztalomhoz. Megírtam egy fanfictiont egy akkoriban futó sorozat alapján, mivel a vége nem tetszett.

Mialatt írtam, elkapott a gépszíj, és saját történeteket kezdtem gyártani. Rövid időn belül 8 kézirat született, amiket sokáig őriztem a fiókomban. Soha nem gondoltam, hogy valaha kiadom őket. Akkoriban még nem voltak ilyen ambícióim, lévén befelé forduló személyiség voltam. Csak kiadtam magamból, ami éppen a fejemben volt.

Az élet közben más irányt vett, és ez a hobbim háttérbe szorult. Egyetemre mentem, majd külföldre kerültem. Munka, család és gyerekek mellett egy évtizedig nem foglalkoztam sem az írással, sem az olvasással.

Aztán 2020-ban a koronavírus miatti lezárások alatt nagyon sok időmet elpazaroltam a semmire. Próbáltam hasznos elfoglaltságot találni magamnak, és miközben azt mérlegeltem, melyiknek álljak neki, hirtelen egy csettintésre ott volt a válasz: „Kezdj írni újra!”

Volt egy kéziratom, ami akkor már 18 éve várta, hogy mi lesz a sorsa. Sosem hagyott nyugodni a történet. Az évek alatt gondolatban mindig szőttem hozzá valamit, de sosem írtam le. Itt volt az ideje, hogy újra felvegyem a fonalat, és ezt is tettem.

Néhány hónapos átírás után eldöntöttem, hogy kiadásra készítem fel a kéziratot. Fogalmam sem volt, hogyan álljak neki, így részletes kutatómunka következett, ami további hónapokat vett igénybe. Végül úgy döntöttem, hogy magánkiadásban, kiadó segítsége nélkül, de nem szakemberek mellőzésével adom ki. Valahol el kellett indulnom, és ezt hiszem, a legnehezebb utat választottam.

aurora-p-hill

Aurora P. Hill

2021 októberében jelent meg a Serbeniai Krónikák I. könyve, a Csillagos ösvényen. 2022 áprilisában követte az Adelin és Ettran, majd 2022 decemberében jelent meg A Gyöngyös Korona. Lesz még egy negyedik, befejező rész is, ami reményeim szerint 2023-ban érkezik.

Ez egy fantasy regénysorozat, ami bővelkedik akciókban, romantikában és mélyreszántó gondolatokkal. Ifjúsági történetnek indult, de egyre inkább a borongósabb, sötétebb irányba halad a történet, ami már-már kilöki a sorozatot ebből a kategóriából. Ezért tettem rá korhatár-besorolást is. Bár fantasy, mégsem a szokásos elemekkel dolgozom. Nincsenek benne sárkányok, tündérek, törpök, vérfarkasok vagy sellők. Van helyette egy csillaguniverzum, vándorlelkek, trónörökösök, attakövek, egy istennő, és egy átlagos lány, Gabriela, akivel együtt fedezhetjük fel ezt a világot.

Bár a fantasy az én zsánerem, szeretem feszegetni a határaimat, így más műfajú írásaim is jelentek meg különböző kiadványokban:

– A XXI. század magyar karácsonyi novellái – Ünnepi hangulatban (2022) – „Fény gyúl” című történetem

– Cseresznyevirágzás – 2022 legjobb romantikus novellistái (2022) – „Play” című romantikus novellám

– Hétmérföldes mesék (2022) – „A garabonciás” című mesém

Nem sokkal a Csillagos ösvényen megjelenése után nagy megtiszteltetés ért. Kovács Ági, a Magyar Szerzők Könyvei Magazin főszerkesztője felkért, hogy vegyek részt a magazin munkájában, és recenziókkal, cikkekkel segítsem a magyar kortárs szerzők munkáját. Azonnal elfogadtam, és a mai napig érzem, hogy remek döntés volt. Sok nagyszerű szerzőt ismertem meg ezalatt az idő alatt, akik közül többel baráti kapcsolatban vagyok.

Az írás, olvasás és recenzióírás mellett fejlesztem is magam minden területen. Végeztem már írókurzust, illetve egy szerkesztőképzésen veszek részt éppen. Szeretek bétázni, előolvasni, mintha ezeket a feladatokat nekem találták volna ki. Ezért képzem magam ebbe az irányba is.

Pillanatnyilag az álmomat élem. Nagyon izgalmas dolog könyvet írni és kiadni, mások munkáiból valami csodásat alkotni. Bár rengeteg a tennivaló, mégis olyan feltöltődéssel jár együtt, amit eddig soha nem éreztem. Remélem, ez a láng sosem alszik ki bennem, és a jövő még nagyon sok kellemes meglepetést tartogat számomra.

Az író bemutatkozása saját szavaival (változatlan formában).

Szeretnél te is könyvkiadónk szerzői közé tartozni?

Ide kattintva minden információt megtalálsz a könyvkiadás menetéről, valamint a Smaragd Kiadó szolgáltatásairól.

Legyen a Tiéd a következő sikerkönyv!

További bejegyzések 

Uricska Erna bemutatkozó

Uricska Erna angol nyelvtanár, 1999 óta tanít angol nyelvet. Több mint egy évtizedet töltött el a közoktatásban, majd 8 évig a rendészeti felsőoktatásban, ahol angol rendészeti szaknyelvet oktatott. Jelenleg ösztöndíjas hallgatóként doktori (PhD) tanulmányait végzi a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia és Kommunikációtudomány Doktori Iskolában.

bővebben

Beleolvasó: Elena Honoria – A Varázslónő

Jöjj ide Mágus. Kérlek tedd a kezed az asztalra! – Kelletlenül elszakította magát a faltól, és szó nélkül odalépett a nő mellé. A terem közepén egy hatalmas üvegasztal állt, a Varázslónő pici, vékony ujjai szinte elvesztek rajta. Követte Úrnője parancsát, tenyerét ő is az asztalra helyezte. Ahogy egymás mellett álltak, szinte összeért a kezük és a válluk. Hirtelen elfogta a remegés, újból feltört benne a vágy. A nőből áradó mámorító illat teljesen felkavarta. Hiába próbálta fékezni a gondolatait, azok önálló életre keltek. Magában fohászkodott, hogy a másik semmit se vegyen észre.

bővebben
0

KOSÁR