fbpx

Url Izabell

A TEHERÁNI CSECSEMŐ

A regény cselekménye valós történeten alapul.


Azt hiszed, van választásod...

hogy minden döntés a te kezedben van.

Egy nap azonban rájössz...

az élet teljesen mást tartogat számodra.


A teheráni csecsemőt igaz történet ihlette. 

 Az események tényszerű feltárásához a deportált iráni diákok beszámolói segítették az írót a regény megírása során. Néhány név és helyszín megváltoztatásra került az anonimitás érdekében.


Léteznek feminista férfiak egy fundamentalista államban? 

Csak nők szenvedhetnek az iszlám diktatúrától? 

Miként élhet túl Iránban egy homoszexuális ember?


Babak orvostanhallgató Budapesten. Szülei azért küldték Európába, hogy azt tegye, amit szerintük minden férfinak kötelező a házasság előtt. Magáévá tenni néhány szőke lányt, bárokba járni, lerészegedni… csupa olyasmit, amiért Iránban felakasztanák. De ő valami bűnösebb után vágyakozik. Jázmin a kezdetektől rajongásig szereti a medikust, nem titkolt célja, hogy egyedüliként birtokolja a szívét. Sikerül is az ujja köré csavarnia, boldogságuk azonban nem tarthat sokáig. A koronavírus megjelenése kerékbe töri a bimbódzó kapcsolatot. Babak osztálytársainál mutatják ki először a betegséget, és a többiekkel egyetemben 

A koronavírus megjelenése kerékbe töri a bimbódzó kapcsolatot. Babak osztálytársainál mutatják ki először a betegséget, és a többiekkel egyetemben ő is karanténba kerül. Jázmin a karantén lejártával sem kap hírt szerelméről. Babak nyomtalanul eltűnik. Jázmin kétségbeesik, félelmét csak tetézik a terhesség hirtelen jelentkező tünetei.Kiderül, hogy Babak börtönben volt. Társaival együtt deportálják Magyarországról, valamint három évre kitiltják az Európai Unió teljes területéről. Jázmin kétségbeesett lépésre szánja el magát, míg Babaknak meg kell küzdenie élete legnagyobb harcával, hogy homoszexuális barátját megmentse a biztos haláltól. Életet életért.

A regény betekintést ad az emberi viselkedés rejtelmeibe, amikor semmi sem számít, csak az, amit el akarunk érni egy olyan világban, amelynek a szabályai és törvényei börtönként tartanak fogva. Amikor céljaink elérésének érdekében bármire képesek vagyunk, hogy szerelmünket, és vele az életünket visszakapjuk. De vajon hol a határ?


VÁRHATÓ MEGJELENÉS

2022.06.09.

AJÁNDÉK!


A feliratkozók között kisorsoljuk a könyv ihlette festmény erredetivel megegyező vászonkép másolatát, valamint egy dedikált példányt a könyvből.

További 3 szerencsés feliratkozó 50% kedvezménnyel tudja majd megvásárolni a könyvet!

Minden feliratkozót névre szóló e-mailben értesítünk, amint előrendelhetővé válik A TEHERÁNI CSECSEMŐ, valamint a leggyorsabb 50 megrendelőnek dedikálva küldjük a könyvetajándék könyvjelzővel.

A feliratkozás 05.30.-ig tart.Azt hiszed, van választásod...

hogy minden döntés a te kezedben van.

Egy nap azonban rájössz...

az élet teljesen mást tartogat számodra.


Mit tehetsz, amikor a társadalom konvenciói börtönbe zárnak?

Mit tehetsz, amikor egyszerre akarsz két világnak megfelelni?

Mit tehetsz, amikor szeretnéd, hogy elfogadjanak?

Egész életünket meghatározza, hogy belső értékrendünk miként igazodik a társadalmi elvárásokhoz, és az, hogyan tudjuk úgy megélni vágyainkat, ami számunkra a legmegfelelőbb.

Az örökös megfelelni vágyás miatt arra kényszerítjük magunkat, hogy olyan dolgokért küzdjünk, amelyeket birtokolni akarunk.

De a cél érdekében meddig mehetünk el?

És megnyerhetjük-e életünk nagy csatáit?A hírlevélre feliratkozással megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Smaragd Kiadó a hírlevél feliratkozáshoz megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.
0

KOSÁR