fbpx

Beleolvasó-Edinburgh kék fényei

Szerző: S.A.Locryn
Oldalszám: 495
ISBN: 9786156297013
Megjelenés éve: 2021
Szöveggondozás: Stílus és Technika
Nyomda: Pannónia Nyomda Kft. 

Dennis: Jössz nekem eggyel.

Norfolk (a megközelíthetetlen): Ki a franc vagy?

Dennis felnevetett, amikor látta a választ felvillanni telefonja kijelzőjén. Tipikus Norfolk. És csak azért írta így be a névjegyzékbe, mert azt nem merte megkockáztatni, hogy valaki a kollégák közül – esetleg maga az érintett – észrevegye, hogy Norfolk a pöcsnek nevezte el eredetileg. Egy fokkal vidámabban lepötyögte  a válaszát, az ujjai szinte száguldottak a virtuális billentyűzeten.

Dennis: Heeellóóóó! A társad, akit egy szó nélkül otthagytál. Engem meg berántottak egy esetbe, mert a gyakornok kiscsaj társa késett. Szóval, mivel megmentettelek ettől, tartozol nekem valamivel.

Norfolk (a megközelíthetetlen): Kisherceg, ha történetesen ott maradok, akkor is te mentél volna. Ezt hívják szenioritásnak. Szóval így jártál.

Dennis: Nem, ezt önfeláldozásnak hívják, amit meg szoktak hálálni az illetőnek.  

Norfolk (a megközelíthetetlen): Valamit nem jól csinálsz, hallod. Az önfeláldozást nem szokták túlélni, hogy utána követelőzzenek vele. De értékelem, hogy azt hiszed, volt beleszólásod. Holnap mondjuk 10 percig kedvesebb leszek.

Dennis nem tudta megállni, ismét kirobbant belőle a nevetés. Ezerféleképpen le tudta volna csapni ezt a magas labdát, de  mivel Davis könnyed válasza jobb kedvre derítette, ezért eltekintett tőle. Inkább csak annyit írt:

Dennis: Pont erre volt szükségem. Kösz.

Erre nem érkezett azonnal válasz, sőt hosszú percek után sem, le is mondott róla, hogy kap majd bármit is. Úgy látszik, itt még nem tartunk, gondolta egy kissé keserűen. Ezért inkább letette a telefont, leült a dohányzóasztal mellé, és megpróbálta leküzdeni legalább a vacsora felét. Közben bekapcsolta a tv-t is, de csak égette az agysejtjeit a műsorokkal, mert sehol nem ment semmi nézhető.

Talán negyven, ötven perc telhetett el, már meg is feledkezett az üzenetről – épp talált valami műsort, ami olajkutakról szólt, és ez még valamennyire fel tudta kelteni az érdeklődését –, mikor ismét megrezzent az asztalon a telefon. Annyira nem számított a hangra, hogy össze is rándult. Kissé félve nézett le a kijelzőre, de minden aggodalma szertefoszlott, mikor meglátta, hogy kitől jött üzenet.

További bejegyzések 

Tánczos Lívia: Nem vagy bűnös!

„Pedig „amint vetsz, úgy aratsz”. Pontosan azt fogod visszakapni az élettől, amit beletettél. Hiszen a vonzás törvénye, vagy a vetés-aratás törvénye is erről szól.”

bővebben

Beleolvasó-Használd az elméd!

„Az élet sok megtanulandó leckét fog neked küldeni, hogy fejlődj és tanulj. Kihívások elé kerülsz, megoldandó feladatok sorakoznak előtted, amelyeket tévesen az emberek „problémának” hívnak. Sajnos ezeket a dolgokat ilyenkor nem a megfelelő szemszögből látják. Ezekkel az ösztönző kihívásokkal egy dolgod van: levonni a megfelelő következtetést, vagyis tanuld meg a leckét, azután lépj tovább.”

bővebben

Beleolvasó-Préda

„A kezem remeg, ahogy a szalagot a dobozra kötöm, mert a fiatal férfi még mindig engem figyel. Izgalmamban, hogy hamarosan egy félistent kell kiszolgálnom, megvágom magam a csomagolópapírral. Francba! A számhoz kapom sérült ujjam, hogy megállítsam a kiserkenő vért. Vásárlóm együttérző pillantást vet felém, én pedig biccentek, hogy minden rendben.”

bővebben
0

KOSÁR