Ruzsics Ilona bemutatkozó

RÓLAM

Szakmámat és hivatásomat tekintve gyógypedagógus vagyok. Az első képesítésemet 2005-ben szereztem Budapesten. Azóta folyamatosan a szakmámban dolgozom, hol a gyakorlati oldalon, hol a tudományos illetve oktatói oldalon. A gyakorlati oldalt tekintve dolgoztam logopédusként, tanítottam gyógypedagógiai iskolában, illetve lakóotthonban és napköziotthonban is szereztem szakmai tapasztalatokat. Oktatóként több éven át tanítottam Szegeden a Gyógypedagógiai Tanszéken. Jelenleg Ausztriában a szociális ápolók szakmai képzésében oktatok. A megjelent szakácskönyvvel egy több éves projekt zárul le.

SÜTÉS-FŐZÉS ABC

A könyv ötelete több forrásból is táplálkozik. Egyrészt a külföldön eltöltött szakmai évek során magam is többször használtam tanítványaimmal képes szakácskönyvet. Német nyelvterületen több ilyen jellegű kiadvány létezik már, a számuk ha nem is gyorsan, de gyarapszik. Hazánkban ilyen jellegű könyv még nincs. Másrészt, és ez az ok már sokkal egyszerűbb, nagyon szeretek főzni. Maga a kiadvány tehát egy hobbi és szakmai kihívás illetve szakmai elhivatottság keveréke.

A kiadványban a receptek egyszerűek és a mindennapokból ismertek, a hozzávalók mindenki számára elérhetők. Ezek a szempontok fontos szerepet játszottak a receptek kiválasztásakor. Amellett, hogy a képes szakácskönyvek rendszerint nagyon esztétikusak, nagyon sok ember számára nyújtanak segítséget a főzésben. Nehezen olvasó személyek mellett természetesen kezdő szakácsok is eredménnyel forgathatják.

Smaragd admin

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További bejegyzések 

Andy T. Miller: Választanod kell

  Választanod kell!   Anna a vén faragott polc előt állva gyengéden simogatta Rob könyvének megkopott gerincét. Robert Anglerey- Szerelmemnek. Az utóbbi időben minduntalan eszébe jutott az a sok évvel azelőtti délután… Azon vívódott, hogy visszavigye vagy...

bővebben

Náray Mia (írói álnév) bemutatkozó

„Két dologban biztos voltam, mielőtt nekiálltam: határtalan türelem és rengeteg alázat kell ahhoz, hogy hűen, a tények alapulvételével, mégis élvezhető regény formájában tudjam visszaadni ennek a varázslatos kornak a hangulatát, így hosszú éveket és temérdek energiát fektettem úgy a forrásgyűjtésbe, mint a kézirat véglegessé formálásába.”

bővebben
0

KOSÁR