S.A. Locryn bemutatkozás

Rólam

Civil foglalkozásomat tekintve tolmács vagyok, öt nyelven beszélek. Hobbim is a nyelvészet, kifejezetten érdekel a nyelvtörténet, és a nyelvek kialakulása, fejlődése és átformálódása. De odáig sosem merészkedtem, hogy saját nyelveket találjak ki, mint Tolkien (pár titkosírást és kódnyelvet leszámítva). Emellett nagyon érdekel a történelem is, főleg a 20. század első fele, aminek köszönhetően sok írásomban megjelenik valamilyen történelmi vonatkozás is. Illetve nagyon foglalkoztatnak a társadalmi igazságtalanságok a különböző történelmi korokban, legyen szó mondjuk az LMBTQ+ emberek életéről, a nők helyzetéről, vagy bármilyen elnyomott csoport megpróbáltatásairól.

 

Az írás

Az írás nagyon régóta az életem szerves részét képezi. Az első történetemet kilenc évesen írtam, és rengeteg füzetem van tele jobban vagy rosszabbul sikerült történetkezdeményekkel. Régen gyűjtöttem a szebbnél szebb füzeteket arra, hogy a soron következő novelláim/regényeim ezekben szülessenek meg. De azóta, hogy megkaptam az első laptopomat, már csak gépelve írok. A fejem állandóan tele van történetekkel, amiknek csak a töredékét jut időm  megírni, ennek ellenére a saját szórakoztatásomra egyre újabbakat találok ki. Amik viszont elkészülnek, sok esetben a blogomon is megjelennek, ahol a novelláim és folytatásos történeteim is elérhetőek.

A témaválasztásom, ahogy fentebb már említettem, általában történelmi, vagy sok esetben található benne ilyen vonatkozás. Illetve szinte mindig valamilyen LMBTQ+ témát igyekszem feszegetni, annak ellenére, hogy általában a szereplőim azon vonását, hogy például melegek, éppen olyan tulajdonságnak kezelem, mint mondjuk azt, hogy milyen színű a hajuk. Hiába határozza ez meg a velük történő események nagy részét. Úgy érzem, hogy ennek nem kellene többnek lennie, mint bármelyik velünk született tulajdonságnak.

Első könyv

Az első regényem Gyufaláng címmel jelent meg 2020. júliusában. Egy ez egy történelmi melegregény, némi mágikus-realizmussal átitatva. Ezzel a könyvvel egy szegletét szerettem volna bemutatni annak, hogy milyen módon élhettek a melegek a második világháború után épp újjáéledő Budapesten. Emellett több tabunak számító témát is igyekeztem körüljárni ebben a regényben, mint például a diszfunkcionális családok, ezen belül is az egyének felé támasztott sok esetben irreális elvárások és kötelezettségek, de szóba kerül a vallás kérdése is. Mivel a PTSD (poszttraumatikus stressz szindróma) is régóta foglalkoztat, azt is próbáltam feltárni, hogyan lehetséges veteránként tovább élni, amikor a külvilág számára ép egésznek kellene tűnniük a szereplőimnek.

 

Nagyon köszönöm, ha elolvastad ezt a pár sort. Remélem, ti is annyira szeretni fogjátok a történeteimet, mint amennyire én szerettem megírni őket.

Smaragd admin

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További bejegyzések 

Németh Krisztina bemutatkozó

„Rengeteg történet kering a fejemben, de az én sorsom nem hagyja, hogy az írói fantáziám szárnyalása vezesse tollamat. Utamba küldi azokat az embereket, akikről írnom kell.”

bővebben
0

KOSÁR